Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Alzheimer: dieta occidentală creste riscul cu 50%
Alzheimer: dieta occidentală creste riscul cu 50%

Alzheimer: dieta occidentală creste riscul cu 50%

17 sept. 2020, 06:45,
BZI.ro, în Sanatate

Dieta occidentală este pusă la zid de cercetătorii americani care au analizat legătura dintre obiceiurile alimentare din diferite țări și riscurile de a dezvolta boala Alzheimer. Oamenii de stiinta au identificat o legătură între anumite alimente și riscurile dezvoltării bolii Alzheimer. Aceste produse includ carne și produse de origine animală (dar nu lapte), produse zaharoase și produse lactate bogate în grăsimi.

Când dieta occidentală a ajuns în Japonia în urmă cu aproximativ 25 de ani, prevalența bolii Alzheimer a crescut la 7% de la 1% (când dieta tradițională era cea favorizată de japonezi). Pe baza acestei observații, cercetătorii americani de la Centrul de Cercetare în Nutriție și Sănătate au analizat literatura existentă și au realizat un nou studiu analizând datele despre alimentatie din ultimii ani în zece țări diferite: Brazilia, Chile, Cuba, Egipt, India. , Mongolia, Nigeria, Coreea, Sri Lanka și Statele Unite.

Dieta occidentală care creste riscul de Alzheimer

În revista științifică Journal of the American College of Nutrition, aceștia explică faptul că au identificat o legătură între anumite alimente și riscurile dezvoltării bolii Alzheimer. Aceste produse includ carne și produse de origine animală (dar nu lapte), produse zaharoase și produse lactate bogate în grăsimi. Dimpotrivă, fructele, legumele, cerealele, produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi, leguminoasele și peștele limitează riscurile.

Reduceți carnea pentru a reduce riscul de Alzheimer

Alimentele occidentale sunt, prin urmare, identificate drept principalul vinovat pentru această boală, dar și pentru mai multe tipuri de cancer, diabet de tip 2, boli cardiovasculare și boli renale cronice, adaugă autorii studiului. Se spune că fiecare american are șanse de 4% să dezvolte boala Alzheimer. În cauză, cantitatea mare de carne consumată de obicei în Statele Unite.

„Deși dieta mediteraneană reduce la jumătate riscul bolii Alzheimer în comparație cu dieta occidentală, dietele tradiționale din țări precum India, Japonia și Nigeria, cu un consum foarte scăzut de carne, sunt asociate cu o reducere suplimentară a riscului cu 50%”, conchide autorul principal al acestei lucrări, William Grant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *