Prima pagină » Local » Alunecări de teren în comuna Victoria, județul Iași! Constructorii nu vor să repare drumul

Alunecări de teren în comuna Victoria, județul Iași! Constructorii nu vor să repare drumul

23 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Trei sectoare de drum din comuna Victoria, județul Iași, urmează să fie reabilitate. La licitația pentru execuția lucrărilor nu s-au prezentat ofertanți. Procedura urmează să fie reluată în perioada următoare. Drumurile au fost afectate de ploile din 2021

Primăria comunei Victoria, județul Iași, nu reușește să valideze o licitație pentru reabilitarea infrastructurii din localitate. În cursul acestei săptămâni era programată licitația pentru reabilitarea drumului comunal (DC) 16, însă la sesiunea de deschidere a ofertelor nu s-au prezentat firmele de construcții. Valoarea estimată a contractului a fost stabilită la nivelul sumei de 1.565.000 de lei fără TVA, aproape 300.000 de euro. Primarul PNL, Daniel Crețu, a precizat că va relua procedura în următoarea perioadă.

”Nu s-a prezentat nimeni. Sunt trei alunecări de teren pe drumul comunal. A fost afectat de ploile de anul trecut. Voi relua licitația sau vom găsi o modalitate pentru o negociere directă. Au fost niște firme și au vizitat amplasamentul, dar nu au mai depus oferte. Nu s-a plâns nimeni că ar fi o estimare subevaluată”, a declarat Daniel Crețu, primarul comunei Victoria.

Totodată, Municipiul Pașcani va avea un bazin de înot, cu ajutorul unei finanțări guvernamentale.

Alunecări de teren în comuna Victoria, drum afectat în 3 sate

Drumurile de pe DC 16 au fost afectate în 3 zone: 50 m-sat Victoria, 60 m-sat Luceni, 150 metri-sat Icușeni. Conform procedurii, execuția lucrărilor urma să se realizeze în 9-10 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2022. Lucrările urmau să aibă o garanție de minimum 36 de luni.

”În urma vizitei pe teren și a studiilor de specializare realizate s-a identificat că cele 3 amplasamente au fost afectate în trecut de forme de tasare și alunecări de teren cu risc ridicat de reactivare și dezvoltare către partea de amonte. Raportat la identificarea în plan și profil longitudinal a celor 3 zone se poate afirma că există risc ridicat de producere a accidentelor rutiere din cauza vizibilității reduse. Se recomandă montarea indicatoarelor de avertizare și limitare a vitezei de deplasare”, se mai arată în documentația procedurii.

Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare al ofertelor în cadrul procedurii. De precizat că au fost alocate fonduri și pentru construirea unei săli de sport în comuna Erbiceni.

În comuna Victoria s-a semnat contractul pentru reabilitarea altui traseu de 3 kilometri

Nu în ultimul rând, Compania Națională de Investiții (CNI) a semnat un contract pentru infrastructura din comuna Victoria. Astfel, lucrările vor fi realizate de societatea Mecon Iași SRL, ce a depus o ofertă financiară de 3.904.782 de lei fără TVA, aproape 800.000 de euro. Firma este controlată de Alin Ionuț Cozma și Adrian Marius Bubulac. În 2020 cifra de afaceri a societății a fost de 60,7 milioane de lei, profit de 4,4 milioane de lei, datorii de 23,4 milioane de lei, cu un număr de 56 angajați.

Constructorul va interveni pe porțiunea de drum cuprinsă între Icușeni Vale-Icușeni Deal ce aparține drumului comunal 16A. Arterele au o lungime totală de 2.715 metri. Alunecările de teren din comuna Victoria au afectat mai multe trasee ce vor fi reabilitate dacă la reluarea licitației vor fi depuse oferte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *