Prima pagină » Culinar » Aluat pentru șnițele pufoase. Ingredientul secret care face diferența

Aluat pentru șnițele pufoase. Ingredientul secret care face diferența

19 aug. 2021, 13:04,
în Culinar

Oricine vrea să mănânce nişte şniţele bune la gust, cu aspect delicios. E şi uşor de făcut, dacă ştii şi câteva trucuri. Spre exemplu, când faci aluat pentru șniţele pufoase, ai nevoie de un ingredient secret. Acesta garantează că preparatul îţi va ieşi aşa cum trebuie.

Simple, într-un sandviş, cu piure ori cu salată de roşii și ceapă, şniţelele sunt uşor de preparat şi uşor de mâncat. Datorită versatilităţii lo, pot fi luate şi ca pachet la muncă, la scoală ori în călătorii. Ai făcut de multe ori şniţele, dar parcă nu ţi-au ieşit la fel de pufoase precum cele de la restaurant? Citeşte acest material și află secretul.

Truc culinar: aluat pentru şniţele pufoase

Şi ce dacă nu toată lumea are abilităţi de bucătar? Asta nu înseamnă că mâncarea nu iese bună, cu aromă savuroasă. Şniţelele, spre exemplu, sunt printre primele preparate pe care le învaţă cineva când intră în bucătărie. Ca să aibă textură de neegalat şi volum, în aluat trebuie să pui… cola-cola. Acest ingredient te scoate cumva din zona ta de confort şi te ajută să faci ceva gustos.
Conform reţetei clasice, carnea se trece printr-un amestec de făină, ou şi pesmet, după care se pune la prăjit în ulei încins. Reţeta aceasta clasică poate fi îmbunătăţită dacă, spre exemplu, adaugi şi puţin suc acidulat, mai exact coca-cola. Aluatul va devenit mai aerat şi mai pufos. În plus, sucul va face ca bucăţile de carne să nu mai absoarbă la fel de mult ulei.

Aluat pentru şniţele pufoase, cu apă minerală

În afară de carne şi condimente (piper negru, sare), ai nevoie de: 1 lingură de muştar, 2 ouă, 200 gr de făină, 1 linguriţă de boia şi circa 200 ml de apă minerală. Nu trebuie decât să baţi bine ouăle, după care să pui peste ele restul ingredientelor, cu excepţia bucăţilor de carne. În momentul în care ai omogenizat, pune carnea în aluat, acoperă vasul şi bagă-l în frigider pentru câteva ore. Astfel, carnea se va întrepătrunde cu aromele. După aceea le poţi scoate şi le poţi prăji, fără a le mai trece prin făină ori pesmet.

Trucuri pentru făcut şniţele

Iată şi alte trucuri bine de ştiut:

  • uleiul pentru şniţele trebuie să fie bine încins. Dacă pui şniţelele în tigaie şi uleiul e doar călduţ, ele vor absorbi mult ulei;
  • foloseşte ulei curat. Dacă înainte ai prăjit cartofi în tigaie, aruncă acel ulei. Oricum, nici un fel de ulei nu trebuie folosit decât de maxim două ori;
  • carnea pentru şniţele trebuie feliată în bucăţi potrivite, dar nu prea groase, pentru că nu se vor prăji bine;
  • în momentul în care şniţelele s-au prăjit pe o parte, întoarce-le pe partea cealaltă;
  • la final scoate şniţelele pe prosopele absorbante de bucătărie, ca să îndepărtezi excesul de ulei;
  • dacă nu vrei să pui coca-cola în aluat, adaugă nişte bere. Nu contează dacă e bere blondă, brună ori nefiltrată.

Ai grijă să folosești ingrediente proaspete, iar carnea să fi fost depozitată în condiții optime. În caz contrar, riști o toxiinfecție alimentară. Spre exemplu, nu lăas carnea să se dezghețe la temperatura camerei mai multe zile la rând. E suficient să o muți, cu o zi înainte, din congelator în frigider. Pregătește o porție mai mare de șnițele și, împreună cu niște cartofi la cuptor, poți face un pachet de dat de pomană când vor fi Moșii de toamnă.

Bugetul.ro
A sărăcit Anca Alexandrescu? Vedeta Realitatea Plus și-a petrecut concediul „pe austeritate” la malul mării
redactia.ro
Revoluție fiscală în România! Guvernul Bolojan majorează cu 30% impozitele auto!
Bugetul.ro
Hârjoneala dintre Anca Alexandrescu și Victor Ponta continuă. Fostul premier al României i-a transmis un mesaj de la distanță vedetei de la Realitatea TV
a1.ro
Adevărul despre relația pe care Oana Roman o are cu fratele ei vitreg. Fiul lui Petre Roman e cu 35 de ani mai tânăr decât ea
Playtech.ro
Cioacă, înapoi în penitenciar după doi ani de la eliberare. Păstrează și acum ceva legat de Elodia: 'Mă uit la ea în fiecare zi'
observatornews.ro
Turiştii şocaţi de preţurile din Aeroportul Otopeni îşi aduc mâncare de acasă. "Un sandviş la 55 de lei?!"
Playsport.ro
Un meteorit care a lovit o casă s-a descoperit că este mai vechi decât Pământul și...
Evz.ro
Dragoste la prima înghițitură. Zodiile care iubesc cu adevărat mâncarea
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
O minoră de doar 14 ani i-a luat mințile lui Gigi Becali, care s-a îndrăgostit până peste cap
Playtech.ro
Este păcat să bei alcool și să fumezi? Ce spune un preot celebru
Dailybusiness.ro
O angajată a unei școli a putut să ia 17 credite pe baza unor documente false trimise prin e-mail
RomaniaTV
Contrast climatic, un anticiclon loveşte România. Elena Mateescu anunţă inversiuni termice
stiriromania.ro
Cât costă o porție de ceafă cu cartofi prăjiți în Mamaia: prețurile de autoservire ajung la niveluri gourmet
RomaniaTV
Meteorologii anunță vortex polar încă din toamnă. Orașele din România unde ninge din octombrie.
redactia.ro
Vești teribile despre Nina Iliescu! Cum se simte după moartea soțului, Ion Iliescu
ego.ro
DIETA care este considerată cea mai sănătoasă. Ușor de ținut, garantat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 august 2025
13 august 2025