Prima pagină » Culinar » Aluat pentru plăcintă cu brânză sărată – Cea mai bună modalitate de a pregăti aluatul

Aluat pentru plăcintă cu brânză sărată – Cea mai bună modalitate de a pregăti aluatul

07 mart. 2022, 11:07,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine caută cel mai potrivit aluat pentru plăcinta cu brânză sărată. Acest fel de plăcintă tradițională este încă foarte îndrăgită de oamenii din țara noastră. Totuși, este foarte important cum va fi aluatul din care preparăm această delicatesă. Trebuie să fim atenți la modul în care frământăm, la ce ingrediente punem și la cât și unde lăsăm aluatul să crească. Orice detaliu este esențial atunci când vorbim despre prepararea aluatului pentu plăcintă.

aluat framantat langa doua oua pe masa

Orice detaliu este esențial atunci când vorbim despre prepararea aluatului pentu plăcintă

Ingrediente necesare pentru un aluat cât mai bun

Există tot felul de rețete pentru aluat, în toate părțile țării. Moldovenii, în special, sunt înzestrați cu pasiunea pentru plăcintele făcute din aluat și cu rețetele moștenite de la bunici, străbunici sau părinți.

Aluatul nu pare un lucru foarte greu de făcut, însă ai nevoie de un grad de îndemânare și cel mai important, trebuie să-ți placă! Știm cu toții că mâncarea făcută cu dragoste de către mama sau bunica este întotdeauna mai bună! Așadar, putem spune că acesta este ingredientul secret care dă gust bucatelor.

Pentru a pregăti aluatul dospit, avem nevoie de aproximativ 500 de grame de făină albă de grâu, alături de 7-8 grame de drojdie uscată. Dacă doriți să folosiți drojdie proaspătă, va trebui să creșteți cantitatea la 20-25 de grame. Pe lângă acestea, vom pregăti și niște apă călduță, potrivită ca temperatură. Vom avea nevoie de aproximativ 300-350 de ml de apă. Pentru frământat veți avea nevoie ori de ulei, ori de untură (50 de ml, respectiv 50 de grame). Cele două au propriile beneficii. Atât uleiul, cât și untura, vor reda propria lor savoare aluatului. Uleiul este folosit mai ales atunci când persoanele servite țin post. Totuși, untura va oferi o frăgezime aparte aluatului pe care îl pregătim cu atâta dragoste.

Desigur, vom adăuga și o lingură de zshăr, dar și un praf de sare.

aluat dospit langa fire de grau

Există tot felul de rețete pentru aluat, în toate părțile țării

Aluat pentru plăcintă cu brânză sărată – Cum îl preparăm

Prepararea aluatului nu durează foarte mult, însă este nevoie de răbdare până acesta va crește.

Primul pas este să cernem făina pregătită deja. După aceea, o putem amesteca cu lingura de zahăr și cu cele 7-8 grame de drojdie uscată.

După ce aceste ingrediente sunt incorporate bine, se poate adăuga și praful de sare. Treptat, adăugăm din apa călduță pregătită și amestecăm. Trebuie să fim atenți la textura aluatului.

Următorul pas constă în adăugarea unturii, în mod treptat. În timp ce frământați, atunci când akuatul începe să se lege din ce în ce msi bine, puteți încerca să îl trântiți de masă. Aceasta este o tehnică veche folosită de gospodine și poate face aluatul mai fin.

persoana care framanta aluat

Prepararea aluatului nu durează foarte mult, însă este nevoie de răbdare până acesta va crește

După ce terminăm de frământat, acoperim aluatul cu folie alimentară sau cu un prosop puțin umed. Acesta trebuie lăsat să crească timp de 40-60 de minute.

După aceea, aluatul poate fi tăiat și întind, apoi umplut cu brânză sărată sau dulce. Poate fi făcut la cuptor, sau pot fi pregătite turte și gogoși la tigaie.

Gospodinele care își doresc rețetă de aluat pentru plăcintă cu brânză sărată trebuie să rețină că pregătirea acestuia necesită îndemânare, voință și atenție la detalii.

aluat intins cu sucitorul

Pregătirea acestuia necesită îndemânare, voință și atenție la detalii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *