Prima pagină » Culinar » Aluat pentru nuci umplute. Cucerește-i pe musafiri cu un desert cremos și gustos

Aluat pentru nuci umplute. Cucerește-i pe musafiri cu un desert cremos și gustos

12 dec. 2023, 12:44,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun aluat pentru nuci umplute. Nucile umplute cu cremă de ciocolată, de vanilie sau umplute cu dulceață sunt pe placul multora dintre noi și pot fi pregătite la mesele de sărbătoare în familie. Cucerește-i pe musafiri cu un desert cremos și gustos.

Aluat pentru nuci umplute

Dacă vrem să pregătim acasă un desert gustos, aromat și care să ne amintească de vremea copilăriei putem face niște nuci umplute. Pentru ca succesul culianr să fie garantat, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aromat.

Gustosul aluat pentru nuci umplute se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Nucile umplute pot fi pregătite pentru masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte delicii. Aluatul trebuie să fie ușor cremos și rafinat. Aluatul se coace în forma de nuci, iar la final vom umple nucile cu cremă de ciocolată, de vanilie sau cu dulceață.

Pe lângă acest desert putem pregăti pentru cei dragi și un pandișpan cu nucă, gustos și aromat. Acesta este ideal de servit la orice masă alături de alte prăjituri și fursecuri de casă. Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei putem face și o prăjitură negresă cu vișine. Aceasta este aromată, pufoasă și merge de minune la mesele de sărbătoare în familie.

Nucile umplute sunt ideale de Crăciun sau de Revelion și cu siguranță îi vor impresiona pe musafiri. Rețeta este simplă, delicioasă și la îndemâna oricui.

Cum să pregătești un desert de casă pe placul tuturor

Pentru nucile umplute cu cremă vom avea nevoie de 250 g de unt, 600 g de făină, 4 ouă, 10 g de praf de copt și 4 linguri de zahăr pudră, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru umplutură vom folosi 200 g de biscuiți simpli, 250 g de nuci, 300 ml de lapte, 1 esență de rom, 100 g de ciocolată cu lapte, 70 g de zahăr pudră și 20 g de cacao.

Într-un bol se pune untul moale împreună cu zahărul pudră și se mixează timp de 3 minute apoi se adaugă ouăle, sarea, praful de copt și făina apoi se mixează din nou până se obține un aluat omogen. Se formează bile de aluat pe care le vom coace în forma pentru nuci.

După aceea vom pregăti crema pentru desertul savuros. Biscuiții simpli se mixează pentru a obține o pudră fină. Miezul de nucă se va toca mărunt apoi se va amesteca împreună cu pudra de biscuiți, cu cacao și cu zanărul pudră.

Se adaugă laptele fierbinte, ciocolata topită și esența de rom și se amestecă din nou pentru a obține crema perfectă. Cojile de nucă se vor umple cu cremă și se vor lipi câte două. La final se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță acest desert va fi apreciat de toți cei de la masă.

Nucile făcute cu aluat fraged și umplute cu cremă de ciocolată sunt ideale de pregătite la mesele festive. Acest desert este gustos, aromat și ușor de pregătit acasă, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Nucile umplute vor aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *