Prima pagină » Culinar » Aluat pentru fursecuri cu forme – Cea mai simplă modalitate de preparare

Aluat pentru fursecuri cu forme – Cea mai simplă modalitate de preparare

30 mart. 2022, 15:11,
în Culinar

Multă lume se întreabă cum se face aluatul pentru fursecuri cu forme. Acestea sunt extrem de ușor de făcut și sunt foarte delicioase. Pe deasupra, fursecurile sunt foarte populare, fiind prezente la aproape orice tip de eveniment. Fie că este vorba de o adunare de familie, de prieteni sau de o petrecere aniversară, aceste mici variante de desert sunt mereu acolo.

De cele mai multe ori, fursecurile sunt servite de Crăciun, când toată familia se adună în jurul mesei și primește colindători.

Fursecurile sunt fie simple, fie cu învelite cu ciocolată sau cu mici bucăți de jeleu. Cu toții ne amintim celebrele fursecuri cu jeleu roșu în centru, pe care le savuram cu atât de mult drag și poftă în copilărie.

Totuși, cum se prepară aluatul pentru aceștia? Fursecurile au o textură deosebită.

Ce ingrediente sunt necesare pentru niște fursecuri minunate

Fursecurile nu necesită foarte multe ingrediente și nici foarte mult efort. Chiar și cei începători în ale bucătăriei, vor reuși să facă niște fursecuri perfecte. Dacă sunt doritori, chiar și cei mici din familie pot ajuta la prepararea acestora. Copiii vor fi, în special, încântați de formele pe care le pot avea fursecurile. Aici există o sumedenie de variante, în funcție de preferințele fiecăruia. În perioada Crăciunului, putem găsi fel și fel de forme în spiritul sărbătorilor, precum brăduleți, căciulițe de Moș Crăciun, steluțe sau clopoței.

În primul rând, vom avea nevoie de făină. Cantitatea ingredientelor depinde de câte doriți să faceți, însă în jur de 200-250 de grame de făină albă de grâu ne va fi de ajuns. Trebuie să mai pregătim și 120-130 de grame de unt (la temperatura camerei, moale). Acesta este foarte important pentru textura deosebită a fursecurilor.

Mai pregătim în jur de 90-100 de grame de zahăr alb și un ou de mărime potrivită. Ne mai sunt necesare și aproximativ o linguriță jumătate de praf de copt, alături de un praf de sare.

Acestea sunt toate ingredientele necesare pentru niște fursecuri spectaculoase.

Aluat pentru fursecuri cu formă – Mod de preparare

Pentru aluat, vom pregăti un vas încăpător în care adăugăm untul și zahărul. Le mixăm bine până ce se omogenizează. După aceea, este timpul să adăugăm oul. În alt vas trebuie să amestecăm făina cu praful de copt și vârful de sare. Le adăugăm și pe acestea peste compoziția de aluat. Amestecăm iarăși foarte bine până ce aluatul prinde consistența dorită.

Compoziția trebuie lăsată la rece, la frigider timp de aproximativ jumătate de oră. Așadar, o învelim cu un prosop curat sau cu o folie alimentară înainte.

Când scoate aluatul de la frigider, acesta trebuie să fie solid. Îl întindem cu sucitorul destul de bine, cu o grosime mai mică de 1 cm. Ne folosim de forme pentru a tăia aluatul după preferințe. Aici pot interveni și cei mici.

Pregătim tava cu hârtie de copt și așezăm fursecurile. Introducem tava în cuptor la 180 de grade. Acestea se vor coace în aproximativ 15 minute.

Aluatul pentru fursecuri cu formă se pregătește foarte ușor, iar acestea vor ieși foarte delicioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *