Prima pagină » Culinar » Aluat pentru cornuri moi și pufoase. Rețeta bunicii pentru cel mai bun desert de casă

Aluat pentru cornuri moi și pufoase. Rețeta bunicii pentru cel mai bun desert de casă

15 iun. 2023, 12:32,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un aluat pentru cornuri moi și pufoase. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu niște cornuri delicioase, aromate și fragede, trebuie să facem mai întâi un aluat perfect. Dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta bunicii pentru cel mai bun desert de casă.

Aluat pentru cornuri moi și pufoase

Dacă vrem să aducem la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei, putem face acasă niște cornuri moi și pufoase. Pentru acestea avem nevoie mai întâi de un aluat fraged și aerat. Savuroasele cornuri de casă umplute cu gem sau cu ciocolată sunt pe placul multora dintre noi. Pentru acest desert tradițional avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Când vine vorba de aluat, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Un aluat fraged simplu ne va ajuta să obținem niște prăjituri, plăcinte și fursecuri de casă gustoase și pufoase. La fel de bine putem să îi surprindem pe cei de la masă cu niște colțunași cu brânză savuroși. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Dacă pregătim un aluat de casă fraged, gustos și aerat, cu siguranță vom obține niște cornuri moi, pufoase și aromate, pe placul tuturor celor de la masă.

Rețeta bunicii pentru un desert savuros

Pentru niște cornuri moi și pufoase pregătite după rețeta bunicii, vom avea nevoie de 500 g de făină, 20 g de drojdie proaspătă, 125 ml de lapte, 125 ml de iaurt, 70 g de zahăr, 1 linguriță de sare, 2 ouă, 8 g de unt, 4 linguri de ulei, coajă rasă de lămâie, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru umplutură vom folosi un borcan de dulceață, după preferințe și 100 g de nucă tocată.

Mai întâi se pregătește aluatul fraged pentru cornurile de casă. Într-un bol se dizolvă drojdia în laptele călduț apoi se adaugă și zahărul. Făina se cerne într-un vas mare și se formează un gol în mijloc. Se adaugă ouăle bătute spumă, coaja de lămâie, iaurtul, laptele și sarea, apoi se amestecă foarte bine. Se începe frământarea aluatului până când acesta devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Când este gata, se lasă aluatul la crescut timp de o oră. După aceea, se împarte aluatul în 8 bile egale și se întind foarte bine fiecare până când se obțin 8 foi de aluat. Fiecare foaie de aluat se unge cu unt topit apoi se taie în formă de triunghi.

Se pune câte o lingură mare de umplutură apoi se rulează aluatul pentru a obține cornuri de casă umplute. Se așază cornurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Se lasă cornurile la cuptor până când se rumenesc deasupra. Se poate verifica dacă aluatul este făcut suficient aplicând testul cu scobitoarea.

La final, se scot cornurile din cuptor, se ung cu gălbenuș de ou amestecat cu câteva linguri de lapte și se pun din nou la cuptor timp de 10 minute. După aceea se scot, se lasă la răcit și se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță vom obține niște cornuri gustoase și fragede.

Atunci când vrem să pregătim acasă niște cornuri moi, pufoase și gustoase, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Dispar complet aceste facultăți din România! Nu va mai exista admitere la programele de studiu pentru anul universitar 2025-2026
a1.ro
Volodimir Zelenski și Donald Trump, față în față la înmormântarea Papei Francisc. Ce au discutat, după umilirea de la Casa Albă. Mesajul președintelui Ucrainei: „Are potențialul de a deveni istorică”
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cea mai scumpă staţiune pentru vacanţa de 1 Mai. Turist: "Aici e doar pentru bogaţi"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Se schimbă harta Bucureștiului. Cum va arăta Capitala în următorii ani
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
A șocat lumea cu gestul său. Lui Putin nu îi mai este frică de nimic! FOTO
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 aprilie 2025
25 aprilie 2025