Prima pagină » Culinar » Aluat pentru cornuri moi și pufoase. Rețeta bunicii pentru cel mai bun desert de casă

Aluat pentru cornuri moi și pufoase. Rețeta bunicii pentru cel mai bun desert de casă

15 iun. 2023, 12:32,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un aluat pentru cornuri moi și pufoase. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu niște cornuri delicioase, aromate și fragede, trebuie să facem mai întâi un aluat perfect. Dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta bunicii pentru cel mai bun desert de casă.

Aluat pentru cornuri moi și pufoase

Dacă vrem să aducem la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei, putem face acasă niște cornuri moi și pufoase. Pentru acestea avem nevoie mai întâi de un aluat fraged și aerat. Savuroasele cornuri de casă umplute cu gem sau cu ciocolată sunt pe placul multora dintre noi. Pentru acest desert tradițional avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Când vine vorba de aluat, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Un aluat fraged simplu ne va ajuta să obținem niște prăjituri, plăcinte și fursecuri de casă gustoase și pufoase. La fel de bine putem să îi surprindem pe cei de la masă cu niște colțunași cu brânză savuroși. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Dacă pregătim un aluat de casă fraged, gustos și aerat, cu siguranță vom obține niște cornuri moi, pufoase și aromate, pe placul tuturor celor de la masă.

Rețeta bunicii pentru un desert savuros

Pentru niște cornuri moi și pufoase pregătite după rețeta bunicii, vom avea nevoie de 500 g de făină, 20 g de drojdie proaspătă, 125 ml de lapte, 125 ml de iaurt, 70 g de zahăr, 1 linguriță de sare, 2 ouă, 8 g de unt, 4 linguri de ulei, coajă rasă de lămâie, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru umplutură vom folosi un borcan de dulceață, după preferințe și 100 g de nucă tocată.

Mai întâi se pregătește aluatul fraged pentru cornurile de casă. Într-un bol se dizolvă drojdia în laptele călduț apoi se adaugă și zahărul. Făina se cerne într-un vas mare și se formează un gol în mijloc. Se adaugă ouăle bătute spumă, coaja de lămâie, iaurtul, laptele și sarea, apoi se amestecă foarte bine. Se începe frământarea aluatului până când acesta devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Când este gata, se lasă aluatul la crescut timp de o oră. După aceea, se împarte aluatul în 8 bile egale și se întind foarte bine fiecare până când se obțin 8 foi de aluat. Fiecare foaie de aluat se unge cu unt topit apoi se taie în formă de triunghi.

Se pune câte o lingură mare de umplutură apoi se rulează aluatul pentru a obține cornuri de casă umplute. Se așază cornurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Se lasă cornurile la cuptor până când se rumenesc deasupra. Se poate verifica dacă aluatul este făcut suficient aplicând testul cu scobitoarea.

La final, se scot cornurile din cuptor, se ung cu gălbenuș de ou amestecat cu câteva linguri de lapte și se pun din nou la cuptor timp de 10 minute. După aceea se scot, se lasă la răcit și se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță vom obține niște cornuri gustoase și fragede.

Atunci când vrem să pregătim acasă niște cornuri moi, pufoase și gustoase, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024