Prima pagină » Culinar » Aluat fraged simplu pentru cele mai bune plăcinte și prăjituri de casă. Trucuri din rețeta bunicii pentru un preparat reușit

Aluat fraged simplu pentru cele mai bune plăcinte și prăjituri de casă. Trucuri din rețeta bunicii pentru un preparat reușit

03 apr. 2023, 12:45,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un aluat fraged simplu pentru cele mai bune plăcinte și prăjturi de casă. Când vine vorba de desert, doamnele se întrec în tot felul de rețete. De la delicioasele plăcinte cu dulceață sau cu brânză, până la gustoasele cornulețe sau fursecuri făcute ca în vremea copilăriei, toate sunt pe placul multora dintre noi. Dacă vrem să obținem la final un desert irezistibil, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aromat. Iată câteva trucuri din rețeta bunicii pentru un preparat reușit.

Aluat fraged simplu pentru cele mai bune plăcinte și prăjituri de casă

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu deserturi de casă făcute ca în vremea bunicii, trebuie să pregătim mai întâi un aluat fraged simplu, la care vom adăuga câteva arome inedite, iar succesul culinar va fi garantat. Pentru ca aluatul să fie perfect pentru orice fel de desert de casă și nu numai, trebuie să ținem cont de câteva secrete.

Pentru a pregăti un aluat fraged simplu vom avea nevoie de 1 kg de făină, 30 g de drojdie proaspătă, 2 pahare de apă, 3 linguri de ulei, 3 linguri de zahăr și sare.

Într-un vas se amestecă drojdia împreună cu zahărul până când zahărul se topește. Se toarnă amestecul din drojdie și zahăr într-un pahar cu apă călduță. Se pune un pic de făină și se amestecă până se obține un aluat de consistența unei smântâni. Bolul cu maia se pune într-un vas cu apă caldă timp de 30 de minute pentru a crește.

Peste maia se toarnă încă un pahar cu apă caldă apoi se adaugă treptat făina și se amestecă ușor. La final se adaugă uleiul apoi se frământă foarte bine aluatul. Coca obținută se pune într-un bol mare apoi se lasă la crescut pentru încă 30 de minute. Aluatul va fi perfect pentru niște plăcinte, prăjituri și fursecuri de casă delicioase. Aluatul poate fi făcut simplu, cu ulei, cu untură, cu borș sau cu apă minerală.

Prăjitură cu gem și aluat răzuit

Dacă vrem să pregătim un desert savuros, ideală este prăjitura cu gem și aluat răzuit. Pentru aceasta vom avea nevoie de un aluat fraged simplu și de câteva ingrediente pentru umplutură.

Se împarte aluatul fraged simplu în două bucăți, iar bucata mai mică de aluat o punem la congelator. Între timp, întindem cealaltă bucată de aluat, apoi o punem într-o tavă de cuptor pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Deasupra foii de aluat întindem uniform dulceața. Scoatem apoi aluatul din frigider și îl dăm prin răzătoare. Aluatul ras se pune deasupra, peste dulceață, apoi se lasă prăjitura la cuptor timp de 30 de minute. Când este gata, se scoate prăjitura din cuptor și se lasă la răcit, apoi se porționează. Deasupra se poate pune puțin zahăr pudră. Cu siguranță vom obține o prăjitură de casă aromată și gustoasă.

Dacă vrem să pregătim un desert de casă după rețeta bunicii, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat. Astfel, ne vom încânta papilele gustative cu cele mai bune prăjituri, plăcinte și fursecuri delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *