Prima pagină » Culinar » Aluat fraged de post pentru cele mai gustoase prăjituri și plăcinte de casă. Rețeta simplă a bunicii pentru un aluat pufos

Aluat fraged de post pentru cele mai gustoase prăjituri și plăcinte de casă. Rețeta simplă a bunicii pentru un aluat pufos

28 feb. 2022, 10:28,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot face un aluat fraged de post pentru cele mai gustoase prăjituri și plăcinte de casă. În perioadele cu restricții alimentare, putem face foarte ușor acasă câteva preparate culinare delicioase și sănătoase. Important este să știm câteva trucuri simple pentru a obține o mâncare de placul tuturor chiar și în zilele de post. Iată rețeta simplă a bunicii pentru un aluat pufos.

Aluat fraged de post pentru prăjituri și plăcinte de casă delicioase

Chiar și în zilele de post ne putem bucura de mâncăruri savuroase și ușor de făcut. Fie că pregătim câteva prăjituri de post sau niște plăcinte ca pe vremea bunicii, este esențial să pregătim un aluat fraged de post.

Dacă ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta veche a bunicii, vom obține un aluat pufos ideal pentru diferite preparate culinare. De exemplu, în zilele cu restricții alimentare, putem pregăti o plăcintă cu varză murată sau o delicioasă budincă de orez cu mere.

Perfecte în zilele de post sunt și rețetele cu ciuperci champignon sau rețetele cu dovlecei pentru preparate culinare sănătoase și gustoase.

Dacă vom pregăti un aluat fraged de post, putem face și o pâine de casă după rețeta tradițională a bunicii. Dacă ținem cont de secretele pâinii făcute acasă și de trucurile folosite de bunica, vom obține cea mai bună pâine.

Pe lângă delicioasele prăjituri sau plăcinte de post, în sezonul de primăvară ideale sunt preparatele culinare cu orez și urzici. De exemplu, putem pregăti rapid o ciorbă de urzici de post sau o mâncare de urzici cu orez. Aceste mâncăruri sunt dietetice și recomandate și celor care vor să slăbească.

Persoanele care își doresc să se mențină în formă pot opta pentru alimente fără gluten, sănătoase și hrănitoare. Un preparat ideal pentru cei care sunt la dietă este supa de roșii cu orez sau gustoasa tartă cu spanac și brânză.

Pentru a pregăti mâncăruri delicioase în zilele cu restricții alimentare, este bine să știm cum să facem acasă un aluat fraged de post după rețeta bunicii.

Rețeta simplă pentru un aluat de casă pufos

Dacă vrem să facem acasă un aluat fraged de post, avem nevoie de câteva ingrediente și trebuie să ținem cont de cele mai simple trucuri folosite de bunica pentru un aluat de casă pufos.

Pentru prepararea aluatului de post vom folosi 400 g făină, 200 ml ulei de floarea sorelui, 10 g de drojdie uscată, 100 ml de borș, 1 praf de sare, vanilie și coajă rasă de lămâie.

Într-un bol se pune borșul cald și se adaugă drojdia apoi se amestecă bine. După aceea se adaugă uleiul de floarea soarelui, sarea și se amestecă până când vom obține o compoziție omogenă. Se adaugă ulterior făina, apoi se începe frământarea. Dacă aluatul e prea tare se mai poate pune puțin borș.

După ce am frământat suficient aluatul, acesta se pune la dospit timp de 2 ore într-un loc călduros. Când aluatul a crescut suficient, se porționează, se întinde pe un  blat de lemn și se pregătește pentru prăjituri sau plăcinte de casă.

Cu aluatul fraged de post putem pregăti tradiționalele cornulețe de casă, fursecuri fragede sau biscuiți de casă, dar și prăjituri de post. Toate aceste preparate culinare vor fi pe placul celor de la masă, care se vor bucura de mâncăruri delicioase și în perioadele cu restricții alimentare.

Pentru a pregăti în zilele de post prăjituri și plăcinte de casă delicioase, trebuie să știm cum se face acasă un aluat fraged de post după rețeta bunicii. Acesta este ușor de preparat, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține cele mai gustoase mâncăruri de post.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *