Tot mai multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă un aluat fraged cu ulei și apă minerală. Acesta este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Aluatul făcut cu apă minerală și puțin lapte cald va fi pufos, aromat și perfect pentru niște deserturi savuroase. Iată cum să obții cele mai bune prăjituri și plăcinte de casă făcute cu un aluat pufos.
Aluat fraged cu ulei și apă minerală
Dacă vrem să pregătim niște deserturi savuroase după rețeta bunicii, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged cu ulei și apă minerală. Aluatul pregătit cu drojdie proaspătă și lapte călduț va avea o aromă aparte și ne va ajuta să obținem niște prăjituri și plăcinte delicioase. Pentru prepararea aluatului pufos vom avea nevoie de 1 kg de făină, 7 g de drojdie proaspătă sau uscată, 250 ml de lapte cald, 250 ml de ulei de floarea-soarelui, 250 ml de apă minerală carbogazoasă, o lingură de sare și 2 linguri de zahăr.
Într-un vas mare se pune făina cernută apoi drojdia uscată. După aceea se toarnă separat într-un bol laptele călduț, uleiul și apa minerală și se amestecă ușor, apoi se adaugă sarea și zahărul. Compoziția obținută se toarnă peste făină și se amestecă bine până când toate ingredientele se omogenizează. După aceea se începe frământarea aluatului până când acesta devine elastic și nu se mai lipește de mâini.
Aluatul fraged se lasă la crescut timp de 2 ore la loc uscat și răcoros. Când este gata, putem face din acest aluat niște plăcinte pufoase și gustoase ca pe vremea bunicii sau niște fursecuri fragede și gustoase. De asemenea, putem folosi aluatul pentru o pizza savuroasă. Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert rafinat, putem pregăti o prăjitură cu gem și aluat răzuit.
Cum să pregătești cea mai bună plăcintă de casă cu un aluat pufos
Dacă vrem să facem pentru cei dragi o plăcintă cu mere savuroasă folosind un aluat fraged cu ulei și apă minerală, vom avea nevoie de o umplutură delicioasă. Pentru aceasta vom folosi 1,5 kg de mere, 3 linguri de zahăr și o linguriță de pudră de scorțișoară.
Se spală merele foarte bine, se curăță apoi se dau prin răzătoare. Se pun merele la călit împreună cu 3 linguri de zahăr. Se amestecă continuu ca merele să nu se lipească de vas, iar la final se adaugă scorțișoara. Se împarte după aceea aluatul în două și se întinde fiecare bucată de aluat până când se obțin două foi de grosime potrivită.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt se așază prima foaie de aluat apoi se adaugă umplutura de mere și se uniformizează. Desupra se pune și a doua foaie de aluat, apoi se dă plăcinta la cuptor. După 35 de minute se scoate tava și se rotește apoi se bagă din nou la cuptor. Când este gata, se scoate plăcinta, se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță vom obține un desert de casă aromat, pufos și pe placul tuturor celor de la masă.
Dacă vrem să pregătim acasă niște prăjituri și plăcinte pufoase și gustoase, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged cu ulei și apă minerală. Pentru un preparat culinar reușit trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii.