Dacă vrem să pregătim acasă niște rulouri aperitiv sau desert, trebuie să știm cum să pregătim cel mai bun aluat de rulouri cu untură. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Iată trucurile gospodinelor pentru un preparat reușit.
Aluat de rulouri cu untură
Când vine vorba de savuroasele rulouri făcute de casă, gosspodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Rulourile pot fi făcute ca aperitiv, umplute cu carne, cu ciuperci, cu brânză sau cu spanac, dar la fel de bine pot fi pregătite ca desert.
Acestea se pot umple cu cremă de ciocolată, cu cremă de vanilie sau cu dulceață de casă. Rețetele sunt diverse, rafinate și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să facem mai întâi un aluat de rulouri cu untură.
La fel de bine putem pregăti un aluat fraged cu ulei și apă minerală pentru niște gogoși pufoase. Pentru iubitorii de delicii tradiționale, făcute după rețeta bunicii, putem face și niște plăcinte de casă umplute cu brânză. Delicioasele rulouri vor avea o savoare aparte dacă sunt făcute cu un aluat cu untură. Acestea vor aminti celor dragi de vremea copilăriei și de trucurile culinare de altădată.
Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu
Pentru aluatul de rulouri cu untură vom avea nevoie de 500 g de făină, 200 g de untură , 1 linguriță de sare, 1 lingură de zahăr, 25 g de drojdie și 250 ml de apă călduță.
Într-un vas mare se amestecă făina cu sarea și zahărul. Se face o adâncitură în mijlocul vasului apoi vom turna acolo drojdia dizolvată în apă caldă. După aceea se topește untura și se adaugă în vasul cu făină.
Se amestecă totul foarte bine apoi se începe frământarea aluatului. Se lasă aluatul la dospit timp de 15 minute apoi se poate folosi aromatul aluat la pregătirea unor rulouri gustoase. Fie sunt făcute ca aperitiv, fie ca desert, acestea vor fi pe placul tuturor celor de la masă.
Dacă vrem să pregătim nițte rulouri cu brânză vom avea nevoe de 1 kg de brânză pufoasă cu smântână, 200 g de telemea, 5 fire de mărar verde, 1 ceapă roșie, piper, boia de ardei dulce, iar pentru uns rulourile vom folosi 1 gălbenuș de ou și 1 lingură de lapte. Dacă vrem să facem niște rulouri ca desert le putem umple cu cremă de ciocolată. Pentru umplutură vom folosi 85 g de unt, 100 g de ciocolată cu lapte, 100 g de ciocolată neagră, 50 g de nuci și 1 lingură de scorțișoară. Pentru glazură vom avea nevoie de 100 g de unt, 100 g de zahăr pudră și 60 g de cremă de brânză.
Aluatul fraged cu untură ne va ajuta să obținem cele mai bune rulouri de casă. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Rulourile ca aperitv sau ca desert arată deosebit, sunt rafinate, gustoase și merg de minune servite la mesele festive. Cu un aluat fraged, aromat și bine frământat vom obține cele mai bune rulouri de casă.