Prima pagină » Culinar » Aluat de biscuiți. Rețeta marilor bucătari pentru un desert perfect

Aluat de biscuiți. Rețeta marilor bucătari pentru un desert perfect

31 aug. 2023, 13:36,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă un aluat de biscuiți. Pentru a obține niște biscuiți fragezi și aromați sau niște fursecuri gustoase, trebuie să facem mai întâi un aluat aerat și pufos. Iată rețeta marilor bucătari pentru un desert perfect.

Aluat de biscuiți

Dacă vrem să pregătim acasă un desert fraged, delicios și aromat, putem face niște biscuiți sau fursecuri savuroase. Pentru ca succesul culinar să fie garantat trebuie să știm să facem un aluat de biscuiți. Rețeta este simplă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține un adevărat deliciu.

Pentru aluatul de biscuiți vom avea nevoie de 300 g de făină, 150 g de unt, 150 g de zahăr, 2 ouă, 2 lingurițe de esență de vanilie.

Untul se lasă la temperatura camerei timp de 30 de minute apoi se mixează împreună cu zahărul până când se obține o compoziție cremoasă. Se adaugă după aceea esența de vanilie, ouăle apoi se toarnă treptat făina și se amestecă până când se formează un aluat moale.

Se împarte aluatul obținut în două bucăți egale și se învelește în folie de plastic apoi se dă la frigider până a doua zi. După ce aluatul stă la rece peste noapte, se ia fiecare bucată de aluat și se întinde în două foi de grosime potrivită apoi se decupează forme de biscuiți. Biscuiții fragezi se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru a se rumeni ușor. Biscuiții pot fi lăsați simpli, sau umpluți doi câte doi  cu cremă de ciocolată, cu cremă de vanilie sau cu gem, în funcție de preferințe.

Un desert spectaculos făcut cu aluat de biscuiți

Pentru iubitorii de deserturi rafinate, gustoase și cu un aspect deosebit putem face niște arici din aluat de biscuiți.

Pentru acest desert deosebit vom avea nevoie de 100 g de migdale măcinate, 100 g de biscuiți de cacao pisați, 70 g de zahăr pudră, 80 g de margarină și 3 linguri de cacao, iar pentru ornat vom folosi 20 g de margarină, 50 g de ciocolată amăruie, 20 g de migdale și 3 linguri de furnici de ciocolată. Într-un vas mare se amestecă migdalele măcinate împreună cu biscuiții, zahărul, cacao și margarina până când se obține un aluat omogen apoi se adaugă o linguriță de lapte cald.

Se adaugă după aceea  migdalele măcinate și se formează din aluatul obținut niște bombițe țuguiate la un capăt, acela fiind botul ariciului. Se topește margarina pe baie de aburi, se amestecă bine și se ung aricii cu această compoziție. După aceea se presară furnicile de ciocolată și se pun aricii din aluat de biscuiți la frigider pentru câteva ore. Cu siguranță vom obține un desert savuros și cu un aspect spectaculos.

Aluatul de biscuiți este fraged, aromat și ideal de folosit în pregătirea unor deserturi de casă fragede și gustoase. Când vine vorba de rețetele de desert, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare. Aluatul de biscuiți este ușor de făcut acasă, cu doar câteva ingrediente, însă rezultatul va fi unul peste așteptări. Cu acest aluat se pot face nu doar bisscuiți și fursecuri de casă, ci și prăjituri cu o textură crocantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *