Prima pagină » National » Alţi 166 de români, blocați în străinătate din cauza pandemiei, aduşi în ţară
Alţi 166 de români, blocați în străinătate din cauza pandemiei, aduşi în ţară

Alţi 166 de români, blocați în străinătate din cauza pandemiei, aduşi în ţară

09 iun. 2020, 15:02,
Cristian ZAVASTIN în National

Alţi 166 de români, blocați în străinătate din cauza pandemiei, vor fi aduși în țară. Aceștia au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate din cauza restricţiilor impuse de pandemie. Oamenii au fost aduși în țară din Marea Britanie, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Printre cetățenii români care au revenit în țară se regăsesc studenți, personal navigant, cazuri medicale și persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 8 iunie, a fost facilitată revenirea în țară a 166 cetățeni români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne“ precizează MAE.

Alţi 166 de români, blocați în străinătate din cauza pandemiei: studenți, personal Navigant sau cazuri medicale

Printre cetățenii români care au revenit în țară se regăsesc studenți, personal navigant, cazuri medicale. Dar și persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aerienă specială operată de compania Tarom, pe ruta București-Londra-București.

Aceste demersuri au permis deplasarea și a trei cetățeni britanici către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Români, repatriați din Marea Britanie, Iordania și Tarile de Jos

Duminică, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunța că 365 de cetățeni români au fost repatriați din Marea Britanie, Iordania și Țările de Jos, cu trei curse aeriene speciale operate de Tarom.

Printre aceștia se află studenți, personal navigant si persoane cu probleme medicale.

Ministerul Afacerilor Externe a facilitat revenirea în țară a 183 cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. 26 de cetățeni români au revenit din Regatul Hasemit al Iordaniei. Alți 156 de cetățeni români au benit din Regatul Țărilor de Jos.

Printre cetățenii români care au revenit în țară se regăsesc studenți, personal navigant și cazuri medicale Au mai fost persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

Repatrierea a fost asiguratp cu trei curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele București-Londra-București, București-Amman-București și București-Haga-București.

Potrivit MAE, cu aceste curse a fost facilitata revenirea unor cetățeni străini rezidenți în România. Este vorba despre 12 cetățeni iordanieni, trei americani, doi belgieni, doi britanici. Au mai fost șase bulgari, trei cehi, trei danezi, cinci francezi, șapte germani, cinci eleni, patru italieni, patru lituanieni, cinci spanioli, patru elvețieni, un croat, un japonez, un egiptean, un ungar, doi coreeni și doi olandez. Au mai fost aduși în țară și doi cetățeni ai Republicii Moldova.

De asemenea, demersurile autorităților române au permis deplasarea către statul de domiciliu/reședința pentru 24 de cetățeni iordanieni. Aceștia se aflau cu titlu temporar pe teritoriul României, Bulgariei și ai Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`