Prima pagină » Sanatate » Alternative naturale la cortizon. Cele mai eficiente suplimente antiinflamatoare
Alternative naturale la cortizon. Cele mai eficiente suplimente antiinflamatoare

Alternative naturale la cortizon. Cele mai eficiente suplimente antiinflamatoare

08 feb. 2024, 14:39,
în Sanatate

Cortizonul este un hormon steroidal produs de glandele suprarenale, cu puternice proprietăți antiinflamatoare și antidiuretice. Pentru a elimina inflamația din organism există o listă cu alternative naturale la cortizon, însă adoptarea unei diete antiinflamatorie este esențială. Acest lucru presupune renunțarea la cereale (în special la gluten), la zahar, alcool, alimente alergenice, grăsimi trans, aspartam, substanțe chimice și cofeină. Eliminarea excesului de fier din organism este deosebit de importantă în reducerea inflamației.

Ce alternative naturale la cortizon există

De-a lungul anilor, o varietate de autori (Dr. Jonathan Wright, Dr. Andrew Weil, Dr. Alan Gaby și mulți alții) au arătat cum glutenul stă la baza afecțiunilor precum artrita reumatoidă, scleroza multiplă, lupus și zeci de alte boli tratate în mod obișnuit cu diverse medicamente imunosupresoare.

De asemenea, luați în considerare posibilitatea ca intestinul să aibă o problemă fungică (disbioză, candidiază, infecții cu Helicobacter pylori). Aceasta poate declanșa apariția tulburărilor autoimune. Infecțiile cu candida apar de obicei în urma unui istoric de utilizare intensivă de antibiotice sau din utilizarea diverșilor steroizi, inclusiv a pilulei contraceptive, împreună cu o dietă bogată în carbohidrați.

Există multe suplimente care pot reduce inflamația în mod sigur. Cele mai importante astfel de suplimente sunt vitamina D și acizii grași omega-3 (EPA și DHA). Utilizarea acizilor grași omega-6 trebuie redusă pentru ca omega-3 să aibă beneficii maxime.

Vitamina C în doze mari și aminoacidul L-lizina pot ajuta la prevenirea aterosclerozei, astfel că este recomandat să luați 3.000 mg sau mai mult din fiecare, zilnic, în orice cură cu prednison. Corectarea deficiențelor nutritive, fie prin schimbări de alimentație, fie cu ajutorul suplimentelor, este importantă deoarece permite organismului să își vindece țesuturile și organele afectate de inflamație.

Iată cu ce puteți combate inflamația din organism

Curcumina (un extract din condimentul turmeric) a fost folosit cu succes pentru aproape fiecare afecțiune inflamatorie. De asemenea, pare să fie eficientă în protejarea organismului nostru de efectele dăunătoare, proinflamatorii ale fluorului. S-ar putea scrie o carte detaliind toate beneficiile curcuminei, dar putem rezuma că este cea mai importantă alternativă naturală la cortizon. Curcumina funcționează și ca agent anticancerigen, antifungic, antioxidant, anti-Alzheimer și antidepresiv. Forma cea mai recomandată a curcuminei este extractul de rizom de turmeric (BCM-95). O doză antiinflamatoare eficientă de curcumină pentru cele mai multe afecțiuni este de 1000 mg, de trei ori pe zi, în timpul mesei.

Serrapeptaza este o enzimă derivată din viermele de mătase, care pare să fie una dintre cele mai puternice și eficiente dintre toate enzimele antiinflamatoare. În doze suficient de mari, serrapeptaza este capabilă să dizolve placa de aterom. De asemenea, poate dizolva membrana protectorie a unei celule canceroase, făcând astfel practic orice remediu chimioterapeutic mai eficient. Mulți oameni folosesc serrapeptaza pentru a dizolva mucusul în exces, astfel că este extrem de eficientă în ameliorarea bronșitei cronice și a sinuzitei, condiții care de obicei necesită prescrierea de steroizi.

Pancreatina este un tip de enzimă extrasă din pancreasul de porc. Atunci când este consumată de către oameni, poate ajunge în fluxul sanguin în mod asemănător cu serrapeptaza și poate ajuta la distrugerea radicalilor liberi și a compușilor proinflamatori. Efectul final este o reducere a inflamației, a carcinogenezei și a numeroase altor condiții care se răspândesc prin inflamație.

Bromelaina este o enzimă derivată din ananas, și este deosebit de utilă pentru ameliorarea tendinitei și vindecarea majorității leziunilor fizice. Combinată cu celelalte enzime enumerate mai sus, obții un remediu antiinflamator remarcabil.

Ghimbirul este cunoscut și recunoscut de mult timp ca un remediu antiinflamator care poate fi deosebit de eficient în afecțiunile gastrointestinale (oricare afecțiune inflamatorie a tractului gastrointestinal), mai ales în caz de greață cronică, cum ar fi grețurile din stadiile incipiente ale sarcinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *