Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Alte sase simptome adaugate pe lista celor care indica infectarea cu noul coronavirus

Alte sase simptome adaugate pe lista celor care indica infectarea cu noul coronavirus

26 apr. 2020, 11:31,
în Sanatate

Alte sase noi simptome de Covid-19. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA au adăugat șase noi simptome listei de posibile semne ale coronavirusului. Anterior, CDC a notat doar febră, tusea și lipsa respirației ca simptome.

Agenția și-a actualizat insa lista pentru a include: frisoane, tremuraturi, dureri musculare, dureri de cap, dureri în gât și pierderi de gust sau miros, noteaza CBS News. Scurtarea respirației a fost, de asemenea, schimbată în „scurtarea respiratiei sau dificultatile respiratorii”. Lista completă este acum:

Febră
Tuse
Scurtă respirație sau dificultăți de respirație
Frisoane
Tremuraturi
Dureri musculare
Durere de cap
Durere de gât
Pierdere de gust sau miros

Alte sase noi simptome de Covid-19

In caz de COVID-19 apare rar simptomul nasului care curge, și strănutul, care nu este încă un simptom al virusului.

„Persoanele cu COVID-19 au avut o gamă largă de simptome raportate – de la simptome ușoare la forme severe”, se arată pe site-ul CDC. Oricare dintre cele nouă simptome acum pot apărea oricand de la 2 la 14 zile după expunerea la virus, potrivit agenției.

CDC recomandă persoanelor să solicite imediat asistență medicală dacă dezvoltă oricare dintre aceste semne de avertizare:

Dificultati de respiratie
O durere sau o presiune in piept persistenta
Confuzie sau ameteala la desteptare
Albastrirea buzelor sau a fetei

Dr. William Jaquis, președintele Colegiului American de Medici de Urgență (ACEP), a declarat in martie CBS News că cele mai frecvente trei simptome au fost febra, tuse uscată și lipsa de respirație. Experții medicali spun că durerile corporale, durerile de gât și oboseala apar uneori in caz de coronavirus, dar sunt mai des asociate cu gripa.

Alte sase noi simptome de Covid-19

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cele mai frecvente simptome sunt febra, tuse uscată și oboseală. „Unii pacienți pot avea dureri, congestie nazală, dureri în gât sau diaree”, se arată în site-ul OMS. „Aceste simptome sunt de obicei ușoare și încep treptat. Unii oameni se infectează, dar au doar simptome foarte ușoare.”

În timp ce aproximativ 80% dintre oameni se recuperează de boală fără a avea nevoie de tratament la spital, OMS avertizează că „aproximativ 1 din fiecare 5 persoane care se îmbolnăvește de COVID-19 se îmbolnăvește grav și prezintă dificultăți de respirație”.

„Oricine poate face COVID-19 și se poate îmbolnăvi grav”, potrivit OMS. „Chiar și persoanele cu simptome foarte ușoare de COVID-19 pot transmite virusul. Oamenii de toate vârstele care prezintă febră, tuse și dificultăți de respirație ar trebui să solicite asistență medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *