Prima pagină » Actualitate » Alte patru cazuri de infecție cu Covid-19, în școli din Capitală. Un profesor și trei elevi, testați pozitiv
Alte patru cazuri de infecție cu Covid-19, în școli din Capitală. Un profesor și trei elevi, testați pozitiv

Alte patru cazuri de infecție cu Covid-19, în școli din Capitală. Un profesor și trei elevi, testați pozitiv

11 feb. 2021, 12:27,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Vești triste pentru profesori, elevi și părinți. Numărul elevilor infectați cu noul coronavirus, imediat după ce a reînceput școala față în față, a crescut. În București, în Sectorul 4, au fost confirmate pozitiv patru cazuri de infecție cu virusul Covid-19 în rândul elevilor. De asemenea și un cadru didactic este infectat.

La nicio săptămână de la redeschiderea unităților de învățământ, în Sectorul 4 din Capitală au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor din următoarele unități de învățământ:

Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a

Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa I

Școala Gimnazială nr. 79. – un elev care învață în clasa a III-a.

Trei elevi și un profesor, depistați pozitiv cu noul coronavirus

În unitățile de învățământ mai sus menționate, cursurile vor fi suspendate potrivit noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății:

”La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, cursurile se suspendă pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă”.

Pe lângă cele trei cazuri confirmate în rândul elevilor, s-a mai înregistrat și un caz de infectare cu noul coronavirus în rândul profesorilor de la Școala Gimnazială nr.129.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, ”la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB și care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ”, arată Primăria Sectorului 4.

Reamintim faptul că astăzi dimineață a fost confirmat primul caz de Covid-19 într-o unitate de învățământ, după reluarea cursurilor fizice. Este vorba de un caz la Școala Gimnazială „Sfântul Andrei” din Sectorul 6 al Capitalei. Elevul se afla într-o clasă de 28 de elevi, dar doar 26 au venit fizic la școală. Ceilalți 2 elevi studiau online, la cererea părinților.

Florin Cîțu: „Părinții să fie responsabili“

Elevii au început școala de luni, în cele trei scenarii prezentate de autorități. Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a transmis cadrelor didactice să se vaccineze, iar părinții să aibă grijă ca în cazul în care un copil are semne de infectare să fie ținut acasă.

„E foarte important să purtăm mască și să respectăm regulile. Ține de noi să avem un an școlar fără probleme. Fac un apel către părinți să-i observe pe copii, iar la primul semnal să îi țină acasă. Fac un apel către profesori să se vaccineze. E important ca să avem un an școlar fără probleme. România se menține la nivel mondial pe locul 14. Bineînțeles că sunt probleme, dar ne menținem bine”, a declarat Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`