Prima pagină » Titlurile zilei » Altar emoționant, ridicat la căpătâiul educatoarei care s-a stins subit. A plâns și cerul la înmormântarea ei: „Nu știu ce o să mă fac fără ea” – FOTO

Altar emoționant, ridicat la căpătâiul educatoarei care s-a stins subit. A plâns și cerul la înmormântarea ei: „Nu știu ce o să mă fac fără ea” – FOTO

21 apr. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Titlurile zilei

Un altar emoționant a fost ridicat la căpătâiul educatoarei din comuna ieșeană Miroslava. A plâns și cerul ieri, la înmormântarea ei, iar toți copilașii cărora le-a fost ca o a doua mamă au rămas fără cuvinte și au mers să o conducă pe ultimul drum

Tragedie în familia Ioanichie. Mariana Ioanichie, cunoscută de toți copilașii din comuna Miroslava drept „doamna”, s-a stins fulgerător. În urmă cu câteva luni a primit o veste cruntă, fiindu-i pus diagnosticul de neoplasm pulmonar. Dar și-a dorit să lupte cu toată ființa și să iasă învingătoare, așa cum și-a învățat elevii. Toți medicii i-au dat șanse de supraviețuire, dar, cu toate acestea, în data de 18 aprilie 2023, inima s-a oprit. A fost ultima ei zi.

Altar emoționant, ridicat de elevi la căpătâiul educatoarei care s-a stins subit

Drama prin care trece familia Ioanichie îți provoacă fiori pe șira spinării. Familia educatoarei a rămas fără cuvinte, fiindcă nimeni nu s-ar fi așteptat la un astfel de sfârșit. În urma nemilosului diagnostic pe care l-a primit, femeia și apropiații săi s-au înarmat cu putere și forță și au hotărât să lupte până în pânzele albe. Alături de ei erau și medicii care i-au încurajat și le-au dat speranța că-și va reveni.

„Toți ne-au spus că se va face bine. Avea un diagnostic crunt, o boală grea, dar șanse ar fi fost. Medicii luptau alături de noi și ne-au propus o schemă de tratament mai costisitoare, dar cu un efect mai bun. Părea că vedem și noi schimbările. A fost în regulă, până în ultima zi în care trebuia să venim acasă. Cu o seară înainte să avem avion, i-a făcut o biopsie, pentru a stabili niște detalii, iar în următoarea zi trebuia să primim rezultatele și apoi să venim în țară.

Să mai stăm o perioadă, să ia o pauză corpul de la tratament și ulterior să continuăm. Și ce să vezi?! N-am reușit să mai luăm nici măcar analizele. S-a stins din viață. A fost un șoc pentru toți. Ne așteptam să învingă, era o femeie atât de puternică și de pozitivă. A vorbit despre asta până în ultimul ceas și nu a dat niciun semn că se va duce”, povestește soțul îndrăgitei educatoare, cu ochii plini de lacrimi.

Toți au venit să-și ia rămas bun de la educatoare

Corpul neînsuflețit al femeii a fost depus la capela din comuna Miroslava, care a fost decorată într-un mod diferit. Totul era plin de flori albe, roșii și roz, iar toți colegii de breaslă și elevii săi i-au adus un suport unde au lăsat o fotografie și o amintire.

„Aici s-a făcut frumos. E un loc luminat, masa e plină de candele. Flori albe, roz, roșii, care să reprezinte puritatea sufletului ei și iubirea pe care i-am purtat-o și pe care o vom purta și de acum încolo. De asemenea, au venit colegii și elevii, au lăsat o fotografie cu ea de prin excursii, de la școală și de la evenimente speciale. Ea a fost un om deosebit pentru toți și o vom purta în sufletele noastre mereu”, mărturisește o altă educatoare din Miroslava.

Nici mamele copiilor, care și-au lăsat cu toată încrederea micuții în mâinile ei, nu au uitat-o și i-au lăsat un ultim mesaj.

„Nu vom uita niciodată veselia și gingășia ființei pe care astăzi am pierdut-o cu toții. Ați fost ca o a doua mamă pentru noi și vă mulțumim din suflet pentru tot ceea ce ați făcut și pentru ceea ce i-ați învățat pe copiii noștri. Nu vă vom uita niciodată, suflet bun! Odihnă veșnică și drum lin spre îngeri, doamna noastră dragă”, destăinuie Simona Mihaela Fandarac în legătură cu faptul că cea mai îndrăgită educatoare s-a stins subit.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *