„Alintata” managerului Dan Timofte de la Spitalul „Sf. Spiridon” este o bijuterie pe patru roți, de peste 100.000 de euro, parcată ostentativ în fața spitalului care stă să cadă – FOTO

24 aug. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Titlurile zilei

Managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași deține o bijuterie pe patru roți pe care o parchează chiar în fața spitalului care stă să cadă. Autoturismul a costat atunci când a fost lansat peste 100.000 de euro

Managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași deține o bijuterie pe patru roți pe care o parchează lângă spitalul pe care îl conduce, spital ce stă să cadă. Bolidul de lux al lui Timofte tronează chiar  în parcarea din fața Unității de Primiri de Urgențe și este bine păzit de un gard de protecție. Gurile spun că „așa parchează un boss”. Când vine vorba despre mofturile doctorului Timofte, acestea nu par că au vreo limită. Managerul conduce un bolid BMW 750LD XDrive, un autoturism ce a costat peste 100.000 de euro când a fost lansat. Desigur, banii nu sunt o problemă pentru șeful spitalului ieșean.

Managerul pare preocupat de confortul personal, nu de bunul mers al spitalului

Bolidul pe patru roți este parcat ostentativ în fața spitalului care stă să cadă. Sigur, investițiile în unitatea medicală nu sunt o prioritate pentru managerul Timofte. Problemele cu care se confruntă spitalul de urgențe sunt fără precedent, iar Timofte nu pare că face altceva în afară de a se bucura de funcția pe care o ocupă. De o perioadă, problemele se țin lanț de Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași și totul pare că se întâmplă cu un scop. Care este acel scop? Greu de spus. De exemplu, managerul unității medicale, dr. Dan Timofte, s-a aflat într-un concediu prelungit, deși spitalul trece printr-o perioadă critică. Pare ciudat? Asta nu este nimic! De problemele de la „Sf. Spiridon” nu este străin nici Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Acesta, la fel ca managerul Dan Timofte, nu mișcă un ac pentru ca situația să fie rezolvată.

Situația de la „Sf. Spiridon”, departe de a fi rezolvată

Problemele de la Spitalul „Sf. Spiridon” au început odată cu preluarea conducerii unității de către dr. Timofte. Acesta a crezut probabil că unul dintre cele mai importante spitale din țară poate fi condus fără implicare și fără vreun fel de bătaie de cap. Așa s-a ajuns ca din cel mai mare spital din Moldova să lipsească medicamente și produse de uz medical. Majoritatea medicilor sunt acum nevoiți să cumpere din banii lor cele necesare.

În orice caz, cel mai mult au de suferit pacienții. Aceștia sunt nevoiți să plătească din puținii bani pe care îi au medicamente și materiale sanitare pentru tratamentul din spital.

Comentarii
  • Banii chiar nu sunt o problema pentru Timofte, avand in vedere salariul primit si spagile incasate! In general, pentru medicii din ziua de azi, banii nu reprezinta o problema! Spaga sa fie! Asta-i medicul roman, daca nu-i dai nu te baga-n seama!

  • Nici nu intra in salariu! A uitat pinul la card!!!

  • wooow, ce articol de prima pagina! ce investigatie, ce jurnalism de bahlui, ce stiri de interes public…

  • Nu mai furati curent! Omul est medic, manager d spital si un chirurg ilustru. Pe langa activitatea universitara. Uitati-va la interlopii tatuati, traficantii de droguri si proxenetii care au masini de sute de mii d euro, vile de cate 1.000 mp si multe atele.

  • NEata buna la voi. Nu am nimic cu omul, dar numai cand te uiti ce masini conduc, stai si te gandesti ce salarii au bugetarii astia de lux, chiar putin spus de lux. Iar astia (noi) din mediul privat ne rupem oasele doar sa supravetuim. Pentru unii muma, pentru altii ciuma. Nu mai pune pozele pe care si le afiseaza bugetarii prin concedii in strainatate. Spui ca-i maraton.

  • Domnul dr.munceste și are.Voi visați ca totul este gratis.Este un om de bun simt,care încearcă să aducă medicina la un nivel mai avansat,ca în țările cu apa calda-pentru că se poate!
    Ca are o mașină….Dumnezeu și el știe cate rate plătește ,și în cate bucăți este împărțit sa le reușească pe toate.Este nedrept să judeci un om când nu cunoști realitatea,mai ales pentru un articol menit sa scandalizeze absolut gratuit.Pace oameni buni

  • Nu calculati voi si cati ani a invatat acest om? Cate stagii de pregatire a facut? Nu va intereseaza cati bani au manelistii si ce masini? Cand aveti nevoie de doctori ati fi in stare sa dati casa numai sa ramaneti cu viata. Nu sunt de acord cu spaga dar bici sa murdariti asa oameni fara dovezi.

  • Mare om, mare caracter !!!

  • Parcurgand unele comentarii poti realiza usor si cu regret ca neamul asta nu va duce niciodata lipsa de lingai voluntari.

  • Salarizare Runos

    Un spagar ordinar la fel ca toti medicii din spetale .

  • Patronii fițuicii scriu articole denigratoare la adresa medicilor chirurgi cu bani multi(ca merita) din cauza ca nu le-au dat terenul ala liber de la Spiridon

  • Daca masina costa 100000 ,oare cat costa casa sau casele pe care le are ! DNA sau cei ce la Anaf faceti doctorului un control si in spital . Spitalul Spiridon arata ca din perioada interbelica , ferestre sunt de 70 de ani , aparatura veche .

  • Pt Realitatea
    Cat adevar ati putut scrie ! Este intr-adevar un chirurg extraordinar! Sunteti niste reporteri de 2 bani care ridicati la cer doar leprele de tigani interlopi si ii pupati fix in cur !
    Mai terminati cu articole de genul asta, inutile !
    Este un chirurg exceptional!
    PS- mama à fost operata de catre dnul doctor, FARA SPAGA !!

  • Slabut articol, pare putin revanchard. Pana la urma fiecare isi cheltuie banii cum vrea daca veniturile sunt legale. Ma intreb totusi si nu doar in ceea ce priveste persoana din subiectul articolului, daca achizitia e utila pe drumurile din tara si daca e binevenita ca imagine si deontologie , avand in vedere problemele spitalului si nivelul financiar precar al majoritatii pacientilor care se adreseaza acelui spital. In alta ordine de idei, daca managerul decide un asemenea mod de rezervare a locului de parcare sunt pesimist referitor amenajarea unei modalitati de parcare decente pe viitor.

  • Să spuneți merci că nu a plecat în afara țării și că a rămas în mizeria de la Sf Spiridon, afara poate câștiga și mai mult …

  • Un angajat mulțumit

    Săracilor ! Când o sa învățați cât învață un medic, adică toată viața , atunci sa comentati. Jurnalistule, fain articolul scris din apartamentul tau luat pe credit de 30 de ani.

  • Un infirmier

    Diferența intre un medic strain si medicul roman . Medicul strain muncește cot la cot cu asistenti si ziua si noaptea. Medicul roman noaptea in garda doarme si a doua zi pune argatii sa munceasca ziua la munca la clinica lui .

  • Nici o legatura cu persoana amintita in acest articol. Chiar daca un medic invata mult , chiar daca e foarte bun, chiar daca ar putea fi platit mai mult decat este platit asta nu justifica foloasele necuvenite. Multi au cerut probabil spaga pacientilor sau la examene, ani la randul fara nici o mustrare doar sub pretextul “ am invatat mult” , “daca plecam din tara….” . E o mentalitate gresita. In strainatate cei mai multi dintre medici au un fel modest de a trai chiar daca isi permit financiar destul de mult. .. care provine din intelepciune si educatie .

  • Medic excepțional…comentarii răutăcioase…investițiile în spital nu se fac din banii directorului…căutați vinovați unde trebuie…nu murdăriți cu noroi munca de o viață a unui om de excepție…ce ar trebui să conducă?…după gândirea voastră…poate o dacie veche…rușine!!!

  • De ce nu dați drumul la comentarii.Va este frica de ce o sa se afle?

  • Vai, dar nimic despre de debila Chiriac Cristina? O bolnava psihic, sa nu uitam ca e cea mai slaba directoare de îngrijiri din istoria spitalului. Un om toxic care duce vorba de colo colo, un om bolnav psihic care inventează discuții și situații. Sa nu uitam cum a ajuns directoare de îngrijiri.
    SĂ nu uităm ce a făcut în secția medicala 1 cât a fost asistenta șefa, a lăsat dezastru, un om parșiv, prefăcut, o betiva care a dat fundul la bătaie.
    SĂ nu uităm de șprițul ei și de giugiulelile cu Poroh. Sa nu uitam ca a lăsat o familie pe drumuri, a luat casa oamenilor. Sa nu uitam cu ani de zile se ponta prezenta dar în realitate era pleata în audit la alte spitale, se ponta și noaptea și week end uri.
    SĂ nu uităm că acum terorizează toate birourile cu aberații și minciuni, sa da șefa peste IT, SPIIAM, FINANCIAR, CONTABILITATE, ATA, RUNOS, JURIDIC, ACHIZIȚII, cum bate din picior în fata asistentelor șefe pe care le considera proaste ca au fost loiale Simonei și Petronelei.
    SĂ nu uita ca tot timpul a făcut anonime și sesizări, ea este prima care îl sapa pe managerul actual.
    SĂ nu uităm de ședințele ei fără rost anunțate la sanchi cu 10 minute înainte. Sa nu uitam de polițele plătite celor care nu o pupa în cut. Sa nu uitam ce viata grea a făcut colegei de la biroul management calitate, după concursul pe care ea nu l a promovat, a făcut reclamații împotriva noii colege care a luat postul.
    SĂ nu uităm că e un om toxic care urlă și amenință cu comisia de disciplina, sa nu uitam de măgăriile făcute de ea cu rapoartele covid, sa nu uitam de faptul ca după ce Timofte a numit-o pe Mavropol, ea a făcut reclamații la minister.
    SĂ nu uităm că acum golanca a plecat în concediu.
    SĂ nu uităm de jocul dublu pe care îl face cu Cepoi împotriva lui Timofte. Sa nu uitam um se prezintă ea salvatoare spitalului și cum spune ca Timofte cu Loghin nu dau salarii și c ea salvează spitalul. Sa nu uitam ca toate reclamațiile la DSP sunt făcute chiar de ea.
    SĂ nu uita ca și ea a fost în comisie când era Barliba manager și de milanu a dat-o afara.
    Toți salariații știu ca este o impostoare dar denevoieo accepta
    Asistentele șefe se feresc de ea, toate știu ca era cea mai slaba dar nu au încotro, chiar și cele care o Alinta cu CRIS,le este scârbă dar nu au încotro inclusiv noua garda de corp cu care merge noaptea în control, cu câteva asistente care mai prostisoare care mai de frica.
    Managerul știe dar o tolerează pe catastrofa asta ca și el e la cheremul lui Cepoi.
    Un spital cu un milion de lipsuri, cu o astfel de debila directoare de îngrijiri, are șanse reale de închidere.
    SĂ nu uităm cum a păcălit Chiriac Cristina spitalele ca vor lua acreditarea, au plătit sume imense și culmea, nu au luat acreditarea.
    Daca o ascultați vorbind, îți pui mâinile în cap, proasta, urata, aberează. O catastrofa de directoare de îngrijire. E turbata, cine da detalii la presă.!?
    Detalii dam noi, salariații din birouri care ne am. Saturat de un om nebun pe holurile direcției și a spitalului.

  • Mașina frumoasă, medic frumos, manager bun și profesionist, comentarii 90% pozitive din ce reiese din totalul comentariilor.. Dacă articolul era scris despre directoarea de ingrijiri a spitalului, comentariile erau de 100% negative.

  • Lăsați sa curgă și mesajele cu „minunatii” dumneavoastră șefi.Au închiriat terenuri de la toate spitalele ,au construit farmacii și au subînchiriat la fraieri.Platesc la spitale 20 lei/ mp /luna și încasează 200 eur.

  • Brancardierul

    Chiriac este bolnava, are tulburări de comportament. Se laudă prin spital că atunci când domnul manager a fost în concediu, ea a rămas manager in locul doctoruluiTimofte, deși toată lumea știa că în locul doctorului Timofte a rămas doamna Loghin. Se laudă că nu știe în ce parte sa se împartă mai întâi, că nu vrea sa dezamăgească pe Dr. Timofte când vine și nu găsește în ordine totul. Alo, doamna Chiriac!? Doctorul Timofte in vecii vecilor nu te va lăsa în locul lui.Trebuie sa stie toată lumea că în fata doctoriței Ionescu tremuri și lași capul în jos, nu te mai lauda doctorilor că tu rezolvi cu doctorița Ionescu, că doctorița Ionescu nu se înjosește in fata uneia că tine. Ești pusă directoare la comandă dar tremuri in fata celor 3 directori, credeai că dacă ai papagal cei trei directori sunt la picioarele tele dar te-ai înșelat. Doctorita Ionescu se sfătuiește cu doamna Loghin, tu cam ești data la o parte și acum încerci să invoci minciuni sa fii băgată în seamă.Degeaba ți ai aduso pe verisoara Ioana secretara managerului că să știi tot ce primește managerul, că tot nimic nu aflii. Verișorul tau de la mop din medicală 1 nu l ai adus în direcție șoferul tau personal că așa se laudă pe la alți brancardieri, că se duce șoferul directoarei de îngrijiri.

  • Domnule manager, felicitări pentru achiziție, felicitări pentru că conduceți o instituție, sunteți un om minunat, dar colaborarea dumneavoastră cu angajata Chiriac va murdărește imaginea, atât a dumneavoastră cât și a spitalului. Se laudă că ea conduce spitalul in lipsa dumneavoastră, că dr. Ionescu habar nu are de conducere iar dr. Ionescu când bagă cardul, salariul nu este deloc de neglijat.Atentie doamna doctor Ionescu. Mai nou o birfeste pe Mihaela Rusu de la chirurgie, asistenta care i a ținut locul și de care ii este teama că asistentele șefe o agreează pe doamna Rusu, motiv pentru care nu a mai lăsat-o în locul ei.Doamne cât rău poate să facă această Chiriac, dușmănește pe toată lumea. Domnule manager, aveți grijă la această angajată, se laudă că ea rezolva cu ajutorul dumneavoastră și al Dr Ionescu multe probleme de angajare in spital. Atenție la această persoană.

  • De acord cu faptul ca medicii invata si muncesc mult … nu toti, sa nu generalizam!… dar cu faptul ca primesc foloase necuvenite (spagi) nu pot fi de acord! De cele mai multe ori nu le solicita ei direct, ci ti se indica din anturajul lor cat trebuie sa dai… ca si in cazul lui Timofte! Este profesionist omul, nimic de zis, dar asta nu-i da dreptul sa astepte spaga, mai ales in conditiile de salarizare actuale, deloc de neglijat in cazul lui! Deci domnule Timofte, rugam mai multa preocupare pentru oamenii simpli, de rand, care traiesc de azi pe maine cocosati de datorii, griji si boli necrutatoare… ca banii nu-i luati cu dvs. dupa ce inchideti ochii definitiv! Cu stima, cineva care va cunoaste bine de tot!

  • Voyage Air BNb Swiss

    Cineva candva intr-o tara f frumoasa si f prospera imi spunea “ e bine ca esti medic si apreciez si respect enorm medicii,,”… cand l-am intrebat cu ce se ocupa mi-a raspuns “business, mi-a placut sa fac si uneori sa pierd bani, e meseria mea”… domnul repara ceasuri, are 30 vaci, 2 vai, un rasarit de soare magnifique un teren in interlaken o ferma pe care o inchiriaza in munti … e calm

  • Chiriac este turbată cine da relații în presă despre ea, nu este turbată cine da relații în presă despre spital. Ea dorește ca spitalul sa fie injosit și să se dea ea salvatoare.Știe ea cui i-a spus, că dacă spitalul este verificat la sânge și ar vrea sa fie verificat, ea nu răspunde, că Timofte cu Ionescu răspunde că nu sunt medicamente, nu ea că director de îngrijiri, că Timofte și Ionescu sunt la cârma spitalului de doi ani și nu au făcut nimic, nu achiziții, nu materiale. Se laudă Chiriac că datorită ei s-au dat bonurile, martore sunt asistentele șefe că la ședința a spus. Chiriac, vezi că și cei mai apropiați te-au trădat cu vorba asta care ai spus-o despre cum că ai vrea sa fie controlat spitalul și să răspundă Dr Ionescu care habar nu are să conducă. Apropo, in edițiile următoare s-ar putea sa afle Dr Timofte ce ai vorbit despre el.

  • LOL. Cuiva nu-i merge afacerea cu chioscurile de langa intrarea in spital, asa ca baga articolul asta „fioros”.

  • Doua lucruri mi se par tari in comentarii. Faptul că doamna Chiriac sta cu capul plecat in fata celor trei directori și s ar putea să aibă dreptate cine a scris, pentru că dr. Ionescu într-adevăr se consulta cu managerul și cu doamna Loghin fara sa fie invitata și aceasta doamna Chiriac.Mai rar este chemată doamna Chiriac la consfătuiri, este vizibil lucrul acesta. Se laudă la asistentele șefe că are o relație bună cu cei trei directori că sa bage spaimă in bietele asistente sefe și să dea impresia că doamna Chiriac conduce. Faptul că.se duce noaptea în control, ce verifica noaptea, centraliștii de la centrala termică? O verifica pe Hurjui daca este la muncă și să vadă dacă se ponteaza fara sa fie prezentă? Doctorul Timofte nici nu o baga in seama când doamna îl întreabă ceva, îi întoarce spatele. Șezi cuminte fetițo că nu te mai baga nimeni in seama, și angajații din clinica de unde ai plecat strimba nasul cînd aud de tine. Nici portarii nu mai au respect pentru tine, dar asistentele care le bufnesc risul când te dai mare șefa la ședințe.Tare și asta cu beția, asa se explică multe, nu știam de ce se bâlbâie doamna și de ce tipa și înjură ca in mahala. Ferească Dumnezeu cine face parte din CD, cu o așa angajata suntem de râsul tuturor spitalelor.

  • Doamna Chiriac când era asistentă la Medicală 1, poate mai tine minte cum s-a oferit să ajute cei 4 medici de familie ( contracost evident) care au avut examen cu o doamna doctor care lucra în Medicală 1, spunând că va interveni la doamna doctor că este ca și o mama pentru ea și va rezolva că ei să treacă examenul.Din nefericire un medic nu a reușit să treacă examenul și a dat cu ciocul. Banul primează pentru aceasta Chiriac Cristina. Atenție pentru cine intră în discuții cu o asemenea persoană. Este o lăudăroasă și o mare mincinoasă. Pentru ea minciuna este la ordinea zilei. Din 10 cuvinte, 8 sunt minciuni. Nu credeți nimic din ce spune această femeie, nu are ce sa vă facă, nimeni nu o mai ia în calcul.

  • Frumos doctorul. Citi ani are?

  • Ești tare cel sau cea care a scris cu pseudonimul, Salariații. Ai perfecta dreptate și ești tare.Dar sunt curios ce controlează noaptea doamna si cum își permite să ia asistentele șefe noaptea de acașa să plece în control. Managerul știe?

  • Chiriac cristina o mare nesimțite, un om periculos care se prezinta in fata asistentele șefie ca salvatoarea spitalului.
    Domnule manager si doamna director Ionescu aveti mare mare grija la acest om, sa nu va lucreze pe la spate.este o mincinoasă, are golancă o scoala pe ea ceva de speriat.in sedintele cu asistentele sefe vorbeste urat conducerea .spune ca datorita ei sunt medicamente, ca datorita ei se platesc salariile, ca daca e un control riguros ea scapa.oare întâmplător si a luat golanca concediu??? Stie ca a facut reclamatii si urmeaza un control.prin spital conduce si vorbeste ca un ofițer german SS.acest om nu e intreg la minte, oricum om nu Poate fi numită cristina chiriac.este cea mai slabă directoare de îngrijiri. O rusine pt spitalul nostru.merita data afara această jigodie.vorbeste urat de Irina Dulhac si Mariana Loghin.
    Stim ca e o betivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *