Prima pagină » National » Alina Gorghiu, despre cel de-al doilea dosar al premierului Florin Cîțu: „Știu că e musai să aibă zeci de dosare până la Congres”

Alina Gorghiu, despre cel de-al doilea dosar al premierului Florin Cîțu: „Știu că e musai să aibă zeci de dosare până la Congres”

15 aug. 2021, 19:55,
Bianca Rebegea, în National

Alina Gorghiu, senator al Partidului Național Liberal, a reacționat, după ce au apărut, în presă, informații despre al doilea dosar al lui Florin Cîțu în Statele Unite ale Americii.

Potrivit informațiilor care circulă în ultimele zile, premierul Florin Cîțu are un al doilea dosar în SUA. Acesta a fost dat în judecată pentru o datorie neplătită.

„Eu știu că e musai ca Florin Cîţu să aibă zeci de dosare până la Congres. Dar, în noua poveste, există o decizie clară a unei instanțe americane, că speța civilă a fost respinsă, iar firma nu a depus vreo altă solicitare.

Adică există cineva care te dă în judecată, tu nu știi, că nu te anunță nimeni, cererea lor este respinsă, iar tu rămâi cu denigrările.

Sau nici justiția americanilor nu mai e bună zilele acestea?

““Documentul instanţei semnat de judecătorul Steven P. Van Marel arată, într-o notificare olografă, că speţa civilă (Case No. LACV044600, Clarke-Jordan Financial, LC vs Florin V Cîţu) a fost respinsă în următoarea zi după expirarea termenului pentru notificarea lui Florin Cîţu, respectiv pe 24 februarie 2009.” – citat din mediafax.ro”, scrie Gorghiu pe Facebook.

Florin Cîțu, dosar în SUA pentru o datorie neplătită

Dosarul civil al prim-ministrului Florin Cîțu a fost obținut, în exclusivitate, de jurnaliştii de la Mediafax şi Aleph News. Documentele adus în atenția publicului o datorie neplătită pentru care premierul a fost dat în judecată.

Florin Cîţu este dat în judecată pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank, așa cum arată documentele din dosar în 21 iulie 2008.

Autoritățile americane l-au căutat timp de șase luni, chiar și în sistemul de evidență a alegătorilor, dar fără succes. De asemenea, au angajat un investigator profesionist să îl găsească pe Florin Cîțu. La acel moment, premierul era deja în România directorul unei cunoscute bănci. De aceea, instanța a închis dosarul la începutul anului 2009.

CV-ul său, postat pe site-ul Guvernului, arată că în perioada desfăşurării acestor evenimente în instanţa americană (21 iulie 2008 – 24 februarie 2009) Florin Cîţu lucra în sistemul bancar românesc şi era director Pieţe Financiare în cadrul Departamentului Pieţe Financiare al ING Bank România.

Florin Vasile Cîţu era responsabil cu „rezultatele financiare pentru departamentele de arbitraj pe rata dobânzii şi rata de schimb, cu administrarea lichidităţii băncii, cu rezultatele departamentelor de vânzare a produselor financiare către clienţii companii mari, mici şi mijlocii şi cu departamentul de cercetare.”

După plecarea sa din SUA din 2002 şi până în 2008, Florin Cîţu îşi luase diplomă de la Center for Financial Studies din Frankfurt, lucrase ca economist la Banca Naţională a Noii Zeelande, fusese economist la Banca Europeană de Investiţii – Luxembourg şi economist/ consultant pentru companii private din sistemul financiar bancar, potrivit CV-ului său.

Florin Cîțu, prins băut la volan în SUA, în urmă cu 20 de ani

Miercuri, 11 august, prim-ministrul României, Florin Cîțu, a confirmat că, în urmă cu 20 de ani a fost amendat contravenţional în Statele Unite ale Americii pentru conducere sub influenţa alcoolului. Acesta a afirmat că a fost o greșeală, pentru care a plătit foarte scump. La vremea aceea, el a fost obligat să își vândă mașina și să circule ca pieton timp de un an.

La finalul ședinței de Guvern, Florin Cîțu a fost întrebat cum comentează informațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora, în anul 2000, în SUA,  a fost „închis” două zile, pentru că ar fi condus „sub influenţa drogurilor sau a alcoolului”.

„Da, acum 20 de ani a fost vorba de un DUI (driving under the influence), este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. (…) Este o contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din Partidul Național Liberal”, a declarat Florin Cîţu, în conferinţa de presă de miercuri, 11 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024