Prima pagină » Titlurile zilei » Alina Belu dă vina pe Maxigel SRL! Avocata firmei care a livrat echipamentele de bucătărie desființează scuzele managerei de la Spitalul „Sf. Maria”

Alina Belu dă vina pe Maxigel SRL! Avocata firmei care a livrat echipamentele de bucătărie desființează scuzele managerei de la Spitalul „Sf. Maria”

02 oct. 2024, 02:00, 4 ,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Alina Belu, managerul de la Spitalul „Sf. Maria” Iași, dă vina pe firma care a livrat echipamentele de bucătărie, precizând că Maxigel SRL nu a îndeplinit condițiile contractuale. În schimb, avocata firmei desființează scuzele managerei de la Spitalul „Sf. Maria”, precizând că unitatea medicală nu a plătit contravaloarea echipamentelor, motiv pentru care acestea au fost ridicate luni, 30 septembrie 2024

În luna octombrie 2022, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Maria” Iași a lansat o licitație în valoare de 700.253 de lei, fără TVA, pentru dotarea blocului alimentar. La licitație, s-au înscris 6 firme: Maxigel SRL, Vivitrust Company, Suport Horeca, Horeca Equipment, Fresco Expert, Conti Grup, iar în data de 12 aprilie 2023, ora 10:02, licitația a fost câștigată de Maxigel SRL. Firma a livrat echipamentele de bucătărie unității medicale în decembrie 2023, iar pentru că Spitalul „Sf. Maria” Iași nu a plătit contravaloarea echipamentelor, luni, 30 septembrie 2024, Maxigel SRL a luat toate echipamentele înapoi.

Alina Belu dă vina pe Maxigel SRL! Firma care a livrat echipamentele de bucătărie a dat în judecată spitalul

Alina Belu, managerul de la Spitalul „Sf. Maria” Iași, a renunțat la o bucătărie modernă deși a organizat în urmă cu aproape 2 ani o licitație pentru dotarea blocului alimentar. Deoarece Maxigel SRL nu și-a primit banii, a dat în judecată unitatea medicală. Alina Belu, managerul de la Spitalul „Sf. Maria” Iași, dă vina pe firma care a livrat echipamentele de bucătărie, precizând că Maxigel SRL nu a îndeplinit condițiile contractuale.

„Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iași a încheiat cu SC Maxigel SRL contractul de furnizare nr. 10192/05.04.2023. SC Maxigel SRL nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale aferente contractului semnat de ambele părți, facturarea realizându-se în afara relațiilor contractuale. Completul D10 A.P. – Secția II civilă – Contencios administrativ și fiscal al Tribunalului Iași, prin Hotărârea 658/23.09.2024, a respins cererea de chemare în judecată formulată de creditoarea SC Maxigel SRL, având ca obiect litigiu prin achizițiile publice ORDONANȚĂ DE PLATĂ în contradictoriu cu debitorul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iași, ca inadmisibilă, iar instituția a pus în aplicare hotărârea instanței, returnând produsele contractate”, a transmis Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria” Iași. Aceasta nu a explicat însă în ce au constat condițiile contractuale și care au fost motivele concrete pentru care spitalul a renunțat la bucătăria modernă.

Gabriela Neagu: „Spitalul nu a plătit, acesta e motivul pentru care noi ne-am ridicat echipamentele”

Gabriela Neagu, avocatul firmei Maxigel SRL, o contrazice pe managerul de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași, precizând că unitatea medicală este rău-platnică.

„Este adevărat, spitalul nu a plătit, acesta e motivul pentru care noi ne-am ridicat echipamentele. Sunt foarte rău platnici. Au folosit tot felul de tertipuri. Noi le-am livrat echipamentele și urma punerea în funcțiune. Le-am tot trimis adrese, haideți să facem punerea în funcțiune, să ne dați banii. Ne-au spus ba că nu au utilități, ba că nu e spațiul gata. Ne-au spus inițial că este în fază de proiect și că, până îl autorizează Consiliul Județean, mai durează. La un moment dat, le-am trimis din nou adresă că venim să le punem în funcțiune, să ne dea banii. Ne-au spus că spațiul este pregătit, să le spunem când venim să le punem în funcțiune. Ne-am dus, dar și-au bătut joc de noi. Tensiunea electrică incompatibilă nu are nicio legătură. Asta s-a întâmplat, ne-au dus cu vorba. Punerea în funcțiune nu este o chestiune care să fie sută la sută a noastră, noi o făceam, dar ei trebuiau să aibă utilități. Să nu mai spun că s-au și înregistrat cu factură, factura a fost trimisă la ei, pe E-mail, nu au refuzat-o, nu nimic. Acum am acceptat să le luăm echipamentele, deși sunt livrate de mai mult de jumătate de an, din decembrie 2023, dar decât să rămânem cu pierderi foarte mari, am preferat să le luăm”, a declarant  Gabriela Neagu, avocatul firmei Maxigel SRL, în ziua în care aparatura a fost ridicată de la spital.

Alina Belu, managerul de la Spitalul „Sf. Maria” Iași, a renunțat la o bucătărie modernă în favoarea unei firme de catering

Reporterii BZI au aflat pe surse că Alina Belu, managerul de la Spitalul „Sf. Maria” Iași, a renunțat la o bucătărie modernă tocmai pentru a putea menține contractul încheiat cu firma de catering Euromedical Provider SRL. Firma este deținută de Ioana Coman, soția lui Iulian Coman, patronul de la „Curtea Berarilor”.  În data de 28 martie 2024, Spitalul „Sf. Maria” Iași a lansat o procedură de licitație privind contractarea unei firme care să ofere servicii de catering. Licitația a fost câștigată la 18 septembrie 2024 de firma Euromedical Provider SRL, aceasta fiind și singura societate comercială care s-a înscris la licitație. Contractul are o valoare de 6.277.142 de lei, fără TVA. Și în anul 2023, Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași a plătit 1,4 milioane de lei pentru servicii de catering. Firma Euromedical Provider SRL a câştigat şi în anul 2023 licitaţia lansată de Spitalul Clinic „Sf. Maria” Iaşi. Contractul a avut o valoare de 6.929.196 de lei, fără TVA, aproape 1,4 milioane de euro, iar firma deţinută de Ioana Coman a fost singura care a depus oferta financiară.

De asemenea, în anul 2022, Euromedical Provider SRL primea de la Spitalul de Copii Iaşi, prin încredințare directă, un contract în valoare de 134.996 de lei pentru prestarea de servicii de catering. Astfel, firma Euromedical Provider SRL a fost abonată la contractele cu Spitalul Clinic „Sf. Maria” Iaşi imediat ce aici au fost demarate lucrări de modernizare şi unitatea medicală nu a mai avut bucătărie proprie. Deşi Ioana Coman neagă că ar avea relaţii cu Alina Belu sau cu o altă persoană din conducerea Spitalului Clinic „Sf. Maria” Iaşi, acest lucru este greu de crezut, din moment ce firma administrată de ea încasează milioane de euro anual datorită contractelor cu unitatea medicală. Drept dovadă, Alina Belu dă vina pe firma Maxigel SRL pentru rezilierea contractului, motivând că aceasta nu a îndeplinit condițiile contractuale.

Comentarii
  • Prof univ Trandafir

    Un tupeu incredibil și o prostie monumentală asta o caracterizează pe biochimista Belu.Nu poți comenta prea mult,iart-o Doamne ca nu știe ce face

    • Ai ciuda mare pe Prof Trandafir vad
      Stergete pe la gura inainte sa vorbesti
      Te-ai uitat in oglinda inainte sa iti pui comentariile aici?
      O sa apari si tu pe aici pe la rubricuta

  • Ei, nh stie ce face! Stie foarte bine, s-a dat cu o mana de var in spital si au furat miliarde, ea cu tabla si cu alti vinitici asemenea lor. Monstri! Si personalul se vede ca e manjit, nu mai e ca altadata!

  • Alinutza curva de serviciu de la primar la portar….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`