Prima pagină » Titlurile zilei » Alina Belu a angajat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” bioingineri medicali pe bandă rulantă! Posturile au fost servite foștilor colegi de facultate! Președintele CA: „Organizați un flagrant”

Alina Belu a angajat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” bioingineri medicali pe bandă rulantă! Posturile au fost servite foștilor colegi de facultate! Președintele CA: „Organizați un flagrant”

26 oct. 2024, 02:00, 22 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Alina Belu, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași a angajat pe durata mandatului său bioingineri medicali pe bandă rulantă. Surse din cadrul unității medicale susțin că posturile au fost servite foștilor colegi de facultate ai Alinei Belu.

Alina Belu a angajat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” bioingineri medicali pe bandă rulantă!

Alina Belu, de profesie bioinginer medical, a ajuns la conducerea Spitalului de Copii „Sf. Maria” în primăvara anului 2020. Pe durata mandatului său, în cadrul unității medicale au fost angajați 4 bioingineri medicali. Un post de bioinginer medical, în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, a fost scos la concurs în septembrie 2024. La concurs a participat o singură persoană, aceasta fiind și cea care a câștigat concursul cu un punctaj de 90,50. Un post de bioinginer medical – de această dată, pentru Blocul Operator – a fost scos la concurs și în mai 2024. Atunci, la concurs s-au înscris 4 persoane, dar 2 au fost respinse la proba de selecție a dosarelor.

De pe site-ul unității medicale lipsesc anunțurile privind concursurile de angajare desfășurate pe durata anului 2023. În octombrie 2022 a fost scos la concurs un post de bioinginer medical, cu 6 luni experiență în RMN, în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală. La concurs s-au înscris 2 persoane. Un post de bioinginer medical, cu minimum 2 ani vechime în RMN, pentru Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală a fost scos la concurs și în luna iunie a anului 2022. În anul 2021, în cadrul Spitalului Clinic „Sf. Maria” nu a fost angajat niciun bioinginer medical. Aceste angajări s-au făcut în perioada în care unitatea medicală s-a aflat în proces de reabilitare și chiar managera a declarat pentru BZI că radiologia nu a funcționat.

„Micuții erau trimiși la Neurochirurgie pentru radiografie, doar pe perioada reabilitării”, a declarat atunci Alina Belu.

Posturile ar fi fost ocupate chiar de colegii de facultate ai managerului

Reporterii BZI au aflat pe surse că, în mandatul de manager al Alinei Belu, în cadrul Spitalului Clinic „Sf. Maria” s-au făcut suspect de multe angajări de bioingineri medicali, posturile fiind ocupate de foști colegi de facultate ai managerului.

„A umplut spitalul de bioingineri. Posturile au fost ocupate de colegi de-ai ei de facultate, cu care are o relație bună sau față de care a avut obligații, fiind și ea ajutată de ei la un moment dat. Nu fac nimic. Și ea, când era bioinginer, doar pornea dimineața aparatele și le verifica la amiază, nu o știa nimeni din spital”, au declarat unii dintre colegii din cadrul Spitalului Clinic de Copii „Sf. Maria”.

Pentru a se vedea că, într-adevăr, numărul de angajări de bioingineri medicali a fost mai mare decât în alte unități medicale. Astfel, conform site-ului Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, care este cea mai mare unitate medicală din Moldova, din 2021 până în prezent au fost scoase la concurs doar 2 posturi de bioinginer medical. Un post a fost scos la concurs în octombrie 2021, pentru Secția Clinică de Anestezie și Terapie Intensivă. Cel de-al doilea post a fost scos la concurs în primăvara anului 2023, pentru aceeași secție.

Reporterii BZI i-au solicitat un punct de vedere Alinei Belu, referitor la numărul de bioingineri medicali angajați în cadrul unității medicale, dar și despre faptul că în mandatul său de manager mai multe posturi au fost ocupate chiar de către colegii săi de facultate. Alina Belu nu a oferit însă un punct de vedere până la încheierea ediției.

Dănuț Pilă: „La neregulile de genul acesta trebuie informate organele de urmărire penală”

Reporterii BZI l-au contactat și pe Dănuț Pilă, președintele Consiliului de Administrație (CA) a unității medicale, acesta nu a dorit să comenteze situația, dar a precizat că în cazul în care există suspiciuni privind ilegalitatea angajărilor de la Spitalul Clinic „Sf. Maria” ar trebui organizat un flagrant.

„Nu este în apanajul Consiliului de Administrație. Un manager trebuie să răspundă la întrebări, ea știe toate aceste chestiuni. Ea trebuie să știe că relația cu mass-media trebuie să fie apropiată. Nu am de unde să știu că și-a angajat colegii, pentru că noi nu suntem implicați în procesul de angajare, nu ține de apanajul nostru. Consiliul de Administrație nu se ocupă de angajările la «Sf. Maria». La neregulile de genul acesta trebuie informate organele de urmărire penală, pentru că nu ne jucăm cu așa ceva. Trebuie să dovediți că și-a angajat colegii. Nu este o infracțiune că au participat la concurs vecinii managerei sau colegii, dar trebuie încălcate clar niște norme privind examinarea. Nimeni nu poate angaja un număr mai mare de angajați decât prevede schema de personal și bugetul de salarii. Nu mă interesează cine vine la angajare, ci ca persoanele să treacă de examen în mod corect. Dacă aveți semne de întrebare, organizați un flagrant ”, a precizat Dănuț Pilă.

După câteva minute, Dănuț Pilă a revenit cu un apel, precizând că își dorește ca discuția telefonică să nu fie redată în presă.

„Nu am fost anunțat că am fost înregistrat, deci nu vă dau acordul să folosiți declarația”, a precizat Dănuț Pilă.

Comentarii
  • doctor Trosk Karol

    Nu fiți naivi,toate angajările la Sf Maria sunt opera lui ALEXE,el comandă cine să câștige “ concursurile” ( nu uitați cazul Baba ) iar Pila se ocupă de “ reteta “ organizării. Bela e prea idioata ca ALEXE să riște pentru a o lăsa să organizeze ea concursurile și apelează la maestrul de ceremonii pilălău cu måna lungă care nu are grețuri, le combină să iasă cum vrea monsenior Costel exact cum făce și cu licitațiile. Bela are rolul vacii nebune adică să semneze pentru liniște lui don Costelo !

  • dr Denis Toko

    Toată lumea știe ca la Sf Maria se lucrează în echipă “ Belu&Pilà) Angajări, achiziții, servicii,investiții,plăți se fac doar după ce acest domn cu guler scrobit își dà acordul și asta numai după ce l-a informat pe șeful de la CJ.
    Bioinginera spune peste tot ca o doare-n “ tufăs “
    e acoperită și dl cu guler scrobit veghează să țină organele și dosarele departe de instituție. E o rețea extrem de bine pusă la punct cu ramificatiii prin instituțiile care trebuie să controleze nu să acopere infractorii .

  • Pilălău cu pilā lungă are câteva dosare în lucru la Dana pentru angajări și concursuri frauduloase dar ele în mod curios stagnează de câțiva ani poate,poate se vor prescrie (!!!???)
    Pilalau are o rețetă simplă, el nu semnează,numește echipa de concurs ( cu yesmăni ) pune condiții speciale ca să le îndeplinească cine trebuie să iasă ,comisia face subiecte servite și PV cu rezultate conform celor comandate de pilalau. Așa a angajat oameni fără studii corespunzătoare ,fără vechime,fără a respecta legea ci doar solicitările venite de la partid.Omul ăsta e un mare putregai moral,identic o pune pe madama cu nume de cimitir să facă la fel ca să fie bine să nu fie rău să nu-l mâniem pe domnul Costi !

  • Nu pot să cred, securistul pensionar este inca în libertate?Sa ai pensie specială,salar nesimțit și sa faci combinații cu achiziții și locuri de muncă e un tupeu maxim.PILĂ LA PUSCAREEEEEEEEEE

  • LedyGaGaGa …

    Cum naiba ordinarul ăsta de Dănuț Pilălău cu limba lungă stă de 15 ani cu pensie ( a fost forțat să iasă la pensie la 45 de ani !!! altfel înfunda pușcăria) salar de director,spagi grele , consilii de administrație ? Cine ține parazitul în spate și îl furajeaza cu cu atâta bănet?

  • Securistul imputit auzi ce declarații da
    “ organizați un flagrant “ …” Ea trebuie să știe că relația cu mass-media trebuie să fie apropiată. ”
    ( adică flegma securista să dea bani la mass media să o lase să facă ordinarii ???) și continuă porcul securist “ neregulile de genul acesta trebuie informate organele de urmărire penală, pentru că nu ne jucăm cu așa ceva. “
    ( adică pilalau spăla putina,sa plească Bela ca ea a semnat / el doar a instigat )
    Să țină minte ALEXE și cei din preajma lui ca pilalau e blindat cu probe peste probe, înregistrează orice discuție , strânge acte și la prima strigare îl va da pe topogan pe Costeluș așa cum o dă acum pe madam Bela!
    Atenție la securist , nu va jucați cu focul!

    • Alinuța urmărită când merge cu mai mulți ?unde?face fata ?Alinuțo,mai ia o haina pe tine că este frig fata …sau îți place dezbrăcată ?

  • Lasati ma femeia in oace
    Deja se aude cine o sa ai ia locul
    Un halat alb si pilos

  • Mergeti si la vale la Elena.Acolo a angajat doctori pe banda rulanta. Intr-un an cat in 8…

  • Manelistul Sorinel - Breloc

    Mana cereasca pizele cu Belu in chiloti si sutien. Mai pune Cazacu de-o labă tristă

    • Cazacu o ia la labă când o vede pe Ali în chiloți cum se pişà pe freza lui Pilă care refuză să îi restituie cei doi poli de epuroi ce îi revine de la ultima combinație cu angajările.
      Oare ce o caută Pila la Spital în timpul programului? Așteptăm răspunsul !

  • deputatul aluat inghetat

    Da’ Piluta de la drumuri, in afara ca e securist, PMPist si cu sortulet cu echer si compas, ce calitati are sa fie presedinte de CA la Spital

  • Cică între o seară securistu era cu 4 elemente feminine în club, trei doctorițe și una de la drumuri!!!

  • Gina,și cine erau doctoritele?femei căsătorite,cu copii,valori ale societății ?Dar cea de la drumuri ?

  • E cunoscut ca Pilosu frecventează cluburile unde e abonat. Vine ca un creai și bea champanii la 8000 sticloanta . Are bani țārānusul din capacele de la achiziții,șpăgi pe față de la trucarea angajărilor.Bouleanul umblă cu femei măritate cărora le strică casa ( a distrus animală multe căsnicii ) . Ca să impresioneze vine cu bani cash numai bancnote de 500 ( 40-50 de bancnote sparge pe seară ) . De unde are atâta bănet ? Evident din jaful generalizat organizat la Sf MARAYA !

  • Cui foloseste Consiliul de Administratie?

    Chiar este necesar ca un spital sa aiba Consiliu de Administratie? Nu vad de ce ar fi necesar. Spitalul trateaza bolnavi. Consiliul de de Administratie ar fi in dificultate si daca ar trebui sa recomande cuiva alifie pentru bataturi. Si atunci, cui foloseste? Cui foloseste in afara politicienilor cupizi aflati in fruntea urbei si a judetului?
    Ar trebui desfiintate sinecurile astea platite gras de la buget.

    • de acord cu tine, cu desfiintarea consiliilor de admnistratie din scoli, spitale, etc. astea is posturi rezervate pt. lipitorile de partid. bugetul e pe minus, n-are nimeni ce comenta.

      • Corect! Să fie desființate toate Consiliile astea de Administrație. Oricum se ocupă numai de șmenuri.

  • testoasa ninja

    Daneee ai uitat de ziua lui gramada ? datorita lui esti pe la butoane si daca ai uitat sa mergi cu un generos la multi ani ….. nu ma surprinde .

  • Medic de garda Sf Maria

    Dănuț Pilă, președintele Consiliului de Administraței, este personajul care a favorizat și favorizează comportamentul iresponsabil a managerului Alina Belu.
    Pilă a fost desemnat în CA în calitate de reprezentant al președintelui CJ, Costel Alexe.
    În această calitate, face tot ce este posibil pentru a o proteja pe pupila președintelui CJ.
    Alături de Pilă mai este și unul Uscatu care face matrapazlâcuri cu Belu .
    Pilă și Uscatu au acoperit-o si o acoperă cu mult tupeu pe Belu în toate ilegalitățile comise, de la fraudarea concursului de manager, la concedieri abuzive și deturnări de fonduri publice.
    Pilă și Uscatu au blocat toate solicitările de audit privind activitatea managerului Belu tocmai pentru ca ilegalitățile să nu fie transpuse într-un document oficial.
    ILa rândul lor, Pilă și Uscatu sunt răsplătiți de Alexe și Belu prin înțelegeri netransparente.
    O structură mafiotă care a confiscat o instituție publică și fură pe față banul public în timp ce instituțiile statului se fac ca nu văd.

  • dr. Cozmin Pascanu

    Ratatul ăsta de Pilà trebuia de mult arestat pentru toate ordinariile făcute în spital.
    Belu a refuzat să ducă la îndeplinire mai multe decizii adoptate de Consiliul de Administrație. Legea Sănătății și contractul de management prevăd că, în cazul nerespectării deciziilor Consiliul de Administrație, autoritatea tutelară, respectiv Consiliul Județean Iași, trebuie să destituie managerul din funcție.
    Oamenii plantați de Costel Alexe în Consiliul de Administrație al Spitalului Sf. Maria, consilierul județean Marian Uscatu și Dănuț Pilă, devenit președinte CA fără a fi acceptat de PARTIDELE DIN CJ , fac scut în jurul lui Belu.
    Cuplul infracțional Pilă și Uscatu au blocat mai multe luni dezbaterile în Consiliul de Administrație cu privire la modul în care sunt duse la îndeplinire deciziile forului de către managerul Alina Belu.
    Pentru aceste lucruri sunt răsplătiți cu licitații, comisioane babane , angajări pe sprânceană.
    Aloooooooo DNA mai lucreazà????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 octombrie 2024
28 octombrie 2024