Prima pagină » Titlurile zilei » Alina Alexandru a fost ucisă? Ce au descoperit medicii legiști din Iași îți provoacă fiori. Procurorii au intrat și ei pe fir

Alina Alexandru a fost ucisă? Ce au descoperit medicii legiști din Iași îți provoacă fiori. Procurorii au intrat și ei pe fir

10 mart. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

În urma necropsiei, medicii legiști din Iași au descoperit detalii ce duc la o pistă clară că Alina Alexandru a murit din cauza bătăilor repetate, exact cum a susținut familia acesteia încă de la început. A ieșit la iveală și faptul că Robert Constantin Alexandru, soțul Alinei, a mințit atunci când a afirmat că aceasta a ajuns în comă din cauza meningitei

Trupul neînsuflețit al Alinei Alexandru a ajuns la Institutul de Medicină Legală, acolo unde medicii legiști au efectuat necropsia. Ceea ce s-a descoperit după primele analize arată faptul că tânăra avea zeci de hematoame vechi pe tot corpul. Specialiștii au susținut că acestea ar putea fi și din cauza unor lovituri casnice, însă le este greu să creadă acest aspect, mai ales după ce au descoperit și nenumărate traumatisme cranio-cerebrale.

”În urma necropsiei s-au descoperit mai multe hematoame vechi, traumatisme cranio-cerebrale între creier și cutia craniană. Aceste traumatisme pot fi dobândite fie prin loviri repetate, agresiune, fie prin cădere. Este greu de crezut că aceste traumatisme cranio-cerebrale au fost prin cădere. Cel mai probabil a fost vorba de agresiuni repetate. Nu este nicăieri consemnat, nici în certificatul constatator de deces, că pacienta ar fi avut meningită”, au precizat surse apropiate anchetei.

Soțul Alinei Alexandru a mințit că aceasta a ajuns în comă din cauza meningitei

Tot în cadrul necropsiei, medicii au descoperit faptul că Alina Alexandru nu suferea de meningită, așa cum a susținiut Robert Constantin Alexandru, soțul acesteia, în urmă cu o săptămână, când a fost contactat de reporterii BZI.

”Nu este nimic adevărat, eu nu am făcut așa ceva. Este soția mea de 14 ani și sufăr mai mult decât suferă familia ei. Noi ne-am iubit și ne-am înțeles mereu. Nu am bătut-o, a ajuns la spital  din cauza meningitei, nu că am bătut-o eu. Știu că e grav și se va dovedi la Institutul de Medicină Legală dacă am bătut-o sau nu”, a precizat Robert Constantin Alexandru, soțul Alinei, în timp ce aceasta era încă în comă.

Medicii de la Spitalul ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” au infirmat diagnosticul de meningită după efectuarea investigațiilor medicale amănunțite.

Procurorii au deschis un dosar penal

De altfel, procurorii ieșeni au afirmat că a fost întocmit deja un dosar penal la plângerea unei rude a părții vătămate.

”Se efectuează cercetări «in rem» sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor, în urma plângerii formulate de un membru de familie”, a declarat ieri Mihaela Apostol, Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Totuși, în acest moment, verificările sunt într-un stadiu incipient, astfel că nu s-a luat vreo măsură preventivă împotriva cuiva anume. De asemenea, încadrarea juridică ar putea fi schimbată, deoarece victima a decedat deja în spital.

După mai bine de o lună petrecută în spital, Alina a murit

Amintim că Alina Alexandru, o videochat-istă veche din Iași, a ajuns la Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași în urmă cu mai bine de o lună. Aceasta a ajuns în stare critică, în comă. Încă din prima zi în care s-a aflat că aceasta a ajuns la spital, familia ei a precizat că a ajuns în această stare după ce ar fi fost bătută de soț, pentru că nu ar fi făcut destui bani la videochat. Astfel, se vorbește despre maltratare și despre umilință. Femeia ar fi fost arsă cu țigara, legată cu lanțurile și bătută de către soț. Martor la toate aceste scene ar fi fost și fiul ei, în vârstă de 8 ani.

Tânăra era cunoscută ca fiind una dintre cele mai vechi videochat-iste din Iași, deoarece practica această ”meserie” de peste 10 ani. Robert Constantin Alexandru a negat toate acuzații aduse de familia Alinei la adresa lui, argumentând că totul este o invenție. Familia Alexandru a fost în atenția reporterilor BZI în luna noiembrie 2021, când a fost prezentată ca o familie nevoiașă, cu un copil care își dorea să fie fotbalist. Atunci, Alina Alexandru, din Iași, și familia ei erau la un pas de a ajunge pe străzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`