Prima pagină » Actualitate » Alimentul retras de urgență din magazinele Mega Image! Mulți români l-au cumpărat deja
Alimentul retras de urgență din magazinele Mega Image! Mulți români l-au cumpărat deja

Alimentul retras de urgență din magazinele Mega Image! Mulți români l-au cumpărat deja

14 mai 2024, 14:22, 3 ,
BZI.ro, în Actualitate

Mega Image a retras de urgență toate aceste alimente. Cei care l-au cumpărat trebuie să îl aducă înapoi de urgență. Specialiștii au anunțat că ar conține pesticid. Este vorba despre uleiul de măsline extravirgin Gaea. Clienții sunt îngrijorați date fiind consecințele grave pe care aceasta le poate avea asupra sănătății umane. Efectele posibile ale consumului de alimente contaminate cu pesticide pot fi variate și extrem de deranjante, incluzând simptome precum greață, vărsături, diaree, dureri abdominale, slăbiciune, tremur, convulsii și chiar comă.

Alimentul retras de urgență din magazinele Mega Image!

Este alertă alimentară în magazinele Mega Image, după ce un produs celebru a fost fost scos din toate unitățile comerciale. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), pe motiv că acesta ar fi foarte periculos pentru sănătate.

Clienții retailerului Mega Image sunt panicați, după ce s-a descoperit că un produs aparent inofensiv, uleiul de măsline extravirgin Gaea, a fost retras de pe rafturi din motive de sănătate publică. Motivul exact este detectarea unui pesticid periculos în conținutul acestuia.

Această problemă a stârnit îngrijorare, având în vedere consecințele grave pe care aceasta le poate avea asupra sănătății umane. Efectele posibile ale consumului de alimente contaminate cu pesticide pot fi variate și extrem de deranjante, incluzând simptome precum greață, vărsături, diaree, dureri abdominale, slăbiciune, tremur, convulsii și chiar comă.

Detaliile suplimentare despre produsul afectat, uleiul de măsline extravirgin Gaea, arată că acesta face parte din lotul cu numărul L4009 și este disponibil în ambalaj de 500 ml. Informațiile de pe etichetă indică faptul că produsul ar fi trebuit să expire abia în anul 2025.

Totuși, furnizorul a dezvăluit că acest lot a fost afectat de o contaminare încrucișată cu un alt lot în care ar fi fost găsit pesticid. Mai precis, pesticidele detectate în uleiul de măsline de la Mega Image sunt clasificate ca fiind un insecticid organofosforic de contact, cunoscut pentru acțiunea sa letală asupra unui spectru larg de dăunători în toate stadiile lor de dezvoltare, inclusiv larve, nimfe și adulți. Acest tip de pesticid poate avea efecte devastatoare asupra insectelor, omorându-le prin contact, ingestie și chiar inhalare.

Aliment celebru, scos de pe rafturi

Imediat după ce au făcut această sesizare, specialiștii ANSVSA au transmis un mesaj important pentru toți clienții Mega Image. Astfel, aceștia au fost informați care este produsul exact și din ce lot aparține, pentru a putea fi returnat.

„Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, urmând principiul precauției de contaminare încrucișată cu un alt lot la care s‐a detectat prezența pesticidului clorpirifos. Menționăm că lotul L4009 cu termenul de valabilitate: Iulie 2025, nu s‐a detectat pesticidul clorpirifos”, au transmis reprezentanții ANSVSA.

Mega Image își informează clienții despre riscurile potențiale asociate consumului produsului afectat și îi îndeamnă ferm să nu consume niciun produs din loturile menționate anterior.

Clienții sunt încurajați să prezinte bonul fiscal pentru a putea face returnarea produselor la punctul de vânzare de unde le-au achiziționat.

Un aliment a fost retras de urgență din magazinele Mega Image, iar termenul limită pentru returnarea sau distrugerea produselor este stabilit la data de 24.05.2024. Această dată reprezintă un termen clar și ferm, în conformitate cu angajamentul Mega Image de a gestiona rapid și eficient situația.

Comentarii
  • cenzurați jigodilor?!

  • boilor mai cumparati de la multinationale

  • „Si cu asta ce-am facut”? A fost cineva arestat ca nu au verificat produsul inainte de a-l pune pe raft, s-au intocmit dosare penale, NU. Asa o sa se intample in tara asta, in care avem politicieni habarnisti, cu interese doar proprii si care nu fac legile drastice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *