Curmalele nu sunt doar o gustare absolut delicioasa, ci si sanatoasa! Ele se potrivesc oricarei diete. Desi contin cantitati mari de zaharuri, un studiu publicat in ”Jurnalul de Nutritie” spune ca indicele lor glicemic este scazut si nu vor creste glicemia semnificativ, dupa consum.
Fie ca le consumam pentru a ne proteja ficatul si inima sau, pur si simplu, fiindca ne place sa avem un regim de viata sanatos, un lucru e clar. Puteti introduce curmalele in meniul dumneavoastra zilnic, atata vreme cat consumul nu va fi exagerat.
Curmalele au o valoare nutritionala semnificativa, contin atat proteine, cat si carbohidrati, deci sunt un aliment complet. Sunt bogate in antioxidanti.
Mai mult, contin vitamine esentiale: B, A, K si C si sunt o sursa buna de magneziu, potasiu, zinc, fier si alte minerale esentiale.
Curmalele sustin sistemul digestiv, regleaza colesterolul LDL, impiedica formarea cheagurilor de sange, ateroscleroza, ucigasul tacut care produce cheaguri in artere si reprezinta principala cauza a accidentului vascular cerebral.
Curmalele ofera si o hepato-protectie, ajuta la reducerea inflamatiilor, sunt indicate in timpul sarcinii, chiar si inainte de nastere, intrucat ajuta la dilatatia cervicala. Curmalele contin mult zahar, iar pentru a beneficia de toate proprietatile lor, consumul recomandat zilnic este de 3, 4 curmale.