Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Cele 6 alimente care te fac inteligent

Cele 6 alimente care te fac inteligent

28 feb. 2020, 09:56,
în Sanatate

Alimentele care te fac inteligent. Creierul cântărește doar 2% din greutatea noastră totală, dar este foarte lacom și are nevoie de o dietă echilibrată atent selectată pentru a funcționa și pentru a fi la inaltime. Descoperă cele 6 alimente pe care să le pui în meniu în mod regulat pentru a fi mai deștept!

Pește gras

Creierului îi place omega 3. Mai mult de jumătate din masa creierului este formată din lipide, dintre care 70% sunt acizi grași, omega 3. Sunt esențiali în activitatea neuronilor și joacă un rol important pentru memorie. Sardinele, macroul, heringul, somonul, dar și uleiul de rapiță sau nuci vă oferă acizi grași omega-3. Includeți-le în meniuri de cel puțin 2 până la trei ori pe săptămână.

Alimentele care te fac inteligent. Leguminoase

Creierul cheltuiește multă energie pentru a funcționa, este un mare consumator de zahăr.

Dar nu se pune problema să-l hrănești cu zaharuri rapide care determină creșterea vârfurilor de zahăr din sânge, rău pentru creșterea în greutate și neplăcut pentru creier, care nu iubeste variațiile prea rapide! Favorizăm zaharurile lente ale leguminoaselor (linte, năut…) și ale cerealelor integrale.

Ciocolată

Cacao bogată în flavonoide stimulează fluxul de sânge către creier și, prin urmare, ajută la stimularea performanței cognitive.

Fructe roșii

Căpșuni, zmeură, coacăze negre… Ne umplem de fructe roșii pentru a face o cura de vitamina C și beta-caroten, un antioxidant care atacă radicalii liberi, aceste substanțe toxice care dăunează celulelor noastre.

Alimentele care te fac inteligent. Fructe de mare

Creierul combate anxietatea, oboseala și nervozitatea cu oligoelemente (mangan, cupru, litiu, zinc și iod). Pentru a-l completa, gândiți-vă la fructe de mare care vor oferi, de asemenea, vitamina B12 și proteine, în special lizina, un neuromediator puternic.

Carne

Creierul nostru este foarte lacom în oxigen. Consuma aproape 20% din această moleculă din corpul uman. Dar pentru a oferi creierului această resursă, corpul nostru are nevoie de fier. Acest oligoelement promovează, de asemenea, o bună memorie și o bună concentrare. Dacă se găsește în spanac, este de asemenea foarte concentrat în carnea de organe. Ficatul are, de asemenea, avantajul că este bogat în vitamine B care îmbunătățesc funcția cognitivă.

Evităm

Grăsimea saturată este inamicul creierului. Se găseste în principal în unt, smântână, mezeluri reci, alimente prăjite.

Pentru a vă proteja creierul, vă limitați consumul de grăsimi rele. Dar pentru a avea grijă cu adevărat de creierul dvs., evitați tutunul care poate provoca deficiențe de vitamina C, vă reduceți consumul de alcool, ceea ce scade absorbția vitaminei B (B9 și B6). Și controlezi stresul, ceea ce duce la o lipsă de magneziu. Evident, nu uităm să stimulăm intelectual creierul și să-l facem să ia aer practicând activități fizice, excelente pentru dezvoltarea cognitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025