Prima pagină » Actualitate » Alimentele care se vor scumpi la iarnă! Românii cheltuiesc cei mai mulți bani pe lună pentru mâncare
Alimentele care se vor scumpi la iarnă! Românii cheltuiesc cei mai mulți bani pe lună pentru mâncare

Alimentele care se vor scumpi la iarnă! Românii cheltuiesc cei mai mulți bani pe lună pentru mâncare

03 oct. 2024, 10:00,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Românii vor să afle care sunt alimentele care se vor scumpi la iarnă. Cetățenii vor fi împovărați de un nou val de scumpiri, iar mulți vor mai reduce lista de cumpărături lunare. Oamenii vor plăti bani în plus și la facturi din această iarnă. Românii cheltuiesc cei mai mulți bani pe lună pentru  mâncare.

Alimentele care se vor scumpi la iarnă

Alimentele se vor scumpi din nou în această iarnă. Prețul uleiului crește de la o zi la alta, iar din această toamnă, carnea de porc va avea scumpiri consistente. Se vor scumpi și ouăle, produsele lactate, dar și carnea de pui. Și prețul legumelor va crește, la fel și prețurile la făină, zaăr și orez. Sunnt vizate alimentele de bază, iar românii sunt revoltați.

„Din păcate, românii, săracii, apăsați în continuare de presiunea asta a prețului și de scumpirile care vin una după alta, nu știu cât vor putea să o mai ducă. Din păcate, toată vina pică pe noi, pe retaileri, dar prețurile ne vin și nouă crescute de la furnizori. Cel mai ieftin lapte, pe care îl luam cu 3,5 lei, astăzi s-a făcut 4,8 lei (…), cea mai ieftină marcă de lapte, 1,5% grăsime, ambalat UHT, fără nicio explicație în spate, fără niciun anunț prealabil.”, a declarat Feliciu Paraschiv, reprezentant al comercianților mici și mijlocii.

Cert este că românii vor cheltui mai mulți bani pentru mâncare în acestă iarnă. Scumpiri vor fi și la facturile la energie, iar cetățenii se simt copleșiți de crreșterea prețurilor. Românii spun că nu mai fac față cheltuielilor zilnice și nu reușesc să pună bani deoparte.

Cetățenii cheltuiesc cei mai mulți bani pe mâncare

Scumpirile din ultimii ani i-au determinat pe români să fie mai atenți atunci când merg la cumpărături.

„Creșterea prețurilor este mai mare decât creșterea salariilor și veniturilor, de asta am ajuns în această situație și, din păcate, și anul acesta inflația este estimată relativ ridicată față de alte state europene. Asta ne va afecta și mai mult puterea de cumpărare, pentru că nici nu vom avea parte de creșteri de salarii, mai ales în privat.”, precizează analiștii econnomici.

Prețurile alimentelor de bază sunt aproape duble față de cele din anii 2021-2022. Alimentul care s-a scumpit cel mai mult și nu lipsește de pe mesele românilor este cartoful. În ultimii trei ani, cartofii au înregistrat cea mai semnificativă creștere de preț. Situația similară se regăsește și în cazul altor produse alimentare de bază. În ultimii trei ani, prețul cărnii de pui a crescut cu 81%. La ouă, carne de pui, ulei, cartofi, făină și zahăr, oamenii plătesc aproape dublu față de 2021. Un nou val de sumpiri îi va afecta pe români și în toamna anului 2024. Produsele pe care românii le pun zilnic în coş costă tot mai mult.

Comisia Europeană atrage atenția României cu privire la deficitul bugetar. UE sugerează să adoptăm măsuri pentru scăderea deficitului, inclusiv majorarea taxelor și a impozitelor. O altă măsură recomandată este reducerea cheltuielilor publice.

Românii vor fi afectați de un nou val de scumpiri în această iarnă. Prețul alimentelor de bază va crește, iar cetățenii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare pentru mâncare și facturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 octombrie 2024
02 octombrie 2024