Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Alimentele care contin cele mai periculoase lectine pentru organismul tau
Alimentele care contin cele mai periculoase lectine pentru organismul tau

Alimentele care contin cele mai periculoase lectine pentru organismul tau

08 oct. 2018, 22:01,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:25;s:6:"old_id";i:84043;s:8:"site_url";s:14:"medical.bzi.ro";}

Cerealele si leguminoasele, cum ar fi fasolea neagra, fasolea rosie, fasolea Lima, si boabele de soia, contin cele mai mari cantitati de lectine. Alte alimente care contin lectine potential daunatoare sunt: ​produse lactate, in special cele provenind de la animale hranite cu cereale; legume – toate tipurile de fasole, arahide si soia; legumele din familia Solanacee – vinete, rosii, cartofi si ardei; grau si alte cereale precum orz, porumb, ovaz, mei, secara. Majoritatea lectinelor sunt proinflamatorii, ceea ce inseamna ca declanseaza inflamatia. Lectinele sunt, de asemenea, imunotoxice (capabile sa stimuleze un raspuns hiperimun), neurotoxice si citotoxice, ceea ce inseamna ca sunt toxice pentru nervii si celulele dvs. si pot induce apoptoza (moartea celulara).

Anumite lectine pot creste vascozitatea sangelui prin legarea la celulele rosii din sange. Acest lucru duce la coagularea anormala a sangelui. Unele lectine, cum ar fi WGA – aglutinina din germenii de grau, dar care apare si in alte cereale, pot interfera cu expresia genelor si perturba functia dumneavoastra endocrina. La fel de ingrijorator este faptul ca lectinele favorizeaza rezistenta la leptina, crescand astfel riscul de obezitate. Toti acesti factori va pot predispune la boala.

Dupa eliminarea alimentelor cu continut ridicat de lectine din dieta dumneavoastra, mai puteti lua si alte masuri pentru a limita mai mult nivelul acestor substante: Eliminati coaja si semintele legumelor si fructelor pentru ca tind sa acumuleze cele mai mari cantitati de lectine. Intre orezul alb si cel brun, cel din urma contine mai multe lectine. Germinarea dezactiveaza lectinele, in cele mai multe cazuri. Printre exceptii este lucerna, acolo unde continutul de lectine este mai mare atunci cand germineaza. Consumati alimente fermentate. Fermentatia reduce in mod eficient lectinele daunatoare. Gatiti in vase sub presiune, este cea mai buna modalitate de a neutraliza lectinele prin gatit. Evitati aparatele de gatire lente (cooking slow) intrucat temperaturile scazute sunt  insuficiente pentru a elimina unele lectine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 ianuarie 2025
09 ianuarie 2025