Pentru a reuși să crești eficiența medicamentului trebuie să știi ce alimente sunt permise în tratamentul cu prednison. Prednisolonul este un medicament antiinflamator, antialergic, antișoc, imunosupresor, cu un spectru larg de acțiune. Are o structură similară cu cea a hormonilor produși de organismul uman.
Prednisolonul este similar cu metilprednisolonul, care are o acțiune mai blândă și mai puține efecte secundare decât acest grup de medicamente. Aceste medicamente pot fi interschimbate, dar numai după consultarea unui medic. Prednisolonul are, de asemenea, un efect antiexudativ, reduce permeabilitatea capilară, împiedicând astfel pătrunderea lichidului în țesuturi. În plus, acesta este antiproliferativ, în sensul că împiedică divizarea celulelor. Prednisolonul este de câteva ori mai eficient decât analogii săi. Se utilizează pentru tratarea bolilor sistemice de natură autoimună, reumatismală și alergică în forme severe.
Sub ce formă trebuie luat Prednisolonul? Cum să trateză bolile sistemice cu ajutorul acesuia?
Prednisolonul este disponibil sub formă de comprimate, suspensie oculară, unguent și soluție injectabilă. Atunci când luați un medicament atât de puternic, trebuie să urmați instrucțiunile și să respectați recomandările de administrare și dozare.
Lista de contraindicații la administrarea acestui medicament este destul de extinsă. Nu este surprinzător faptul că un medicament atât de puternic provoacă multe efecte secundare sistemice, cum ar fi, creșterea tensiunii arteriale.
În plus, remediul contribuie la scăderea semnificativă a imunității. În plus, acesta poate provoca iritarea mucoasei din tractul digestiv într-o asemenea măsură încât este posibilă ulcerarea. Multe persoane se plâng că medicamenul provoacă diverse tulburări ale sistemului endocrin.
De asemenea, printre efectele adverse se numără și depresie severă. Aceleași manifestări, dar care se dezvoltă mai rapid, sunt simptome ale unui supradozaj al medicamentului.
Reacțiile adverse provocate de medicament. Cât de grave sunt acestea?
Reacțiile pacienților care iau prednisolon sunt variate. Majoritatea pacienților care își împărtășesc experiența de administrare a medicamentului consideră că efectele secundare puternice ale prednisolonei reprezintă cea mai mare problemă a tratamentului.
Mulți se confruntă cu creșterea în greutate, care este asociată cu o reglare hormonală dezechilibrată. Există, de asemenea, plângeri legate de o stare de greutate și depresie.
Ce putem spune despre el? Tratamentul cu prednisolon este într-adevăr asociat cu efecte secundare grave. Dar ar trebui să știți că unele dintre ele pot fi atenuate. Pentru a face acest lucru, trebuie să respectați regimul corect de administrare a medicamentului.
Astfel, medicamentul trebuie luat strict în fiecare zi, la un anumit moment, o dată cu întreaga doză dimineața după micul dejun, de preferință de la ora 8 la 12, cu lapte. Prednisolonul nu trebuie luat niciodată pe stomacul gol și trebuie să se bea cel puțin o cană de lapte pe zi.
Alimente permise în tratamentul cu prednison. Ce recomandări au medicii?
Dieta în timpul tratamentului cu prednisolon trebuie să includă întotdeauna alimente bogate în potasiu, precum caise, sultane, cartofi, chefir. Dacă fructele uscate și cartofii jacket nu pot fi consumate zilnic, trebuie să se ia panagin sau asparkam pentru a suplimenta potasiul.
Deoarece prednisolonul reduce nivelul de calciu din organism, vor fi necesare preparate de calciu, cum ar fi Calcium D3 nicomed. De asemenea, trebuie să consumați mai puțini carbohidrați și dulciuri și trebuie preferate alimentele proteice, cum ar fi carnea și peștele, și trebuie luate alimente care conțin fibre vegetale, fructe fierte la căldură, mere coapte, legume fierte și înăbușite, dar nu cele prăjite.
Când se ia medicamentul este necesar să se adauge enzime pentru a digera alimentele și vitaminele la medicament. Este dificil să controlați metabolismul colesterolului în timp ce luați prednisolon, deci nu vă implicați în carnea grasă.
Printre alimente permise în tratamentul cu prednison se numără peștele cu conținut scăzut de grăsimi. Nu există o interdicție asupra zahărului, utilizarea prelungită a prednisolonei poate duce într-adevăr la diabet, dar după un timp după retragere riscul de a face diabet este același ca pentru orice altă persoană. Greutatea corporală trebuie, de asemenea, controlată, o dietă sensibilă și controlul tensiunii arteriale vor fi de ajutor.