Prima pagină » Sanatate » Alimente laxative rapide. Cum să faci față constipației

Alimente laxative rapide. Cum să faci față constipației

14 apr. 2022, 11:30,
în Sanatate

Atunci când suferi de constipație este bine să consumi alimente laxative rapide. Natura nutriției este unul dintre factorii declanșatori ai dezvoltării constipației. Prin urmare, tratamentul lor complex include întotdeauna dietoterapie, ceea ce presupune corectarea dietei și a aportului alimentar. În unele cazuri, acest lucru face posibilă normalizarea scaunului fără utilizarea de laxative sau cu utilizarea lor limitată.

Efectul alimentelor asupra motilității intestinale și scaunului poate fi diferit, în funcție de efectele mecanice, termice și chimice. Unele produse slăbesc, altele, dimpotrivă, întăresc la burtă. Alimentele tocate, sărace în fibre reduc activitatea motorie a intestinului și încetinesc mișcarea fecalelor. Conținutul scăzut de acizi organici și sare duce la reabsorbția lichidului din intestine în fluxul sanguin și la îngroșarea fecalelor.

mai multe alimente laxative pe o masa

Din legume, sunt indicate spre consum verdeața și varza, castraveții, morcovii și sfecla, dovleceii și ceapa sunt deosebit de utile

Alimente laxative rapide. Ce alimente contribuie la reținerea scaunului

Produsele alimentare rafinate precum alimentele din făină de calitate superioară, dulciurile și cerialele. Mâncărurile din carne tocată și piureul. De asemenea, unele supe, preparate din carne tocată care conțin o cantitate mică de țesut conjunctiv, piureuri de legume și fructe duc la reținerea scaunului.

Utilizarea predominanta a legumelor si fructelor prelucrate termic și tocate în locul celor crude duc la reabsorbția lichidului. Fast-food-ul, gustările, micul dejun uscat și chipsurile contribuie, de asemenea, la reținerea fecalelor.

Ceaiul puternic, cacao și ciocolată și mesele rare și mari, mâncare „din mers”, supraalimentare, „gustări” frecvente, de asemenea, servesc drept cauze care provoacă aceste probleme. Alimentația dietetică pentru constipație prevede, în primul rând, includerea în alimentație a alimentelor cu efect laxativ, acestea sunt cele care contribuie la scaune regulate.

rosii si brocoli pe o masa

Pâinea și alte produse din făină integrală, adică din semințe de cereale nerafinate sunt foarte indicate

Fibrele vegetale practic nu sunt digeratate în intestine. Astfel acestea slăbesc masele fecale, cresc volumul acestora, stimulând mecanic activitatea motorie a intestinului gros, accelerând astfel și facilitând defecația.

În plus, fibrele vegetale grosiere sunt un probiotic. Acestea sunt folosite ca sursă de nutriție de către microflora intestinală „utilă” și contribuie la îmbunătățirea acesteia. Având în vedere că compoziția microflorei intestinale influențează motilitatea intestinală, creșterea cantității de fibre din dietă ajută la rezolvarea problemelor de constipație.

Ce alimente să consumi pentru a scăpa de constipație

Legumele și fructele în formă crudă, fierte și coapte conțin fibrele vegetale necesare. Din legume, sunt indicate spre consum verdeața și varza, castraveții, morcovii și sfecla, dovleceii și ceapa sunt deosebit de utile. Iar din fructe, indicate sunt merele, perele, prunele, ananasul , pepenele galben și bananele.

Pâinea și alte produse din făină integrală, adică din semințe de cereale nerafinate sunt foarte indicate. Fibrele sunt conținute în coaja cerealelor din acest motiv acestea sunt incluse în categoria produselor laxative.

mai multe alimente laxative pe o masa

Legumele și fructele în formă crudă, fierte și coapte conțin fibrele vegetale necesare

Cerealele sfărâmicioase „aspre” din orz perlat și hrișcă, ovăz, „mei”, bulgur, quinoa contribuie la ameliorarea constipației. Carnea care conține fibre de țesut conjunctiv ajută la evitarea disconfortului. Țesutul conjunctiv animal, desigur, nu aparține fibrelor vegetale, dar este și greu de digerat. Fructele uscate, precum prunele uscate și caisele au și ele aportul său.

Este foarte important ca atunci când urmezi o dietă cu alimente laxative rapide trebuie să iei în vedere faptul că fibrele grosiere sunt contraindicate în procesele inflamatorii acute din stomac și intestine. De asemenea, acestea sunt strict interzise atunci când suferi de constipația spastică cu motilitate intestinală crescută. Prin urmare, consultarea unui medic în timpul unor tulburări recurente ale scaunului este obligatorie.

copil care sta pe oala langa o hartie igienica

Efectul alimentelor asupra motilității intestinale și scaunului poate fi diferit, în funcție de efectele mecanice, termice și chimice


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`