Prima pagină » Sanatate » Alimente interzise în tratamentul cu Sintrom: Ce nu ai voie să mănânci dacă iei anticoagulante

Alimente interzise în tratamentul cu Sintrom: Ce nu ai voie să mănânci dacă iei anticoagulante

22 mart. 2022, 15:21, 1 ,
în Sanatate

Există mai multe alimente interzise în timpul tratamentului cu Sintrom. De aceea, în rândurile următoare, veți afla ce nu aveți voie să mâncați dacă luați anticoagulante.

Sintrom este un medicament care conţine substanţa activă acenocumarol. Această substanță face parte dintr-un grup de medicamente, numite anticoagulante, care scad capacitatea de coagulare a sângelui, constribuind astfel la prevenirea formării cheagurilor de sânge în vasele sanguine.

Prin urmare, Sintrom este utilizat pentru a preveni sau trata coagularea sângelui, inhibând formarea cheagurilor de sânge. De precizat este că acesta nu dizolvă cheagurile de sânge care sunt deja formate, dar poate opri mărirea lor și apariția altor probleme.

În timpul tratamentului cu Sintrom, evitaţi utilizarea de cantităţi mari de alcool etilic şi de alimente bogate în vitamina K. Acestea pot modifica modul în care Sintrom afectează corpul dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări legate de acest lucru, întrebaţi medicul.

o cutie cu medicamente Sintrom

Sintrom este un medicament care conţine substanţa activă acenocumarol.

Alimente interzise în tratamentul cu Sintrom

Printre alimentele interzise în tratamentul cu Sintrom se numără legumele cu frunze verzi, bogate în vitamina K, deoarece acestea scad eficiența medicamentului, determinând coagularea sângelui și nu fluidizarea acestuia.

Surse de vitamina K sunt: varza, spanacul, pătrunjelul, broccoli, salata, avocado, conopida, napul, ceapa fiartă sau prăjită, ceaiul verde. De asemenea, în aceeași categorie se află și ficatul de vită, vitaminele A, C și E în cantități mari, mango, afinele, untul, baconul, brânzeturile, cafeaua, produsele din soia, roșiile. Unii medici sunt de părere că sucul de roșii ar putea fi benefic, însă doar dacă este preparat în casă și nu s-au folosit substanțe dăunătoare la creșterea roșiilor. Acestea, ca și dovleceii, fasolea, morcovul, mazărea, cartofii, vânăta, țelina au un conținut sărac în vitamina K.

În plus, nu este recomandat consumul de alcool decât în cantități moderate (maximum două pahare pe zi). În privința alimentelor benefice putem menționa usturoiul și produsele lactate. Este necesar ca alimentația să fie hiposodată (nu mai mult de 4g de sare pe zi).

legume cu frunze verzi

Printre alimentele interzise în tratamentul cu Sintrom se numără legumele cu frunze verzi, bogate în vitamina K.

Sfaturi pentru prevenirea și tratarea trombozei (formarea cheagurilor)

Pentru a preveni și trata tromboza, este imperios să nu vă balansați picioarele în gol, deoarece acest lucru poate bloca fluxul sanguin (presiunea exercitată asupra vaselor este prea mare). Totodată, evitați să stați picior peste picior, fiindcă și acest lucru poate crește presiunea asupra vaselor de sânge.

Aveți mare grijă dacă vă confruntați cu constipație! Aceasta poate duce la creșterea presiunii venoase în picioare și, astfel, la formarea cheagurilor.

Odihniți-vă, cât mai des, cu picioarele ridicate mai sus de nivelul inimii, punând o pernă sub ele, atunci când stați culcat. Mai mult, este recomandat să practicați regulat exerciții fizice și să mergeți cât mai mult pe jos. Nu stați nemișcat mai mult de o oră și evitați călătoriile lungi cu automobilul sau cu avionul.

Un alt sfat prețios este să țineți post. Acesta poate preveni și trata tromboza.

Evitați să purtați articole strâmte de îmbrăcăminte, practicați exerciții de respirație și cântați cu voce tare ori de câte ori aveți ocazia.

Evitați alimentele bogate în grăsimi și consumați cât mai multă apă în fiecare zi (aproximativ doi litri). Seara, faceți băi calde și evitați să vă masați. Înainte de culcare, puneți sub picioare o pernuță, astfel încât să fie puțin mai sus decât nivelul inimii.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024