Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Alimente care trebuie evitate atunci cand aveti herpes
Alimente care trebuie evitate atunci cand aveti herpes

Alimente care trebuie evitate atunci cand aveti herpes

22 ian. 2016, 10:22,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:63191;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Herpesul bucal este in mod obisnuit provocat de virusul herpes simplex de tip I. Vezicula dureroasa, plina de lichid, poata sa apara pe buze sau puteti sa aveti ulceratii dureroase in gura si faringe.

Daca ati suferit o data de herpes, aceste episoade se vor repeta. O senzatie de mancarime sau arsura la nivelul buzelor anunta de obicei aparitia iminenta a herpesului, de obicei intr-un interval de una sau doua zile. Vezicula se umfla, se sparge, elimina lichidul, formeaza o crusta si dispare, de obicei, in 7 pana la 10 zile. Herpesurile dureroase pe limba si pe partile interioare ale buzelor si obrajilor pot insoti eruptia initiala.

Alimente de evitat
Odata ce ati fost infectat cu acest virus, trebuie sa incepeti o campanie consecventa pentru a descuraja reaparitia acestuia. Factorii declansatori ai unei noi eruptii includ lumina solara, stresul, menstruatia si oboseala.

Mai ales in perioada in care se manifesta herpesul, evitati mancarurile bogate in arginina, un aminoacid esential de care virusul are nevoie pentru a se dezvolta. Nu consumati ciocolata, bere, bauturi de tip cola, fructe oleaginoase (alune, migdale, acaju si nuci), gelatina si cereale integrale.

7 plante care va scapa de herpes

Masuri de profilaxie
1. Daca herpesul reapare de mai mult de trei ori pe an, s-ar putea sa fie eficient sa luati zilnic un supliment cu lizina ca masura preventiva. Doza recomandata este de 500 mg pe zi.

2. Luati 15 mg de zinc in fiecare zi. In studii de laborator, s-a demonstrat ca acest mineral blocheaza inmultirea virusului. De asemenea, zincul stimuleaza sistemul imunitar si intareste tesutul de suprafata al buzelor, precum si mucoasa orala, facand mai dificila fixarea virusului in aceste zone.

3. Herpesul este contagios. Nu va sarutati partenerul daca oricare dintre dvs. are herpes. Pentru contaminare este de obicei necesar contactul direct cu saliva persoanei infectate, dar daca cineva din casa dumneavoastra are herpes, nu amestecati hainele, prosoapele, paharele sau periuta de dinti.

4. Atunci cand aveti herpes, evitati sa va atingeti ochii. Transmiterea virusului la ochi poate sa provoace o infectie oculara neplacuta care ar putea sa va afecteze vederea.

Ce masuri urgente trebuie sa iei daca ai herpes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`