Dacă vrei să slăbești, sau doar să-ți menții greutatea corporală, trebuie să începi cu alimentația zilnică. Sportul fără un regim de viață sănătos nu te va ajuta suficient încât să-ți aduci corpul la forma ideală. Începutul e greu, dar încet încet poți introduce în mesele tale zilnice alimente considerate sănătoase.
Câteva alimente care te ajută să slăbești
Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, în primul rând trebuie să consumi multă apă. Poate fi apă plată sau minerala, dar în același timp este indicat să consumi și ceaiuri. Atenție, însă, nu te vor ajuta ceaiurile din comerț, pentru că ele conțin foarte mult zahăr, la fel ca și sucurile.
Dacă nu agreezi ceaiul neîndulcit, poți strecura o bucată de lemn dulce, sau câteva felii dintr-un fruct preferat. La fel poți face și cu apa plată.
Legumele frunzoase (spanacul, sfecla) sunt benefice în lupta împotriva kilogramelor în plus. De asemenea, la fel de bune sunt și legumele crucifere din categoria cărora fac parte broccoli, conopida, varza și varza de Bruxelles.
Din punct de vedere caloric, 400 g de legume verzi reprezintă echivalentul a 20 g de ciocolată, adică a 100 de calorii. Datorită volumului mare de fibre şi cantităţii crescute de apă, legumele verzi sunt cele mai bune prietene ale unei siluete de invidiat.nAu mai multe vitamine şi minerale decât fructele, scad absorbţia grăsimilor din carne şi brânză şi cresc senzaţia de saţietate.
Cartofii fierți te ajută să slăbești
Cartofii fierți te ajută să scazi în greutate. Mai mult decât atât, fiind bogați în potasiu, aceștia joacă un rol important în controlul tensiunii arteriale.
Somonul conține proteine de calitate, grăsimi sănătoase și nutrienți importanți, care ajută metabolismul să funcționeze într-un mod optim.
Lactatele degresate sunt o sursă bună de proteine şi calciu, care oferă o senzaţie durabilă de saţietate. Pot fi consumate între mese întrucât calmează rapid senzația de foame. O porţie de 100 calorii înseamnă un pahar de lapte de 200 ml, o cutie de iaurt, sau brânză de 150 g.
Alege cerealele integrale fără adaos de zahăr, miere sau ciocolată la micul dejun, alături de lactate degresate, fructe şi seminţe pentru un început de zi plin de energie.
De asmenea, orezul, pastele integrale şi leguminoasele boabe sunt surse bune de proteine şi fibre, potrivite să fie servite la prânz, cu legume.
Ouale sunt sățioase și sănătoase
Pot fi consumate în orice moment al zilei fără riscul de a crește în greutate. Cele fierte sunt mai bune decât cele prăjite.