Prima pagină » Sanatate » Alimente care scad acidul uric: Cum să ții guta sub control

Alimente care scad acidul uric: Cum să ții guta sub control

27 sept. 2021, 10:13,
în Sanatate

Acidul uric reprezintă produsul final al metabolismului bazelor purinice, acizilor nucleici si nucleoproteinelor, acesta fiind produs de ficat și mucoasa intestinală. Valorile ridicate ale acidului uric indică anumite disfuncții renale, iar persoanele care se confruntă cu astfel de probleme vor să știe dacă există anumite alimente care scad acidul uric.

Acidul uric ajunge în sânge, fiind mai întâi filtrat de rinichi și apoi este eliminat prin urină. Probleme medicale apar în momentul în care nivelul acidului depășește limitele normale și se depune pe articulații, ajungându-se să declanșeze guta.

Dacă acidul uric indică valori crescute pentru o perioadă îndelungată, acest lucru poate arăta disfuncții renale. Variațiile pot fi identificate chiar și de la o zi la alta, fiind influențate de alimentație.

persoană care suferă de gută

Alimente care scad acidul uric: Remedii naturiste

Există o serie de alimente care duc la reducerea nivelului de acid uric din organism. Unul dintre cele mai des folosite alimente pentru reducerea acidului uric din organism este ceapa. Aceasta ajută la creșterea imunității și luptă în potriva infecțiilor provocate de bacterii.

Un alt aliment la care putem apela cu încredere pentru a reduce nivelul acidului uric din organism este anghinarea. Aceasta are vitamine, minerale, antioxidanți, proteine și fibre. Prin substanțele sale antidiuretice, se elimină atât toxinele cât și acidul uric prin urină. Anghinarea se poate consuma în orice combinație dorită, atât naturală, cât și fiartă timp de aproximativ 40 de minute.

Fiind un aliment diuretic, dovleacul este un alt aliment care ajută la reducerea nivelului de acid uric. Acesta elimină acidul uric din sânge în mod natural.

analiza acid uric

Țelină, morcov și măr

Altă legumă care ajută la reducerea acidului uric din organism este țelina. Această legumă este bogată în substanțe antioxidante și ajută, de asemenea, la eliminarea cantității de acid uric în exces. Țelina se poate consuma atât în stare crudă, în salate, cât și fiartă, adăugată în mâncăruri.

De asemenea, se recomandă consumul de morcovi pentru a scădea nivelul acidului uric. Morcovii sunt considerați printre cele mai benefice alimente în lupta contra acidului uric. Consumul lor este unul diversificat. Se pot face sucuri, pot fi gătiți la cuptor, introduși în alte mâncăruri, precum și în stare proaspătă.

Și merele ajută și la reducerea nivelului de toxine. Pe lângă multiplele beneficii pe care au, merele ajută în mod natural și sigur la scăderea nivelului de acid uric din organism. Indiferent de modalitatea în care sunt consumate, fierte, coapte sau crude, efectul este garantat.

persoană care suferă de gută

Reducerea acidului uric prin metode naturale

Pentru a putea reduce nivelul de acid uric din corp este important să fie evitate alimentele bogate în proteine.

De asemenea trebuie evitate sucurile de fructe din cauza nivelului crescut de fructoză. Totuși, sunt câteva fructe recomandate în cazul unui nivel crescut al acidului uric. Este vorba despre căpșuni, afine și ananas, deoarece au efect anti-inflamator.

Foarte importantă este și hidratarea. Astfel consumul a doi litri de apă în fiecare zi ajută la eliminarea acidul uric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *