Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Cele mai bune alimente pentru a vă proteja oasele și mușchii

Cele mai bune alimente pentru a vă proteja oasele și mușchii

01 mart. 2020, 13:24,
în Sanatate

Alimente bune pentru oase și mușchi. De îndată ce încetați să ii mențineți, mușchii se deterioreaza. În ceea ce privește osteoporoza, orice femeie știe că este necesar să fie precauta în timpul menopauzei și că ii va fi mai bine dacă isi construieste un capital osos bun.

Chiar și cu o greutate stabilă, tindem să pierdem masa osoara și musculara odată cu vârsta și nu este bine, avertizează dr. De Jaeger, președintele Societății franceze de medicină și fiziologie. La fel, un indivit poate apărea zvelt, afișează un IMC în norme, dar are foarte puțina masa musculara și prea multă grăsime. Acesta este motivul pentru care ar trebui să ne gândim „cum să câștigăm mușchi”, mai degrabă decât „cum să slăbim”, susține medicul.

Ne concentrăm pe diete, dar, atunci când pierdem kilograme, pierdem mușchi și când ne ingrasam, câștigăm grăsime. Este timpul să ne schimbăm abordarea.

Proteine ​​în cantitate suficientă: aceste molecule sunt aliați esențiali pentru reînnoirea mușchilor și oaselor, dar și a părului și pielii. „La fiecare masă, aveți nevoie de o porție mică (carne, pește, șuncă, ou), insistă Isabelle de Vaugelas, dietetician-nutriționist. Vegetarienii trebuie să ofere alternative vegetale: tofu, leguminoase (linte, mazăre), cereale (porumb, orez), nuci și alune.”

Alimente bune pentru oase și mușchi

Vitamina D pentru oase: această vitamină este prețioasă pentru imunitate. Este sintetizata în principal de razele soarelui din colesterol, dar poate fi completata cu alimente, mai ales în anotimpul rece. Dublu avantaj, alimentele care sunt cele mai bogate (ficat de cod și pește gras) oferă și acizi grași omega 3, care protejează împotriva bolilor inflamatorii și cardiovasculare.
Antioxidantii, buni pentru orice: nu am găsit mai mulri decât in dietele de tip mediteranean sau de tip Okinawa. Fructe, semințe, produse fermentate (usturoi, kefir…) și legume de sezon, sunt toate pline de substanțe nutritive antiinflamatoare și antioxidante.

Metoda Kaizen

Înseamnă „îmbunătățire continuă” în limba japoneză. Această metodă constă în adoptarea de noi reflexe, mai bune pentru sănătate, dar foarte treptat.

În ce constă?

Știm că excesul de zahăr și abuzul de alimente cu un indice glicemic ridicat sunt unul dintre principalele flageluri ale dietei actuale. Afecteaza articulațiile, provoacă diabet și accelerează îmbătrânirea. Dar reducerea drastică a acestor alimente poate fi frustranta. Abordarea Kaizen ne propune să procedăm în etape, prin reducerea mai întâi a alimentelor bogate în IG pe care le consumăm cel mai des sau, invers, eliminarea celor care ne vor priva cel mai puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`