Prima pagină » Local » Alianța pentru Patrie Iași, protest în fața Prefecturii. Manifestanții militează împotriva exploziei prețurilor la utilităţi – FOTO, VIDEO

Alianța pentru Patrie Iași, protest în fața Prefecturii. Manifestanții militează împotriva exploziei prețurilor la utilităţi – FOTO, VIDEO

18 feb. 2022, 15:06,
în Local

Un nou protest are loc astăzi, 18 februarie, în faţa clădirii Prefecturii din Iaşi. Alianţa pentru Patrie a organizat o acţiune de protest împotriva politicilor de stat din domeniul energetic.

Luni, 14 februarie 2022, președintele organizației municipale Iași, Conf. Univ. Dr. Alexandru-Radu Petrescu a transmis un comunicat prin care a anunțat organizarea unui protest de către Alianța pentru Patrie, ce va avea loc pe 18 februarie, anul curent.

Alianța pentru Patrie Iași, protest în fața Prefecturii

Conf. Univ. Dr. Alexandru-Radu Petrescu, președinte Organizația Municipală Iași a anunțat luni, 14 februarie, printr-un comunicat, că va avea loc un nou protest al celor de la APP.

„Alianța Pentru Patrie – Organizația Municipală Iași organizează vineri, 18 februarie 2022, la ora 15:00, în fața clădirii Prefecturii din Iași, o acțiune de protest împotriva politicilor de stat din domeniul energetic, care au determinat explozia prețurilor la utilități și care au ca efect sărăcirea și aducerea în prag de disperare a românilor.

Invităm alături de noi toți ieșenii care se consideră nedreptățiți de măsurile ineficiente, operate de un Guvern incompetent.

Spunem STOP abuzurilor și prostiei, împreună, până la capăt!” a transmis Conf. Univ. Dr. Alexandru-Radu Petrescu, președinte Organizația Municipală Iași.

Alianța pentru Patrie, filiala Iași, o nouă formațiune politică

Liviu Dragnea, fost preşedinte al PSD, anunţa în septembrie 2021 că va sprijini un partid nou-înfiinţat, numit Alianţa pentru Patrie. Potrivit lui Dragnea, formațiunea a luat naștere în urma demersurilor făcute de Codrin Ștefănescu.

Fostul lider al PSD preciza atunci că această formaţiune politică nu va fi una naţionalistă, iar principalul obiectiv al său va fi „bunăstarea românilor”.

„Partidul s-a înfiinţat – se numește Alianţa pentru Patrie. E un partid la început. S-a născut din lacrimi, deznădejde şi din suferinţă. A noastră, a tuturor. Dar şi din speranţa că încă se mai poate recupera România”,  declara Liviu Dragnea.

De curând, o nouă conducere a fost numită la filiala municipală a partidului Alianța pentru Patrie (APP), filiala Iași. Conf. univ.dr. Alexandru Radu Petrescu, cadru universitar la Universitatea de Arte ”George Enescu”din Iași, a fost desemnat drept noul președinte al organizației APP Iași. Organizația județeană este condusă de avocatul Igor Istrati.

APP Iași nu este la primul protest

Nu de mult, cei de la Alianța pentru Patrie au mai organizat un protest în data de 7 ianuarie 2022, la ora 14.00. Membrii Alianţei pentru Patrie au organizat atunci un marş care a pornit de la Teatrul Naţional până în fața Prefecturii.

Protestatarii au ieşit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de creşterea salariilor medicilor, poliţiştilor şi profesorilor, dar și neadoptarea certificatului verde la locul de muncă, dar şi pentru faptul că se scumpesc gazul şi electricitatea.

„Alianţa Pentru Patrie se bate, alături de români, pentru bunăstarea românilor, pentru drepturile românilor, pentru ROMÂNIA.
Vineri, 7 ianuarie 2022, ora 14:00, APP organizează un marș de solidaritate cu personalul din sănătate, din învățământ și din structurile de ordine publică, față de neaplicarea dispozițiilor salariale legale. Marșul va porni din fața Teatrului Național până în fața Prefecturii Iași unde vom spune cu toţii #AJUNGE!”, a transmis atunci Igor Istrati, preşedinte APP Iaşi.

Reamintim, că astăzi, de 18 februarie 2022, în faţa clădirii Prefecturii din Iaşi, Alianţa pentru Patrie (APP) are loc o acţiune de protest împotriva politicilor de stat din domeniul energetic, după cum a comunicat marți, Conf. Univ. Dr. Alexandru-Radu Petrescu, președinte Organizația Municipală din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *