Algele marine au fost o „delicatesă” bine cunoscută încă din perioada sovietică. Există puțini fani ai acestui produs, așa că pentru cei mai mulți dintre noi introducerea în lumea algelor marine este abia la început. Utilitatea algelor marine este uimitoare, compoziția și valoarea sa sunt surprinzătoare, iar bogăția gustului său și modalitățile de a le folosi în gătit urmează să le descoperiți în acest articol.
Algele sunt, în principal, organisme unicelulare care nu pot exista decât în apă. Ele cresc atât în apă sărată, cât și în apă dulce. Algele prezintă anumite diferențe în compoziția lor chimică, dar majoritatea au o gamă destul de uniformă de oligoelemente. Oamenii de știință clasifică algele în grupuri pe baza unui număr de trăsături. Există 4 specii principale, cu un exemplu al celor mai cunoscute sunt algele de culoare verde, brună roșie și albastru-verde.
Cum sunt pregătite algele marine. Ce vitamine conțin acestea?
După extragerea din adâncurile mării, algele sunt supuse unui tratament termic și uscării, deoarece sunt alcătuite din peste 85% apă. Acest tratament nu îi elimină valoarea nutritivă. În ciuda pierderii parțiale a umidității, vitaminele și compușii minerali din algele marine se păstrează în totalitate.
Laminaria este o sursă unică de fibre, proteine, polizaharide, vitaminele A, B, C, PP, E, D, K, H, potasiu, calciu, sulf, fosfor, magneziu, magneziu, sodiu, fier, iod, bor, brom și multe alte macro și microelemente. Datorită compoziției sale chimice unice și a proprietăților componentelor sale individuale, algele marine s-au aflat recent în centrul atenției științifice.
Acest lucru se datorează faptului că consumul sistematic de alge marine îmbunătățește metabolismul organismului și îi crește tonusul. Algele conțin substanțe care întăresc rădăcinile părului uman, plăcile unghiilor și dinții. Extractul de alge brune ajută la prevenirea creșterii tumorilor maligne.
Algele marine favorizează întinerirea și prelungirea vieții și inhibă dezvoltarea sclerozei vasculare. Algele marine previn coagularea și coagularea sângelui, indicele de protrombină este redus cu 10%. Din toate cele de mai sus, rezultă că algele reprezintă un complex natural perfect echilibrat de vitamine, minerale și alte substanțe benefice.
În timpul căror afecțiuni este recomandat consumul de alge? Un detox perfect pentru organism
Consumul de albe poate ajuta în aproape toate afecțiunile. Printre acestea se numără tulburări ale sistemului nervos central, afectarea capacităților mentale și fizice, tulburări digestive și metabolice, boli ale sistemului cardiovascular și respirator, ale sistemului imunitar, slăbirea funcției sexuale la bărbați, tulburări hormonale la femei și alte anomalii.
Algele marine conțin clorofilă, care este responsabilă pentru calitatea și cantitatea de celule roșii din sânge – globule roșii. Acestea îmbunătățesc transportul de oxigen către țesuturile corpului uman. Clorofila este un pigment natural care protejează ficatul și curăță sângele, ceea ce ajută la detoxifierea organismului.
Acționează ca un antiinflamator, ucide germenii și inhibă dezvoltarea de noi microorganisme. Clorofila funcționează ca un deodorant pentru sistemul digestiv, înlătură respirația urât mirositoare și combate mirosurile de transpirație prea înțepătoare. Procesele care au loc în organism prin consumul de alge au un efect pozitiv asupra stării părului, unghiilor și pielii.
Algele marine sunt folosite de multe femei pentru a pierde în greutate. Prin consumul de alge marine, puteți slăbi fără să vă fie foame și fără să vă epuizați organismul. Algele marine sunt un produs hipocaloric, care atenuează senzația de foame timp de 2-3 ore când intră în stomac.