Prima pagină » Actualitate » Alfred Simonis, mesaj dur la adresa Guvernului Orban: „Acum PNL vrea să înhațe cu totul ce a mai rămas din perlele economiei românești! Vor să vândă tot!”
Alfred Simonis, mesaj dur la adresa Guvernului Orban:

Alfred Simonis, mesaj dur la adresa Guvernului Orban: „Acum PNL vrea să înhațe cu totul ce a mai rămas din perlele economiei românești! Vor să vândă tot!”

10 iun. 2020, 21:45,
Antonia Ceausu în Actualitate

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a vorbit astăzi despre legea care instituie obligația statului de a asigura gratuit persoanelor cu venituri mici, dar și elevilor, măști chirurgicale. Acesta a lansat un mesaj prin care și-a exprimat revolta cu privire la modul în care Guvernul Orban a gestionat pandemia de coronavirus, transformând suferința oamenilor într-o afacere.

„Nu le mai ajung afacerile cu măști! Nu le mai ajung izoletele de 17 mii de euro bucata! Nu le mai ajunge că și-au pus toate rudele și pilele în companii de stat! Acum PNL vrea să înhațe cu totul ce a mai rămas din perlele economiei românești! La prețuri de nimic!!! Vor să vândă Aeroportul București care are profit de 400 de milioane pe an. Sau CEC-ul!!! Vor să vândă tot!!! Astăzi am votat în Parlament o lege prin care interzicem acest jaf național! Și asta i-a scot din sărite pe lacomii liberali care au și anunțat că o vor contesta la CCR!!!!”, a spus Alfred Simonis.

Mihai Fifor: „PSD a votat legea care instituie obligația statului de a asigura gratuit persoanelor cu venituri mici, dar și elevilor, măști chirurgicale”

Senatorul PSD Mihai Fifor a vorbit de asemenea despre proiectul de lege prin care se dorește asigurarea de măști gratuite persoanelori venituri mici, dar și elevilor. Acesta a menționat că Partidul Social Democrat a votat această lege și că PNL nu a asigurat, nici după trei săptămâni de la impunerea obligației de purtare a mățtilor în spațiile închise, măștile pe care premierul Ludovic Orban le-a promis.

„PSD a votat legea care instituie obligația statului de a asigura gratuit persoanelor cu venituri mici, dar și elevilor, măști chirurgicale, ori de câte ori se va decide că portul măștii este obligatoriu. Guvernul PNL nu a asigurat, nici după 3 săptămâni de la impunerea acestei obligații, în Starea de alertă, măștile pe care Orban a promis că le va distribui gratuit unui număr de 3,5 milioane de români cu venituri mici. Ca de fiecare dată în ultimele 3 luni, autoritățile locale au suplinit Guvernul și au făcut tot posibilul ca o parte dintre măștile necesare să ajungă la persoanele vulnerabile. Nici elevii din clasele terminale, care au fost obligați să se întoarcă la școală pentru a pregăti examenele, nu au primit măștile gratuite despre care Orban spunea că vor ajunge în școli până pe 1 iunie.

În lipsa acestor măști, mai mulți elevi s-au contaminat cu noul coronavirus și vor rata examenul de Capacitate ori de Bacalaureat. Asta e grija PNL pentru cetățenii României, pentru cei tineri, pentru elevi, sau pentru persoanele vulnerabile”, transmite senatorul PSD Mihai Fifor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *