Prima pagină » Actualitate » Alfred Bulai scapă de arestul preventiv! Sociologul a fost pus în arest la domiciliu
Alfred Bulai scapă de arestul preventiv! Sociologul a fost pus în arest la domiciliu

Alfred Bulai scapă de arestul preventiv! Sociologul a fost pus în arest la domiciliu

12 sept. 2024, 17:02,
în Actualitate

Sociologul Alfred Bulai a fost plasat în arest la domiciliu, conform unei hotărâri definitive luate de magistrații Tribunalului București. De menționat este că, în perioada în care se afla în arest, Bulai ar fi suferit un infarct miocardic, fapt ce a determinat suspendarea temporară a măsurii privative de libertate.

Sociologul Alfred Bulai a fost pus în arest la domiciliu

În urmă cu aproximativ o săptămână, procurorii l-au reținut pe sociolog sub acuzații legate de infracțiuni de natură sexuală. Joi seară, Judecătoria Sectorului 1 a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Totuși, decizia nu a fost contestată, iar cazul său a fost transferat la Tribunalul București.

„În temeiul art. 226 C. proc. pen. rap. la art. 223 alin. (2) C. proc. pen., cu referire la art. 202 alin. (1) şi (3) C. proc. pen., admite propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, cu privire la inculpatul BULAI ALFRED, …, în dosarul nr. 7466/160/P/2024. În temeiul art. 202 alin. (1) şi (3), alin. (4) lit. e) C. proc. pen., coroborat cu art. 223 alin. (2) C. proc. pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului BULAI ALFRED, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. (1) ?i (2) lit. a) C.pen. cu aplic. art. 3 C. pen. şi agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. (1) ?i (2) lit. a) C. pen. cu aplic. art. 3 C. pen., cu aplicarea art. 38 alin. (1) C. pen., pe o durată de 30 de zile, începând de la data punerii efective în executare a mandatului de arestare preventivă. În temeiul art. 230 alin. (1) C. proc. pen., dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului.

În temeiul art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru absenţi. Pronunţată astăzi, 05.09.2024, ora 21:39, în camera de consiliu.”, se arată în minuta judecătorului de drepturi și libertăți care a decis plasare după gratii a academicianului.

Astfel, Bulai a fost plasat după preluarea de la instanță în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *