Prima pagină » Actualitate » Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore. Sociologul a fost scos cu cătușe de la audieri
Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore. Sociologul a fost scos cu cătușe de la audieri

Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore. Sociologul a fost scos cu cătușe de la audieri

04 sept. 2024, 15:50,
Simona Ciobanu în Actualitate

Sociologul Alfred Bulai a fost reținut, după ce a fost audiat timp de câteva ore, miercuri, 4 septembrie, pentru prima dată de la declanșarea anchetei pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală. Ancheta a fost declanșată în urma investigației Snoop care a dezvăluit abuzuri sexuale ale profesorului de la SNSPA asupra unor studente.

Conform reprezentanților Parchetului Sectorului 1, Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore pentru infracțiunile de folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală, în concurs.

Sociologul Alfred Bulai a fost dus la audieri

Alfred Bulai a fost ridicat de acasă și dus la audieri în jurul orei 12.00, după ce anchetatorii au făcut percheziții la locuința sa. În prezența sociologului, anchetatorii i-au percheziționat și mașina.

La finalul perchezițiilor, sociologul a fost urcat într-o mașină a anchetatorilor, fiind dus la sediul Secției 2 de Poliție. Alfred Bulai nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor: „Nu am ce să comentez”.

Miercuri dimineață, reprezentanții Parchetului Sectorului 1 au transmis că au loc percheziții atât la locuința lui Bulai, cât și la domiciliile altor două persoane, iat toate cele trei persoane vor fi duse apoi la audieri la Secția 2 Poliție.

Ancheta a fost declanșată după ce site-ul de investigații Snoop.ro a dezvăluit, la finalul lunii iulie, că sociologul Alfred Bulai, profesor, șeful departamentului de sociologie de la SNSPA și cunoscut analist politic, le cerea unor studente să se dezbrace în fața lui.

În urma investigației Snoop, Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcțiile de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, iar Poliția Capitalei și Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 au deschis dosar penal.

Decanul de la SNSPA, „șocat” după audierea de la Parchet

Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice de la SNSPA, a declarat că a fost „șocat” de ceea ce a aflat în timpul discuțiilor cu procurorii. El a menționat că anchetatorii i-au spus despre un incident în care o studentă a fost înfometată în timpul unui stagiu de practică, conform Agerpres.

Pîrvulescu a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București în calitate de martor în dosarul în care Alfred Bulai este investigat pentru abuz de funcție și agresiune sexuală. El a subliniat că stagiul de practică la care s-au referit anchetatorii este singurul pentru care nu există rapoarte disponibile la facultate, însă speră ca acestea să fie recuperate.

De asemenea, Pîrvulescu a menționat că investigația procurorilor se concentrează pe evenimentele din ultimii doi ani și a explicat că stagiile de practică, supravegheate de Bulai, aveau loc în diverse zone rurale din țară, fiind descrise ca „experimente sociologice”. La finalul declarațiilor sale, Pîrvulescu a recunoscut că a aflat multe detalii noi, dar că informațiile vor deveni publice treptat, odată cu progresul anchetei.

Reiterăm faptul că marți, 20 august, polițiștii au efectuat trei percheziții în Capitală, într-un dosar penal în care este vizat profesorul Alfred Bulai, fost cadru didactic la SNSPA, sub acuzația de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală.

Perchezițiile au avut loc la sediul SNSPA din Sectorul 1, la un alt sediu din Sectorul 6, și la Centrul Internațional de Conferințe Batiștei („Hotel SNSPA”) din Sectorul 2.

Procurorii desfășoară investigații in rem într-o cauză penală ce privește suspiciuni legate de infracțiunile de folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală.

Conform unei investigații jurnalistice realizate de site-ul Snoop, sociologul Alfred Bulai ar fi hărțuit sexual mai multe studente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`