Prima pagină » Actualitate » Alfred Bulai a fost arestat preventiv. Fostul profesor SNSPA este inculpat pentru mai multe infracțiuni de natură sexuală
Alfred Bulai a fost arestat preventiv. Fostul profesor SNSPA este inculpat pentru mai multe infracțiuni de natură sexuală

Alfred Bulai a fost arestat preventiv. Fostul profesor SNSPA este inculpat pentru mai multe infracțiuni de natură sexuală

05 sept. 2024, 21:43,
în Actualitate

Sociologul Alfred Bulai, fost profesor SNSPA, a fost arestat preventiv 30 de zile, au decis magistrații Judecătoriei Sectorului 1, după opt ore de deliberări. Decizia de joi nu este definitivă.

Parchetul îl acuză pe Bulai de patru infracţiuni sexuale comise în anii 2022, 2023 şi 2024, în timpul unor stagii de practică în judeţele Suceava şi Alba. Conform anchetatorilor, citați de News.ro, este vorba despre o singură victimă.

Au fost primite mai multe sesizări pe adresa de e-mail a Parchetului

Oficialii Parchetului susţin însă că au fost primite mai multe sesizări pe adresa de e-mail a Parchetului, iar cercetările continuă la nivelul Parchetului în cazul fiecărei reclamaţii.

„La data de 4.07.2022, în timp ce se aflau în camera în care era cazat inculpatul, în contextul sesiunii individuale de feedback din ultima zi a stagiului de practică efectuat în comuna Sadova, judeţul Suceava, prin exercitarea de presiuni psihice, umilire şi prin impunerea unei anume conduite privind viaţa sa sexuală, profitând totodată de poziţia de autoritate decurgând din relaţia cadru didactic-student, a constrâns-o moral pe persoana vătămată să suporte un act de natură sexuală, prin aceea că a determinat-o să se dezbrace de tricou în vederea obţinerii satisfacţiei sexuale”, a declarat, joi, Daniel Nedela, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Nu există toleranţă faţă de astfel de fapte

Oficialul Ministerului Public a subliniat că nu există toleranţă faţă de astfel de fapte.

„Aceste fapte nu pot fi tolerate. Este de datoria noastră să asigurăm un mediu sigur în care educaţia să se desfăşoare în condiţii de respect, demnitate şi integritate”, a subliniat procurorul Daniel Nedela.

El a retransmis apelul către cei care au informaţii cu privire la acest caz să contacteze organele judiciare.

Până miercuri (4 septembrie), cercetarea procurorilor s-a desfăşurat in rem, vizând doar faptele, se desfăşoară acum in personam, cu Alfred Buai direct vizat.

Tot miercuri, anchetatorii au făcut o percheziţie la domiciliul lui Bulai şi la domiciliile altor două persoane fizice, după ce, anterior, avuseseră loc descinderi la trei sedii ale SNSPA.

Procurorii au deschis un dosar penal după ce mai multe studente sau foste studente ale SNSPA l-au acuzat public pe sociologul Alfred Bulai, într-o investigație Snoop.ro, de hărţuire sexuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *