Prima pagină » Cancan » Alexia face progrese uimitoare, după ce a trecut prin 11 intervenții chirurgicale. Specialiștii au vești bune despre procesul de recuperare!

Alexia face progrese uimitoare, după ce a trecut prin 11 intervenții chirurgicale. Specialiștii au vești bune despre procesul de recuperare!

31 mai 2023, 13:32,
în Cancan

Au trecut câteva luni de la teribilul accident din Pașcani, în care Alexia, o adolescentă de 15 ani, a fost grav rănită.

La acea vreme, medicii au fost nevoiți să îi amputeze ambele brațe, dar un miracol a făcut ca imediat după mâinile să îi fie replantate. Intervenția a reprezentat un adevărat succes, însă nu a fost singura. Au urmat altele, pentru ca fata să poată să își recapete, în timp, viața și să poată face din nou ceea ce îi place. Iar acest lucru pare că s-a împlinit, într-un final. De curând, Alexia nu numai că a început să danseze alături de colegii ei de trupă, ci a început să și cânte.

Specialiștii spun că recuperarea Alexiei dă roade

Alexia, fata de 15 ani căreia medicii i-au replantat brațele, și-a recăpătat zâmbetul, după câteva luni de la tragicul accident în care a fost implicată. Acum, adolescenta nu numai că poate să-și folosească din nou mâinile pentru a se descurca singură în unele situații, dar și-a reluat și activitatea alături de colegii ei. Recent, a apărut în fața publicului, în cadrul unui spectacol, iar oamenii s-au bucurat să o vadă dansând și să o asculte cântând.

Alexia mărturisește că a dus dorul scenei, iar acum, că poate face din nou ceea ce îi place, este un pas și mai mare în recuperarea ei: „A fost foarte frumos. Îmi doream de mult să urc pe scenă și să încep să cânt, să dansez”, a declarat Alexia pentru stirileprotv.ro.

Și specialiștii sunt încrezători în forțele adolescentei. După o lungă perioadă în care a făcut recuperare intensă, copila are șanse mari să își folosească în timp ambele mâini, în proporție de 85%: „Recuperarea este foarte complexă. La brațul stâng a fost adus către o formă apropiată de normalitate. Brațul drept întâmpină dificultăți la nivelul articulației. E un lucru extraordinar, faptul că are atâta încredere, ne încurajează să ne facem munca”, a dezvăluit Sorin Cușniriuc, fizioterapeut, pentru sursa citată.

Alexia, susținută la orice pas de familie

În aceste momente atât de importante pentru ea, Alexia se bucură de sprijinul familiei, care îi este alături la orice pas. Părinții și fratele fetei fac tot posibilul pentru că aceasta să își ducă la capăt recuperarea și să nu-și piardă nicio clipă speranța că va putea să aibă din nou o viață normală, așa cum se întâmpla și înainte de tragedie:

„Eric Tudose, fratele Alexiei: Am făcut o trupă de dansatori pentru Alexia. Să danseze și ea la unele părți, să nu obosească.

Florin Tudose, tatăl Alexiei: Eu mă gândesc la ce visează ea, să pot să trec peste momentele grele”, au declarat tatăl și fratele Alexiei, pentru sursa menționată anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *