Prima pagină » Cancan » Alexandru Tudor a lăsat sportul și s-a călugărit. Când a apărut lângă Gigi Becali, nimeni nu l-a mai recunoscut

Alexandru Tudor a lăsat sportul și s-a călugărit. Când a apărut lângă Gigi Becali, nimeni nu l-a mai recunoscut

14 mai 2024, 14:45,
în Cancan

Fostul mare arbitru Alexandru Tudor a lăsat sportul și s-a călugărit, acesta activând mai bine de 20 de ani în prima ligă de fotbal. Totodată, cel supranumit „Brad Pitt Tudor” a fost și arbitru internațional din 2001 până în 2015. Decizia lui Alexandru Tudor de a se retrage din activitate a venit la sfârșitul anului 2018.

Sâmbătă seară, pe Arena Națională, FCSB a jucat penultimul meci din Play-Off în Superliga, împotriva celor de la CFR Cluj. În fața a peste 50.000 de spectatori, a stat și Gigi Becali, care avea să apară înainte de startul meciului alături de patru preoți-călugări. Printre aceștia s-a aflat și Alexandru Tudor, care a lăsat sportul și s-a călugărit, potrivit Playtech.

Alexandru Tudor a lăsat sportul și s-a călugărit

Sâmbătă seara, în fața a 55.000 de spectatori, majoritatea fani ai FCSB, Gigi Becali a râs cu un ochi, și cu celălalt a plâns. A râs după ce echipa finanțată de el a ridicat trofeul campionatului, după o așteptare de 9 ani, dar a plâns după înfrângerea suferită în fața CFR Clujului în penultima etapă de Play-Off.

Însă ceea ce a atras atenția presei a fost compania în care Ggi Becali a decis să revină pe stadion, la meciul echipei sale. La intrarea pe Arena Națională, finanțatorul din Pipera avea să sosească însoțit de patru preoți-calugari, printre ei aflându-se și un mare nume al arbitrajului românesc, retras cu ceva timp în urmă.

Preotul despre care vorbim este nimeni altul decât Alexandru Tudor, cel căruia presa de specialitate îi spunea „Brad Pitt Tudor”. Celebrul arbitru român lua decizia de a se retrage din lumea arbitrajului în 2018, pe când avea 47 de ani, ultimul meci arbitrat fiind cel dintre Concordia Chijana și Poli Timișoara, din 14 decembrie 2018.

Retragerea venea după mai bine de 21 de sezoane în Liga I, și după ce a activat și ca arbitru internațional din 2001 până în 2015.

De ce s-a retras din activitatea profesională

După ani de zile pe terenul de fotbal, nu se aștepta nimeni la o astfel de schimbare totală în vața fostului arbitru FIFA. Recunoscut ca unul din cei mai exigenți și duri arbitrii din competițiile interne, cu puțin timp înainte de momentul retragerii sale, avea să-și schimbe oarecum atitudinea, acesta explicând și care a fost motivul:

„Mândria este un defect pentru un arbitru. În ultimii ani, într-adevăr, mi-am schimbat atitudinea pentru că, de la o vreme, încerc să învăţ să devin părinte sau model pentru fiul meu. Şi evident că vreau să explic respectivilor jucători cum încerc să-i explic şi fiului meu. Ce e bine, ce e mai puţin bine, încercând să-i conducem spre a face ceea ce pot de valoare, nu ceea ce pot fără valoare”, explica Alexandru Tudor.

Nimeni nu l-a recunoscut când a apărut lângă Gigi Becali

La meciul jucat sâmbătă seara pe Arena Națională, atunci când a apărut lângă Gigi Becali la meciul lui FCSB, nimeni nu l-a mai recunoscut pe fostul arbitru Alexandru Tudor. De altfel, prelatul nu avea să stea alături de latifundiar pe tot parcursul meciului.

Gigi Becali a discutat despre decizia de a reveni pe stadion, vorbind și despre cei patru preoți-călugări prezenți alături de el, printre care și Alexandru Tudor:

„Am zis că vin cu călugării care sunt frații mei, care s-au rugat pentru mine și care mi-au dat ajutorul să câștig titlul. Ei sunt frații mei pe care-i iubesc. Dacă nu-i văd o săptămână sau două, mi-e dor de ei. Am zis să merg cu ei, ca să dăm slavă Domnului, să facem mărturisire. Am luat binecuvântarea de la episcop ca să putem să mergem, pentru că ei sunt călugări pustnici.”, a declarat Gigi Becali.

Astăzi retras la mânăstire, devenind preot pustinc, așa cum declara Becali, fostul mare arbitru român își trăiește viața în rugăciune și pioșenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 decembrie 2024
28 decembrie 2024