Prima pagină » Actualitate » Alexandru Rafila vorbește despre cine infectează mai mult, vaccinații sau nevaccinații împotriva COVID-19? Ce spune despre certificatul verde
Alexandru Rafila vorbește despre cine infectează mai mult, vaccinații sau nevaccinații împotriva COVID-19? Ce spune despre certificatul verde

Alexandru Rafila vorbește despre cine infectează mai mult, vaccinații sau nevaccinații împotriva COVID-19? Ce spune despre certificatul verde

22 nov. 2021, 08:38,
în Actualitate

Într-o intervenţie la o emisiune, Alexandru Rafila a adus câteva lămuriri despre vaccin şi despre modalitatea în care persoanele nevaccinate infectează alte persoane. De altfel, doctorul a vorbim şi despre procentul de infectare a persoanelor vaccinate dar şi despre posibilitatea ca o persoană să nu dezvolte un răspuns imun.

Medicul a vorbit şi despre certificatul verde și felul în care el va arăta. Vă aducem aminte faptul că ideea de certificat verde este una controversată în spaţiul public.

Cine infectează mai mult? Vaccinaţii sau persoanele nevaccinate?

Conform declaraţiilor făcute de medicul Alexandru Rafila, metoda de transmitere a bolii COVID-19 nu este diferită intre vaccinaţi şi nevaccinaţi. Așadar, pentru a încetini transmiterea bolii, persoanele vaccinate trebuie să combine cu alte măsură de protecţie:

„Proporţia de persoane vaccinate şi nevaccinate este diferită. Unii vaccinaţi nu mai fac boala. Acum însă există o tulpină care se transmite mult mai uşor. Proporţia celor care fac forme grave din rândul vaccinaţilor este mult mai mică decât în cazul nevaccinaţilor. Ca să încetineşti transmiterea, vaccinarea trebuie combinată şi cu alte metode. Dacă oamenii au forme clinice manifeste, probabil că transmit în mod similar. Modalitatea de transmitere nu este diferită între vaccinaţi şi nevaccinaţi. La noi, din numărul de decese, 90% erau nevaccinaţi. Sunt şi persoane cu afecţiuni la care răspunsul imun nu există. Noi am avut 500-600 de morţi pe zi, la o populaţie de 18 milioane de locuitori.

Noi am fot pe locul 1 în lume câteva săptămâni la rând. A murit un Parlament pe zi sau câteva avioane s-au prăbuşit. Din cauza celor care fac propagandă imorală împotriva vaccinării, multe mii de oameni au murit. Mai sunt şi decesele indirecte, oamenii nu au loc în spitale. Anul trecut am avut 20.000 de oameni decedaţi în 3 luni”, a spus Rafila

Certificatul verde va conţine dovada vaccinării, a trecerii prin boală dar şi dovada testării, susţine Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a explicat ceea ce va conţine certificatul verde. În act se vor regăsi dovada testării, a trecerii prin boală dar şi a vaccinării. De altfel, oamenii ar trebui să se poată testa gratuit, de 11 ori pe lună:

„Certificatul verde va conţine dovada vaccinării, dovada trecerii prin boală sau dovada testării. Dovada pe baza testelor de anticorpi nu poate fi pusă în practică. La anticorpi nu există un test de referinţe. Comisia Europeană caută un standard de referinţă la testele pe anticorpi. Ar trebui să existe 11 teste gratuite pe lună, suportate de stat. Cîţu întotdeauna are alte păreri, important este să fie consecvent. Dacă introduci certificatul, trebuie să oferi oamenilor să aibă certificat.

Nu punem oamenii să plătească testele când ei nu au acces la vaccin. Noi vrem un certificat în funcţie de situaţia epidemiologică. Vrem să introducem certificatul după o creştere de 4 săptămâni. Iar când situaţia revine la normal, scoţi certificatul. Este ilogic să bagi în vârf de val certificatul verde. Nimeni nu va înţelege de ce bag certificatul verde când lucrurile revin la normal. Certificatul verde trebuie să prevină creşterea infecţiilor”, spune Rafila, vorbind pe Aleph News despre conţinutul certificatului verde”, a mai spus Rafila.

În urmă cu câteva zile, Alexandru Rafila a vorbit și despre valul 5 al pandemiei de COVID-19. Medicul a afirmat faptul că trebuie să dezvoltăm sistemul medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *