Prima pagină » Actualitate » Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă referitor la un nou val COVID-19
Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă referitor la un nou val COVID-19

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă referitor la un nou val COVID-19

15 mart. 2022, 12:53,
BZI.ro, în Actualitate

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă referitor la un al şaselea val de COVID-19. Ministrul Sănătăţii susţine că pandemia nu s-a terminat, în pofida faptului că au fost ridicate restricțiile. Ministrul a precizat că eventualul val pandemic ar veni în contextul în care ar apărea o altă tulpină de COVID-19.

Vă aducem aminte faptul că România a eliminat în totalitate restricțiile. Așadar, românii nu mai sunt obligaţi să prezinte certificatul verde, să poarte mască de protecție.

Alexandru Rafila vorbește despre un nou val de COVID-19

Într-o intervenție publică, Alexandru Rafila a vorbit despre un posibil nou val de COVID-19. Ministrul Sănătăţii a declarat că este puţin probabil că acest lucru să se întâmple în primăvară sau vară, dar că poate fi luat în calcul din toamnă. Principala cauzalitate a unui eventual val șase este apariția unei noi tulpini de COVID-19 care să ajungă să se transmită comunitar. Acest lucru ar fi, în viziunea specialiştilor, foarte improbabil. Ministrul Sănătății Alexandru Rafila spune că un eventual val șase de Covid poate fi luat în calcul doar din toamnă. El spune că acesta ar presupune o altă tulpină care să se transmită susținut în comunitate.

„Un eventual val șase, după opinia noastră, poate fi luat în calcul sau se poate discuta doar din toamnă, mai puțin în această primăvară, credem noi, dar monitorizăm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă, dar nu putem discuta de un val șase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numărului de cazuri din valul cinci, nu discutăm despre un val șase. Un val șase presupune o altă tulpină care circulă și care se transmite susținut în comunitate, iar lucrul acesta nu cred că se va întâmpla înainte de această toamnă, poate nici în toamnă nu se va întâmpla, așa că nu cred că trebuie să îngrijorăm populația în mod inutil”, a declarat Alexandru Rafila, la RFI.

Creșterile infectărilor cu Omicron în Europa de Vest şi în China nu ar trebui să ne îngrijoreze

Alexandru Rafila a fost întrebat dacă există temeri la creșterile infecărilor cu Omicron la nivel de Europa de Vest și China. Ministrul a menţionat faptul că valul Omicron ar putea fi la început în China şi în Asia pentru că acesta a circulat foarte puțin în regiune. Rafila vorbește şi despre faptul că nu ar trebui făcute comparații dintre Europa și Asia.

În altă ordine de idei, nu este îngrijorător faptul că în Europa de Vest, în ţări precum Franța, Germania, Spania, există creșteri ale infectărilor. Acest lucru ar fi normal în contextul în care au fost eliminate toate restricțiile şi interacțiunile sociale au crescut. Ministrul vorbește şi despre situaţia din spitale şi afirmă faptul că, atâta timp cât în spitale nu ajung un număr mare de persoane, situația este una sub control.

(…)Creșterea poate să devină preocupantă, în cazul în care numărul de cazuri mai mare se cuplează și cu un număr mai mare de spitalizări sau cazuri grave. Dacă însă creșterea numărului de cazuri este doar rezultatul unor forme ușoare de boală, atunci ea nu mai reprezintă o problemă de sănătate publică”, a spus Alexandru Rafila.

Totuşi, chiar dacă au fost eliminate din România, trebuie precizat faptul că certificatul verde şi formularul de localizare PLF sunt încă necesare la intrarea în România. Așadar, în acest contex, Alexandru Rafila afirmă că este improbabil să apară un val șase al COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *