Prima pagină » Coronavirus » Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă! “În 10 zile vom ajunge că Lombardia!”

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă! “În 10 zile vom ajunge că Lombardia!”

23 oct. 2020, 11:45,
în Coronavirus

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă după ce pandemia de coronavirus face ravagii în România. Reprezentantul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății crede că în 10 zile vom ajunge în situația Lombardiei, cu 7000 de cazuri la zi.

Soluția cea mai buna pe care o vede medicul este un nou lockdown. Potrivit acestuia situația epidemiologică ar putea fi stabilizată. Cu toate astea este o decizie dificilă de luat pentru că o nouă întrerupere pentru o perioadă a activităților vă afecta viața socială și economică a țării.

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă

”Este o solicitare pe care eu o înțeleg dintr-un anumit punct de vedere. E o îngrijorare profesională, și eu sunt foarte îngrijorat că avem această creștere a numărului de cazuri. Probabil că dumnealor văd că singură posibilitate de a stopa această creștere a cazurilor internate în Terapie Intensivă că o oprire a activităților. Ea are eficiență și lucrul ăsta s-a văzut foarte bine în primăvară.

În general, chiar și țările care au avut probleme foarte serioase, gândiți-vă la Italia, Spania și Franța într-o anumită măsură, au reușit să controleze evoluția catastrofală a epidemiei doar prin măsuri de închidere”, a declarat Alexandru Rafila la B1TV.

Întrebat fiind câte zile mai sunt până ce secțiile care primesc formele grave de coronavirus vor colapsa și vom ajunge în situația Lombardiei, Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă: “ În maximum 10 zile putem ajunge în situația lor”

Alexandru Rafila consideră că România ar trebui să urmeze modelul suedez

Reprezentantul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății crede că România ar trebui să urmeze modelul suedez.

„Cred că ar fi bine să avem modelul suedez. În Suedia acum sunt cele mai puține cazuri din Uniunea Europeană pentru că, după ce au trecut de perioada inițială de adaptare, cetățenii respectă regulile fără să le impună cineva și acum au cele mai puține cazuri raportate în populație. Cu cât numărul de cazuri e mai mare, cu atât efectul unei măsuri de sănătate publică e mai mic și durează mai mult. Trebuie să impui o măsură de sănătate publică pe care să o aplici timp mai îndelungat pentru că numărul de cazuri care se înregistrează la un moment dat este foarte, foarte mare“, a declarat Alexandru Rafila.

Profesorul Alexandru Rafila susține că una dintre măsurile care au lipsit cu desăvârșire în țara noastră a fost reorganizarea sistemului de sănătate publică.

„Măsura care a lipsit în această vară a fost aceea de reorganizare a sistemului de sănătate publică. Sistemul, în momentul de față, nu poate să gestioneze în multe județe așa cum trebuie situația, nu pot să identifice focarele, contacții. Sunt depășiți de situație, ăsta este adevărul! Reforma sistemului de sănătate publică însemna ca cele 42 de DSP-uri să fie conduse de specialiști, de medici, nu juriști sau economiști cum se întâmplă în multe județe”, a menționat Alexandru Rafila.

Până ieri pe teritoriul României, au fost confirmate 196.004 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 141.089 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.902 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`