Prima pagină » Actualitate » Alexandru Rafila, propunerea de ministru al Sănătății, anunță testarea în masă împotriva COVID-19
Alexandru Rafila, propunerea de ministru al Sănătății, anunță testarea în masă împotriva COVID-19

Alexandru Rafila, propunerea de ministru al Sănătății, anunță testarea în masă împotriva COVID-19

23 nov. 2021, 11:57,
în Actualitate

Alexandru Rafila care este propunerea PSD pentru Ministerul Sănătății a vorbit despre ceea ce dorește să implementeze în momentul în care va fi numit în Guvern. Doctorul şi parlamentarul social democrat a declarat că are în plan testarea în masă împotriva COVID-19.

De altfel, specialistul a declarat că trebuie să înceapă imediat pregătirile pentru valul 5 al pandemiei de COVID-19.

Alexandru Rafila, propunerea de ministru al Sănătății anunță testarea masivă împotriva COVID-19

Conform declaraţiilor medicului care este propunerea PSD pentru portofoliul de ministru al Sănătății, pregătirile pentru valul 5 al pandemiei de COVID-19 ar trebui să înceapă imediat. De altfel, Alexandru Rafila a menţionat faptul că are în plan testarea în masă a populaţiei

„Pregătirile pentru valul 5 trebuie să înceapă imediat, nu cred că-l putem evita. Eu am în program această creștere a accesibilității la testare”, a explicat Rafila.

Pacienţii nu trebuie să ia medicamentaţie fără avizul medicului

În încheiere, Alexandru Rafila a precizat faptul că pacienţii nu trebuie să ia medicamentație fără acordul medicului. Una dintre cauzele mortalităţii mari ar putea fi şi faptul că oamenii îşi procură singuri medicamente fără un consult prealabil:

Să terminăm cu medicația care nu are nicio legătură cu tratamentul… Fie rețeta este prescrisă neconform, fie oamenii își procură singuri medicamentele, asta duce la mortalitatea foarte mare”, a precizat Alexandru Rafila. Guvernul PNL-PSD-UDMR ar putea fi învestit joi în Parlament.

Alexandru Rafila nu susține carantinarea persoanelor nevaccinate

În urmă cu doar câteva zile, viitorul ministru al Sănătății a vorbit și despre faptul dacă este posibil ca România să carantineze, pe modelul Austriei, persoanele nevaccinate. Alexandru Rafila a exclus această posibilitate spunând că în starea de alertă în care se află România această procedură nu este una corectă nici măcar din punct de vedere legal:

„În situaţia în care ne găsim, starea de alertă, nu cred că e posibil, nici măcar din punct de vedere legal, să adopţi măsura carantinării nevaccinaţilor. Când ai o situaţie extremă, cu un număr enorm de pacienţi care blochează spitalele, trebuie să ai o stare de urgenţă, care trebuie gestionată pentru o perioadă limitată într-un mod pe care-l recomandă specialiştii în Sănătate publică, dar nu ne aflăm într-o astfel de situaţie”, precizează profesorul Rafila.

Recent, Alexandru Rafila, a sustinut că în România se observă o descreștere a cazurilor de COVID-19. Alexandru Rafila a declarat faptul că acesta este unui dintre motivele pentru care se dorește impunerea certificatului verde, pentru a ajuta aceasta situație să continue până în momentul în care situația pandemică din România este sub control.

Va exista valul cinci al pandemiei de COVID-19 în România? Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila spune că da

Recent, ministrul interimar al Sănătății a oferit un anunț care duce la îngrijorări din partea românilor. Se pare că țara nu va scăpa de apariția unui val cinci de COVID-19. Așadar, ministrul a explicat faptul că autoritățile trebuie deja să se pregătească pentru a face cu brio față acestui val:

Din ziua de vineri, săptămâna trecută, au obligația, dar și libertatea de a analiza situația punctual, pe fiecare unitate sanitară, și în cazul în care consideră că este nevoie de prioritizarea internărilor și a intervențiilor chirurgicale, atunci pot să păstreze spitalul respectiv numai pe internări COVID.

În cazul în care consideră că nu mai sunt atâția pacienți, situațiile diferă totuși de la un spital la altul, atunci pot să înceapă să primească și pacienți non-COVID. Această decizie a fost comunicată spitalelor de la sfârșitul săptămânii trecute. Fiecare spital va face această proprie analiză.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *