Prima pagină » Actualitate » Alexandru Rafila, propunere de premier. Marcel Ciolacu: „Îl anunţ pe Florin Cîțu că nu refuz. Săptămâna viitoare vom avea un nou Guvern” – VIDEO
Alexandru Rafila, propunere de premier. Marcel Ciolacu: „Îl anunţ pe Florin Cîțu că nu refuz. Săptămâna viitoare vom avea un nou Guvern” - VIDEO

Alexandru Rafila, propunere de premier. Marcel Ciolacu: „Îl anunţ pe Florin Cîțu că nu refuz. Săptămâna viitoare vom avea un nou Guvern” – VIDEO

18 nov. 2021, 10:32,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Astăzi, 18 noiembrie 2021, președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu a discutat despre propunerea de prim-ministru al României. Liderul social – democraților i-a răspuns lui Florin Vasile Cîțu, președintele Partidului Național Liberal, că este de acord cu varianta Alexandru Rafila, argumentând că este cea mai bună variantă.

„Eu am înțeles că avem o propunere, domnul Rafila. Eu am înțeles din spațiul public că domnul Florin Cîțu mi l-a propus pe domnul Rafila. Eu îmi asum, ca președinte al PSD, că îi lămuresc pe colegii mei să fie domnul Rafila prim-ministru. Repet. Dacă domnul Cîțu mi-a făcut această propunere, îl anunț că sunt de acord. Am auzit în spațiul public, de la primul ministru demis, că mi-a făcut această propunere. Sunt întru totul de acord. El a spus în spațiul public că mi l-a propus pe domnul Rafila și că eu am refuzat. Îl anunț că nu refuz această propunere. Înseamnă că avem un prim-ministru care a picat de acord. Îmi asum ceea ce zic și vă spun că o să-i lămuresc pe colegii mei că domnul Rafila e cel mai potrivit“, a precizat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Președintele PSD, despre propunerea de premier Alexandru Rafila

Marcel Ciolacu, președintele PSD, și-a exprimat acordul, asta deși inițial Florin Cîțu a zis că social democratul a refuzat propunerea de premier Alexandru Rafila. Dacă PSD și PNL au ajuns la un consens și-l propun pe fostul reprezentant al României la OMS premier, liderul PSD susține această variantă.

„Asta dacă lucrurile ar fi fost așa. Dacă domnul Cîțu dorește și acceptă ca domnul Rafila să fie prim-ministru al României, nu am nici cea mai mică problemă. Dacă domnul Cîțu este de acord cu domnul Rafila prim-ministru, eu merg la Cotroceni cu propunerea de prim-ministru domnul Rafila. Înseamnă că PSD și PNL au găsit un nume comun în persoana domnului profesor Rafila și eu sunt total de acord”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Săptămâna viitoare vom avea un nou Guvern”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, în continuarea declarației sale de presă, a transmis că săptămâna viitoare vom avea un nou Cabinet. Mai mult decât atât, Ciolacu a precizat faptul că rectificarea bugetară va fi prioritatea noului Executiv, pentru a rezolva problemele de la sănătate.

”Suntem foarte avansați cu programul de guvernare, mai avem doar pe zona fiscală de finalizat. Săptămâna viitoare vom avea Guvern. Îmi mențin părerea și repet ceea de am spus și ieri: săptămâna viitoare vom avea Guvern, iar rectificarea bugetară este o prioritate pentru noi, pentru a rezolva problemele de la sănatate”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD nu este de acord cu propunerea de premier PNL în persoana lui Florin Cîțu

Marcel Ciolacu a transmis ieri, 17 noiembrie 2021, faptul că logica este una foarte simplă şi că PSD trebuie să dea primii prim-ministrul mai ales în contextul în care social democrații au câștigat alegerile parlamentare din anul 2020. De altfel, social democratul nu este de acord ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier din partea PNL.

„Trebuie să ţinem cont de voința românilor. PSD a câștigat alegerile parlamentare. Va fi o coaliție bună şi vom avea o coaliție eficientă. Astăzi stabilim cine este prim-ministrul nominalizat din partea PSD. Este o decizie că avem o rotație și PSD va avansa o propunere. PSD va propune ca prima rotație să fie la PSD. Vom găsi o cale astfel încât să nu iasă nimeni păcălit. Întotdeauna când s-au făcut coaliții s-a găsit cineva păcălit iar românii au avut de suferit. Sper ca astăzi să închidem negocierile. Am obosit să vă răspund la aceleași întrebări. Domnul Florin Cîțu trebuie să înţeleagă că nu poate veni cu propunerea de premier în propria persoană după ce a fost demis”, a menționat Marcel Ciolacu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *