Prima pagină » National » Alexandru Rafila, noi detalii despre certificatul verde la muncă
Alexandru Rafila, noi detalii despre certificatul verde la muncă

Alexandru Rafila, noi detalii despre certificatul verde la muncă

31 ian. 2022, 09:45,
în National

Ministrul Sănătății a oferit noi detalii despre certificatul verde la muncă. Alexandru Rafila a scos în evidență faptul că adoptarea acestor serii de măsuri este tardivă acum și că ar fi trebuit implementată în luna septembrie a 2021.

Vă aducem aminte faptul că au existat polemici în spaţiul public legat de implementarea certificatului verde la muncă. Pe măsură ce toți politicienii de la putere au susţinut această variantă, concret nu s-a făcut nimic.

Alexandru Rafila a vorbit despre certificatul verde la muncă

Într-o intervenţie la un post de televiziune, Alexandru Rafila a menţionat faptul că neimplementarea certificatului verde la muncă nu poate fi considerat un eșec al mandatului acestuia, în condițiile în care această măsură trebuia luată incă din septembrie. Ministrul a vorbit despre faptul că certificatul verde la muncă era un element care putea să ducă la controlul pandemiei.

„N-am spus că am neapărat acest obiectiv, el era unul dintre elementele sau instrumentele de sănătate publică care să ducă la controlul pandemiei, ăsta era obiectivul meu. Semnificația, dacă vreți, a certificatului verde a scăzut în timp, pentru că transmisibilitatea, după cum observați, nu e influențată la fel ca la valul precedent. Ideal era să avem acest certificat în septembrie, încât să prevenim decesele din octombrie și noiembrie.

Acum, și în general, dacă discutăm de certificatul verde, trebuie aplicat rapid înainte de o creștere abruptă a numărului de îmbolnăviri. Din această cauză cred că adoptarea unui astfel de instrument când s-a terminat valul are o semnificație mult mai mică pentru sănătatea publică”, a declarat Alexandru Rafila.

 

Certificatul verde la muncă ar fi stimulat vaccinare, este de părere Alexandru Rafila

În încheierea declarațiilor, Alexandru Rafila a explicat necesitatea certificatului verde la muncă din prisma vaccinării. Așadar, campania de vaccinare ar fi fost mult mai ” frecventabilă ” dacă angajaților li s-ar fi impus o asemenea măsură.

„Discuția e de fapt în jurul vaccinării, că acest certificat ar fi stimulat vaccinarea. Eu cred că au fost mai multe greșeli care s-au făcut în timp în ce privește vaccinarea, și declarații care au fost politizate, și asumări care nu au dus la absolut nimic. Din păcate, același trend înregistrat din noiembrie de scădere a interesului pentru vaccinare se înregistrează și acum. conchis Alexandru Rafila.

În altă ordine de idei, recent, Alexandru Rafila a menţionat faptul că ar putea exista o resuscitare a campaniei de vaccinare din prisma faptului că certificatul verde de vaccinare expiră de la 1 februarie. Cei afectați de această decizie sunt în principal românii care vor să călătorească în spaţiul european.

 

Contre dure pe implementarea certificatului verde la muncă

De la anunțul faptului că românii vor trebuia să prezinte certificat de vaccinare la muncă a pornit un întreg scandal în spațiul public. Deși majoritatea oamenilor politici au pledat în favoarea introducerii acestui certificat (singurul partid parlamentar care s-a opus a fost AUR care a și protestat), în cele din urmă nimeni nu l-a adoptat. La acea vreme s-a discutat și despre posibilitatea ca statul român să asigure o perioadă în care să deconteze testarea angajaților. Totuși, președintele PNL, Forin Cîțu s-a opus unei asemenea măsuri.

În încheiere nu se cunoaște dacă certificatul verde de muncă va fi adoptat vreodată în România, ținând cont de faptul că o bună parte din populație se opune, iar implementarea unui proiect de acest fel ar duce la reacții negative din punct de vedere electoral.

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *