Prima pagină » Local » Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a venit la Iași. A vizitat fabrica Antibiotice SA – FOTO, VIDEO

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a venit la Iași. A vizitat fabrica Antibiotice SA – FOTO, VIDEO

24 mart. 2022, 16:12,
BZI.ro, în Local

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a venit astăzi la Iași. Șeful Sănătății a fost într-o vizită la fabrica Antibiotice SA, dar și la spitalul mobil de la Leţcani. Antibiotice SA a distribuit recent 90 la sută din iodura de potasiu către direcțiile de sănătate publică din țară. Acestea vor fi distribuite prin medicii de familie.

Alexandru Rafila a făcut referire și la situația spitalelor din judeţul Iași, a Universității UMF Iași. Ministrul a arătat că Iașul trebuie să aibă la dispoziție un spital modern care să preia toate serviciile medicale.

„Infrastructura spitalicească trebuie îmbunătățită. Eforturile făcute de cei de la Sf. Spiridon sunt foarte mari. Conducerea își dorește să mute activitatea într-o altă clădire. E bine că avem spitalul regional și sperăm că în următorii 5 ani acesta să devină realitate”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

La conferință mai sunt prezenți Ioan Nani, director la Antibiotice SA și dr. Dan Timofte, managerul Spitalul Sf. Spiridon din Iași.

Ce a transmis Alexandru Rafila despre reintroducerea restricțiilor anti-Covid-19

Rafila a ţinut să mai menţioneze faptul că intrăm pe o pantă crescătoare a cazurilor de Covid-19 și că trebuie să fim pregătiți.

„Nu sunt partizanul restricţiilor. Nu consider personal că utilizarea măştii este o restricţie şi cred că cel mai bun lucru este să sfătuim lumea să o poarte la interior dar şi în mijloacele de transport în comun unde este aglomerat. Vaccinarea rămâne o opţiune. De altfel, de la 1 iunie aceasta se va face doar la medicii de familie. Vorbim acum despre o continuare a valului cinci. Sunt creşteri în toată Europa. Sper că după o creştere care nu va dura mai mult de câteva săptămâni, să avem o vară mai liniştită. Vorbim acum despre o transmitere comunitară”, a mai spus Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *