Alexandru Rafila este cel mai slab pregătit ministru al Sănătății din 1989 până în prezent. Acesta a ajuns la conducerea Ministerului Sănătății doar datorită unei conjuncturi și a dovedit cu vârf și îndesat că nu are niciun fel de calități care să-l recomande pentru funcția pe care o ocupă, din care nu se mai lasă dat la o parte
Datorită influenței tatălui său care a lucrat în aparatul Securității, în Arad, medicul imunolog Alexandru Rafila a ajuns directorul Institutului Național de Sănătate Publică, a deținut funcțiile de secretar de stat pe probleme de asistență medicală și sănătate publică, fiind, în repetate rânduri, consilierul personal al ministrului Sănătății pe problema politicilor de sănătate. Deși nu a avut niciun fel de performanțe, nu s-a lăsat înlăturat până nu a ajuns în vârful ministerului, din 25 noiembrie 2021 până în prezent ocupând funcția de ministru al Sănătății.
Alexandru Rafila este cel mai slab ministru al Sănătății de după Revoluție
În data de 15 iunie 2023, după rocada Guvernului Ciucă cu Ciolacu, Alexandru Rafila a primit aviz pentru funcția de ministru al Sănătății din partea comisiilor parlamentare de sănătate. S-au înregistrat 25 voturi pentru, 12 contra și o abținere. La audierile din comisii, Alexandru Rafila a menționat că în cei aproape doi ani de când se află la conducerea Ministerului Sănătății a vizitat zeci de spitale din țară, a discutat cu medicii, dar și cu pacienții, pentru a le putea afla adevăratele probleme.
Adevărul este că Alexandru Rafila a făcut câteva vizite oficiale în Iași, dar și în alte orașe din țară, însă în niciun caz nu s-a interesat de adevărata situație din spitale, ci a fost prezent doar la tăiat de panglici și tras în poze cu managerii pe care i-a elogiat, de parcă nu ar fi fost plătiți să-și facă datoria. Indolența ministrului Sănătății este de neimaginat. Acesta adoră doar excursiile de lux în străinătate, finanțate din banii românilor.
Din noiembrie 2021, de când a fost numit ministru al Sănătății, Rafila nu a făcut nimic pentru îmbunătățirea sistemului sanitar. Acolo unde au fost descoperite nereguli, ministrul Rafila s-a făcut că nu le vede și a dat dovadă de un management slab. Pentru a nu-și risca fotoliul, Rafila a preferat să închidă ochii și să treacă cu vederea incompetența crasă a unor manageri de spitale, deși știa clar că asta nu face decât să pună în pericol sănătatea și siguranța pacienților.
Din cauza incompetenței lui Alexandru Rafila, bolnavii trec prin umilințe greu de închipuit
Alexandru Rafila nici nu are cum să-i înțeleagă pe pacienți, deoarece, deși este medic epidemiolog, doar a parazitat Ministerul Sănătății, unde se pare că a ajuns datorită influenței tatălui său, Alexandru Rafila senior, fost șef al Securității Arad. Rafila nu a părăsit niciodată birourile din Ministerul Sănătății și habar nu are care este realitatea din spitalele publice din România, cu mici excepții.
Ministrul este un sinecurist care toată viața sa a căpușat Ministerul Sănătății, în fruntea căruia nu ar fi trebuit niciodată să ajungă. Este clar că funcția deținută îi depășește capacitățile, Rafila fiind cel mai slab ministru al Sănătății din partea PSD pe care România l-a avut după Revoluție. Din 1989, la Ministerul Sănătății s-au perindat 27 de miniștri, dar niciunul nu îi poate face concurență lui Rafila în ceea ce privește indolența și incompetența. Deoarece guvernul PSD-PNL a tăiat cu 10 la sută banii de la Sănătate, pacienții au ajuns să cumpere masiv medicamente pentru rudele internate în spitale, iar tot ceea ce poate să facă Rafila e să strângă din umeri și să se bucure în continuare de funcția sa bănoasă.
Mai gravă este situația bolnavilor de cancer, ce dispun de tratamente care în străinătate nu se mai folosesc de ani buni. Decalajul între tratamentele din România și cele din Uniunea Europeană, dar și nesiguranța în ceea ce privește continuitatea tratamentelor, îi împinge pe bolnavii de cancer să se umilească și să solicite ajutor financiar, fie pe cont propriu, fie prin intermediul unor asociații nonprofit, pentru a putea merge în străinătate să se trateze.
Din păcate, mulți se prăpădesc. Este aproape imposibil de crezut că în anul 2023, într-un stat european, familiile bolnavilor de cancer ajung să se îngroape în datorii doar pentru a-i salva pe cei dragi, fiind conștiente că, în baza sistemului sanitar din România, bolnavii oncologici au zilele numărate.
Afirmatii fara acoperire.
mai plecati astia cu securitatea cu tati etc care au activat prin securitate!
sinecuristi pester tot , valea!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bai paduche esti neam cu rafila?
Rafila este profesor universitar la Bucuresti, este seful catedrei de Microbiologie, este expert OMS, NATO si al Comisiei Europene. Nu poti sa spui ca e incompetent, n-ai cum. Doar daca nu-ti face jocurile, si atunci spui orice.
Ce e cu fakenewsul asta? Stim toti ca vlad voiculescu de la usr a ingropat medicina, nu psd care e la guvernare de 30 de ani
Situatia la finele anului 2020:
– 9 premieri de dreapta au guvernat România din 1990 până in 2020. În total, aceștia au condus țara timp de 15 ani și 11 luni.
– 6 premieri de stânga au condus în schimb România din 1990 până in 2020, cu 13 ani și 6 luni petrecuți în fruntea Guvernului.
Care n-ati tinere de minte, mancati nuci. Ori luati lecitina. La borcan.
Este şeful Disciplinei de Microbiologie I a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi al Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. A fost director general pentru Sănătate Publică în Ministerul Sănătății, a deţinut funcţia de secretar de stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătăţii pentru politicile de sănătate. Din anul 2012, conduce Societatea Română de Microbiologie, fiind un organizator activ şi participant la numeroase conferinţe medicale naţionale şi internaţionale, autor de articole, manuale, capitole de carte şi ghiduri pentru practica de sănătate publică şi microbiologie. Expertiza sa a depășit granițele țării, motiv pentru care a fost prezent pe lista experților Comisiei Europene, NATO și OMS în domeniul sănătății publice.